keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Swecon 2014 -raportti 2: Steampunkfestival – näyttelyt ja myyntipöydät

Viime viikonlopun Steampunkfestivalin/Swecon 2014 -raportin toisessa osassa on näkymiä rautatiemuseon näyttelyistä ja festivaalin myyntipöydistä ja ammatinharjoittajista. Samoin kuin asusteissa, olin vaikuttunut yksityiskohdista. Näyttelyhalleja oli kuusi, joista viisi olivat rautatiemuseon näyttelyjä ja kuudes pyhitetty erityisesti steampunk-teemalle. Myyntipöydät olivat junavaunujen keskellä, mikä lisäsi tunnelmaa.

Isoja ja pieniä junia sekä muunlaisia ajoneuvoja. Tylypahkan pikajunallakin matkustanut yours truly oli ihastunut seikkaan, että alueella kahvilakin oli junavaunu. Ahdas, mutta tunnelmallinen. Ensimmäisessä kuvassa on erityisesti tapahtumaa varten koristeltu steampunk-juna.


Merellä ja ilmassa. Nämä olivat steampunk-näyttelyn helmiä. Sukellusveneen ikkunasta näkyi yksittäisiä kaloja, kalaparvia, erilaisia aaltoliikkeitä ja merenpohjan sekoittumista. Sitä saattoi katsoa hypnotisoituneena vaikka kuinka kauan. Meri on rauhoittava.Sisustusvinkkejä.

Aika näkyy.

Piha-alueella oli varietee-teltta ja Dr. Cagliostro’s Cabinet of Curiosities. Teltan edustalla esiintyi suuri ja mahtava monitaituri Castor, jota en tosin ehtinyt kovin pitkään seuraamaan. Kirppusirkusta katsoin kahden esityksen verran. Esiintyjien joukossa oli mm. lahjakas suomalainen Pirjo-kirppu. Ensin nähtiin uimahyppy, jossa vesi loiskahti ihan kunnolla, ja toisessa suoritettiin huimapäinen kanuunankuulalento, jossa oli käydä huonosti, mutta onneksi kirppusirkuksen omistajalla oli hallussaan elvytystaidot.

Hullusti hattuja ja hatuntekijät! Maskeja.


Vaatteita ja tarvikkeita
Musiikki soi ja Johan Anglemark on uskaltautunut ammattilaisen käsiin.

Ja sitten oli tietysti Helsinki in 2017!
Raportin kolmas osa tulee jossain vaiheessa myöhemmin. Steampunkfestivalin sivuilta löytyy muuten koottuna linkkejä muiden blogikirjoituksiin, kuvagallerioihin ja videoihin. Varsinkin täällä ja täällä on ihastuttavia näyttely ja myyntipöytäkuvia.

4 kommenttia:

 1. Voi hurja miten näyttää kiinnostavalta! En ole yhtään tuossa steampunk-skenessä mukana niin en tiennyt tästäkään tapahtumasta mitään ja näyttää sille että missasin jotakin tosi hauskaa. Ainakin postauksen perusteella vaikuttaa että tapahtumaan oli todella paneuduttu joka kantilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ainakin itse sitä mieltä, että ruotsalaiset onnistuivat tämän vuoden Sweconissa hyvin, vaikka ohjelmakartta jäikin viime tippaan. Paikka oli muuten hieno puitteiltaan, mutta kylmä sää ja sade ei mairitellut ulkoilmatelttaa ja katsomojen tuolitkin olivat huonot. Silti, nuo ei häirinneet liikaa. Sanoisinko, että paras Swecon-kokemukseni tähän mennessä.

   Poista
 2. Voi että, voi että, voi että, miksen ollut tuolla. Näyttää niin hienolta!

  VastaaPoista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...