sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Tuulista temmattu juoniselostus

Kolme vuotta A Dance with Dragonsista. Nyt tuli ensimmäisen kerran vastaan seuraavan kirjan, The Winds of Winterin yhteydessä juoniselostus (maalaa jos haluat lukea):
Continuing the most imaginative and ambitious epic fantasy since The Lord of the Rings Winter has come at last and no man can say whether it will ever go again. The Wall is broken, the cold dead legions are coming south, and the people of the Seven Kingdoms turn to their queen to protect them. But Daenerys Targaryen is learning what Robert Baratheon learned before her; that it is one thing to win a throne and quite another to sit on one. Before she can hope to defeat the Others, Dany knows she must unite the broken realm behind her. Wolf and lion must hunt together, maester and greenseer work as one, all the blood feuds must be put aside, the bitter rivals and sowrn enemies join hands. The Winds of Winter tells the story of Dany's fight to save her new-won kingdom, of two desperate journeys beyond the known world in to the very hearts of ice and fire, and of the final clomactic battle at Winterfell, with life itself in the balance.
Se on tuulesta temmattu, pohjautuu yleisiin odotuksiin ja kirjoittaja on kuka lie. Missään tapauksessa se ei ole virallinen (kuten ei tuo kansikuvakaan), eikä se edes sovi sellaisenaan kuudennen kirjan kuvaukseksi, paitsi jos tapahtumat hyppäävät huimaa kyytiä eteenpäin heti ensimmäisten satojen sivujen aikana. Ennakkolukujen perusteella ei hyppää.

The Winds of Winter on kuitenkin kirja, jota odotan enemmän kuin mitään muuta, ja jokainen pienikin ripaus siihen liittyen saa hypähtämään. George R.R. Martinin kesäkuun lopun teaserit kirjasta olivat hieman yllätäviä, kun on jo tottunut, ettei hän paljasta juuri mitään kirjoitusaikana. Mutta olipahan mahtavaa lukea niitä joka tapauksessa. Lisääntynyt avoimuus on hyvä merkki, samoin kuin että kirja löytyy jo joistain nettikirjamyynneistä ISBN:llisenä, tai ainakin toiveajattelen niin, että lähestymme hetkeä, jolloin kirja valmistuu (vuoden lopussa tai ensi vuoden alussa toivottavasti). Seuraavat kaksi kuukautta Martin matkailee niin Euroopassa kuin USAssakin, joten kirjoittaminen ei etene, mutta ehkä kuulemme lisää vihjeitä sisällöstä. Odotan kirjailijan tapaamista ja Brotherhood without Bannersin mahdollista kokoontumista Lonconissa.

3 kommenttia:

 1. Oi nuo kuulostavat jännittäviltä juonenkäänteiltä vaikkeivat olisikaan totta! On aina ihanaa lukea todentuntuisia spekulointeja Winteristä.

  VastaaPoista
 2. Itse asiassa tuo juoniselostus julkaistiin marraskuussa 2011 Britti-Amazonissa.

  http://www.risingshadow.fi/keskustelut/index.php?topic=6124.msg104199#msg104199

  VastaaPoista
 3. Salka, näin on!
  Jussi, päässyt unohtumaan.

  VastaaPoista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...