keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Brian K. Vaughan & Fiona Staples: Saga, volume 3

Brian K. Vaughanin ja Fiona Staplesin Saga-sarjakuvan kolmas volume (2014) kokoaan yhteen irtonumerot 13-18. Volume 1:n arvostelu löytyy täältä ja volume 2:n täältä.

Quietukselle perheensä kanssa saapunut Alana toivoo, että hänen suosikkikirjailijansa D. Oswald Heist osaisi neuvoa miten löytää paras mahdollisuus Hazelille kasvaa ja elää onnellisena, ilman sotaa. Helppoja ratkaisuja ei tunnu olevan käsillä. Suhde anoppiin koettelee. Miehensä juuri menettänyt Klara huomaa viihtyvänsä kirjailijan seurassa.
Tabloiditoimittaja Upsher ja hänen valokuvaajansa Doff penkovat Alanan ja Markon taustoja saadakseen selville julkisuudelta salassa pidetyn kahden sodan vastakkaisen puolen rakastavaisten tarinan. Tämä houkuttelee heille itselleen vääränlaista huomiota, sillä mitä siitä tulisi jos julkisuuteen vuotaisi tieto vihollisten voivan rakastua ja hankkia perhe keskenään.
The Willin ja Gwendolynin välillä säkenöi, mutta yhteinen matka on epävarmaa. Gwendolyn päätyy vihdoin Quietukselle, samoin kuin myös Prince Robot IV, ja edessä on yhteenotto yllättävin seuraamuksin.

Saga, volume 3 pistää entistä paremmaksi. Uusia hahmoja, tapahtumia ja käänteitä riittää, kuin myös ihmissuhteiden kehittelyä, niin uusien kuin vanhojenkin. Mukana on myös huumoria ja tunnetta. Alanan ja anopin suhde on mittelöä ja nuoren pariskunnan pitää miettiä tulevaisuutta ihan perustasolla. Hahmoista löytyy useita puolia, eikä kaikista ole todellakaan helppo pitää, vaikka kuinka ymmärtäisi heidän käytöksensä. Silti niin kiehtovaa, niin kiehtovaa. Kertojanäkökulmat vaihtelevat, kuten edellisissä osissakin ja välillä kertojana on Hazelkin.


Alku on kohtalaisen tasaista ja rauhallista, mutta loppua kohden tapahtumat kärjistyvät. Tarina jää kovin auki kolmannen osan lopussa, matka jatkuu vielä. Alkuperäiskielellä jatkoa on ilmestynyt numeroiden 19-21 verran, joten volume 4 on koossa lokakuun lopulla. Siihen mennessä olen toivottavasti ehtinyt tutustua sarjakuvaan jo suomeksikin ensimmäisen osan verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...