lauantai 2. marraskuuta 2013

Marraskuun haaste - Neglected Novel Reading Month

Vuoden alussa päätin, että tänä vuonna en osallistu minkäänlaisiin haasteisiin, sillä ne tuovat hieman ylimääräistä painetta lukemisharrastukseen. Vuoden toiseksi viimeisen kuukauden alkajaiseksi pyörrän tämän päätöksen. Osallistun sittenkin yhteen haasteeseen, nimittäin:

Neglected Novel Reading Month -haaste (linkki toimii facebookilaisille)

Tämä on NaNoWriMon vaihtoehtohaaste niille jotka eivät osallistu kirjoittamiseen (nanowrimolaisetkin ovat tervetulleita osallistumaan lukuhaasteeseen). Tarkoituksena on lukea marraskuun aikana kirja, joka on ollut lukulistalla/pinossa vähintään viisi vuotta. K-y-l-l-ä, tällaisia kirjoja on hyllyssäni, useita. Valintani kohdistui kirjailijaan, jota olen viime vuosina lukenut paljonkin ja joka on TOP-3 -kirjailijalistassani.

Jostain syystä en ole aiemmin saanut aloitettua Ursula K. Le Guinin Always Coming Homea, vaikka olen hankkinut kirjan joskus 6-7 vuotta sitten. Ostin silloin pari muutakin Le Guinia, joita en ole vielä lukenut. Always Coming Homeen liittyen sain lainaksi Le Guin-innoittajaltani myös virttyneen C-kasetin, jossa on kirjaan liittyvää musiikkia. Kopsasin sen silloin itselleni, mutta formaatti ei houkutellut kuuntelemaan sitä lukemisen yhteydessä. Onneksi tuo materiaalia + siihen liittyvä lisämateriaalikin on nykyisin saatavissa netin kautta ja nyt minulla on musiikit mp3:na.


Aikaa on siis marraskuu. Haasteeseen voi osallistua "virallisesti" Facebookissa (Lontoon murteella, kun on kansainvälinen), mutta itse olen ilmoittautunut mukaan Twitterissä, kun en Facebook-tiliä omista. Twitterissä on ehdotettu käytettäväksi hashtagia #NeNoReMo = Neglected Novel Reading Month. Suomeksi haasteesta voi keskustella Risingshadow'lla. Minulla on toinenkin kohtalaisen pitkä kirja luettavana, joten mitään kiirettä en aio pitää. Lähiviikkoina kirjoittelen arvioita kolmesta muusta kirjasta, jotka olen saanut luettua parin viimeisen kuukauden aikana.

Edit: Otsikko ja haasteen nimi vaihdettu jälkeenpäin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...