maanantai 22. heinäkuuta 2013

George R.R. Martin: A Game of Thrones: The Graphic Novel, volume two

George R.R. Martinin Tulen ja jään laulu -sarjaan perustuvasta sarjakuvasta on julkaistu toinen osa. Ensimmäisen osan arvostelu löytyy täältä. 240-sivuinen sarjakuvaromaani sisältää kirjan luvut Tyrion 3Eddard 9. Westerosin ja Essoksen lukujen jäjestystä on hieman muutettu. Sisältö on julkaistu myös kuutena eri sarjakuvalehtenä (numerot 7-12), itse en tosin enää ole seurannut niiden julkaisuja, vaan odottanut kirjaa, joka jostain syystä lykkääntyi reilun puoli vuotta.

Daniel Abrahamin sovitus on edelleen uskollinen alkuperäiselle tekstille. Jopa vanhan Nanin kertomuksetkin saavat visuaalisen muodon, mihin taas tv-sarjassa ei ole pystytty lähtemään. Tommy Pattersonin kynänjälkeenkin on ehtinyt jo tottua. Ainoa mikä erityisemmin nousee negatiivisena esille, oli ylikomentaja Mormontin parta, joka muistutti enemmän mustekalan lonkeroita kuin epäsiistiä partaa. Lysan ja pikku-Robert Arrynin hahmot ovat erittäin onnistuneita. Vaikka ihastelinkin jo edellisen osan yhteydessä Ivan Nunesin väritystekniikkaa, pitää sille jälleen antaa maininta. Koskapa en harrasta juurikaan sarjakuvia, en tiedä onko tekniikassa mitään erityistä tai huomattavaa, mutta pidän siitä silti paljon. Minulle tämä kuvitus on kuitenkin helppoa luettavaa ja piirrosjälki selkeää. Ei varjostettuja mustia suttauksia, jotka tuottavat meikälle vaikeuksia.

Tällä kertaa sarjakuvakirjassa ei ole mitään lisätekstiä tai ajatuksia Martinilta itseltään, mutta sarjakuvan eri vaiheiden toteuttajat pääsevät kertomaan osuuksistaan enemmän. Ensimmäisenä Daniel Abraham kuvailee käsikirjoitusosuuttaan turnajaisista ja mukaan on liitetty sekä alkuperäinen Sansa-luku että luonnos hänen sovituksestaan.
Sovituksen jälkeen käsikirjoitus menee Tommy Pattersonille, joka kuvailee omaa osuuttaan ja mainitsee, että ainoa budjetti, josta hänen tarvitsee huolehtia, on aika. Sen jälkeen kustannustoimittajat käyvät kuvat läpi, piirrosjälki siistitään, minkä jälkeen tekstaaja Marshall Dillon tekee tekstiboksit ja värittäjä Ivan Nunes värityksen. Sitten vielä tarkastusprosessi ennen painoa. Yllä ja alla olevissa esimerkkikuvissa on ser Loras Tyrell jokaisen vaiheen jäljiltä.

Näytettä ja lopun tekstiosuuksia A Game of Thrones: The Graphic Novel, volume twosta pääsee katsomaan ja lukemaan Amazon.comin kautta.

Volume kolmosen pitäisi ilmestyä maaliskuussa 2014. On mielenkiintoista lukea Tulen ja jään laulu -sarjaa tässäkin muodossa, mutta mikään ei voita silti alkuperäistä tekstiä. Meinaan kuitenkin kerätä kaikki mahdolliset sarjakuvan osat, jotka vain ilmestyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...