tiistai 1. heinäkuuta 2014

Swecon 2014 -raportti 1: Steampunkfestival – asusteet

Ruotsin Gävlessä rautatiemuseolla järjestettiin viime viikonloppuna 27.-29.6. Steampunkfestival, joka samalla oli tämän vuotinen Swecon-tapahtuma. Steampunkilla eli höyrypunkilla on useita ilmenemismuotoja, jotka tulivat erinomaisesti esille tapahtumassa. Itse olen enemmänkin ollut kiinnostunut lähinnä kirjallisuudesta, joka sekään ei kuitenkaan kuulu subgenreistä erityisesti suosikkeihini, ja festivaaleilla olikin painokasta ja asiantuntevaa puhetta aiheesta kunniavieraiden Miriam Rosenberg Ročekin, Mike Perschonin, Chris Woodingin, Cory Doctorowin ja muiden vieraiden ja esiintyjien ansiosta. Näihin palaan myöhemmin.

Mikä oikeasti yllätti minut, oli asusteet, myyntipöydät ja näyttelyt, jotka olivat kiehtovampia kuin kuvittelinkaan, ja niinpä päädyin heilumaan kameran kanssa ympäriinsä niin, että muistikortilta loppui tila. Kuvaaminen otettiinkin vastaan innostuneesti, sillä suuri joukko steampunkkareita oli nähnyt vaivaa asujensa luomiseen ja niitä esiteltiin mielellään. Kun vetaisin kameran esiin, osa piilotti kännykät, savukkeet ym. ja otti heti poseerausasennon, mikä väkisinkin hymyilytti. Tämä ensimmäinen osa raporttia keskittyy asusteisiin ja toivon, että kuvien kautta välittyy edes osa siitä tunnelmasta ja asenteesta, mikä festivaaleilla oli. Eli runsaasti kuvia! Klikkaamalla niitä saa suuremmaksi.

Tässäpä naisten asusteista suosikkini. Niitä katsellessa matkusti mielessä todellakin menneeseen maailmaan.
Miesten tyylinäytettä. Keskellä oleva pyörä oli fantastisen nopea. En tiennytkään miten lujaa tuollaisella voi kiitää. Alla satunnaisia otoksia ympäri festivaalialuetta.Alla muutama kuva asusteiden yksityiskohdista.

Hiusmuotia:

 Lisää naisia. Helmat kunniaan.

Lukevat, lentävät, tieteenharjoittajat, härveleillä tai ilman.


Alla vasemman kuvan tytön käsi löytyy ensimmäisestä yksityiskohtakuvasta. Perjantain ensimmäiset iloiset poseeraajat, tuli heti hyvä mieli. Keskimmäisessä kuvassa olevan Jürgenin paraspuoli on kuulemma takapuoli, ja hän tarjosikin sitä ensin kuvattavaksi. Selitys löytyy yksityiskohtien keskimmäisestä kuvasta. Oikeanpuoleisen herrasmiehen jalat ovat höyrykäyttöiset, kuten yksityiskohtien kolmannesta kuvasta yllä näkyy.
Satunnaisia otoksia, erikoisia käsiä, univormuja, lyhyempää muotia:

 

Lisää satunnaisia otoksia rautatiemuseon alueelta:


Raportin kakkososassa lisää kuvia mm. näyttelyistä, myyntipöydistä ja junista, ja kolmosessa keskityn sitten kunniavieraisiin ja paneeleihin. Molemmat todennäköisesti huomenna.

19 kommenttia:

 1. Ihania, hyvin onnistuneita kuvia tapahtuman pukuloistosta! Tosi kiva päästä katselemaan niitä vielä ihan ajatuksen kanssa. Moni yksityiskohta jäi paikan päällä huomaamatta :). Oman, vuosia palvelleen kameran voimat ovat loppumassa...uusi meni nyt tämän viikonlopun jälkeen hankintalistalle.

  Kuvan 35 miehen takinhelman alta vilkkuva luurankohäntä oli ihan huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässäkin kuvia on vain murto-osa, kaikkia ei voi nähdä, kun istuu ohjelmissakin välillä. Olen nähnyt kuvia loistavista asusteista, joita en paikan päällä nähnyt lainkaan.
   Herra 35 on Socialist Simon. Mukava tyyppi :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kaikki kuvat eivät onnistuneet kuin olisin halunnut, en ole kovinkaan hyvä kuvaaja. Mutta tärkeintä, että asut pääsevät esille, ne ovat sen arvoisia.

   Poista
 3. Ooh!! Ihania kuvia! Heti rupesi inspiroiduttumaan Finnconin asu... Hmm... Joo... Hmmm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, hmmm, vielä on aikaa tuunailla asusteita Finnconiin :)

   Poista
 4. Vau, onpa hienoja asuja! Tuollapa olisi ollut kiva olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää ei suosinut, mutta siitä huolimatta oli käynnin arvoinen.

   Poista
 5. Ah ja voih! Upeita pukuja ja yksityiskohtia, hyvin olet kuvannut! Ihanaa kun blogisi kautta kokee vilauksen tapahtumasta johon en itse päässyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän kaltaisia kokemuksia on ilo jakaa sen minkä pystyy.

   Poista
 6. Mahtavaa että otit näin paljon kuvia! Nuo asut ja asusteet kiehtovat kun parhaillaan suunnittelen mitä ihmettä laitan seuraaviin steampunk-henkisiin bileisiin. Itse fanitan steampunkkia täysillä sekä kirjoissa että asuissa. Onpa mulla kuviakin koneella tallennettuina erilaisista vempeleistä joita ihmiset ovat itse väsänneet. Jään odottelemaan seuraavaa postausta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttelyt olivat haastavia kuvauskohteita valaistuksen vuoksi, mutta toivottavasti seuraavassakin postauksessa on jotain ihasteltavaa :)

   Poista
  2. Hyviä olivat ja ihasteltavaa riitti, kiitos taas:)

   Poista
 7. Ihania kuvia ja tunnelmapalasia! Olisipa ollut mahtista olla itsekin tuolla mukana. Kiitos raportista! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että jotain välittyy kuvienkin kautta. Jos jonain päivänä on mahdollisuus osallistua vastaavaan, niin kannattaa.

   Poista
 8. En ole blogisi vakituinen lukija mutta löysin tieni tänne Magdalena Hain vinkkaamana. Täytyi ihan alkaa kommentoimaan koska steampunk on sydäntäni lähellä ja hämmästyksestä ymmyrkäisenä katson näitä kuvia. Ihmiset ovat nähneet vaivaa aivan mahtavalla tavalla. Kaikki pienet yksityiskohdat ja vimpaimet! Mukavaa katsottavaa kyllä. Odotan innolla seuraavaa raporttia myyntipöytäin liepeiltä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kävit vilkaisemassa kuvia (kiitos MH:lle vinkistä). Nyt se näyttelyraporttikin on jo valmis. Vähän vähemmän kuvia.

   Poista
 9. Upeita kuvia ja hienoja asuja! Hommaan on selvästi panostettu, ilahduttavaa. Tällaisia asuja (ja upeita ihmisiä niissä) kuvaa varmasti helposti sen muistikortin täyteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja näyttelyt siihen päälle. Gävlessä oli kaupungillakin kuvattavaa, samoin kuin matkan varrella, joten... pitää ensi kerralla reissuun lähtiessä ottaa useampi muistikortti mukaan :)

   Poista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...