sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Lukulistalla 5/2011


Takapiha alkaa olla kokonaan lumeton, joten edessä on pensasaidan ja puiden kaato (moottorisahaa kehiin!), kukkapenkkien perkaus, haravointi ja terassin pesu ja puunsuojaus. Toukokuun lukulistalla on muutamia ennalta suunniteltuja kirjoja, mutta jos aika suo, niin luen tavalliseen tapaan muutakin fiiliksen mukaan.
 • N.K. Jemisin: The Hundred Thousand Kingdoms
 • James S.A. Corey: Leviathan Wakes
 • Lois McMaster Bujold: Cryoburn
 • Lavie Tidhar: Camera Obscura (kesken huhtikuulta)
Odottelen Hugo-pakettia lähiviikkoina, mutta kokonaisia kategoriallisia ehdokkaita on jo luettavissa netin kautta, joten ehkäpä jo toukokuussa käyn niitä läpi.

1 kommentti:

 1. Vuodatuksesta kopioidut kommentit:

  Jussi kirjoitti 01.05.2011 - 13:40
  Vanhempieni kotona Simpeleellä ei tarvita tällä hetkellä moottorisahaa, mutta viime kesänä Veera-myrsky kaatoi kuusiaidan sekä pihapuita. Pensasaitaakin pantiin raivaustöissä matalaksi... Kiinnostava lista kirjoja, kaikista olisi kiva nähdä arviosi.

  Miten paljon olet muuten lukenut Bujoldin sarjaa ennestään? Cryoburn on jo 11. Miles Vorkosiganista kertova kirja. Ensimmäisessä seikkailussaan (The Warrior's Apprentice) hän on 17-vuotias, Cryoburnissa lähes nelikymppinen.

  Raija kirjoitti 01.05.2011 - 14:22
  Olen lukenut Bujoldilta Kunnian sirpaleet. Hieman harmittaa, että ehdokkaana on sellaisen pitkän sarjan tieskuinkamones osa, jota en ole seurannut, mutta jospa tämän voisi lukea yksittäisenä teoksena. Toivottavasti se toimii. Kunnian sirpaleet oli ihan ok, mutta ei houkutellut jatkamaan lukemista alkuperäiskielellä.

  Booksy kirjoitti 01.05.2011 - 16:04
  Pakko sanoa ettei Cryoburn kyllä ole romaanina sarjan parhaasta päästä: tuo Jussin mainitsema olisi paras paikka aloittaa, tai yksittäisluettavana ehkä vakavampi Memory taikka komedia Civil Campaign.
  Yleisesti ottaen Miles-kirjat ovat minusta hauskempia kuin Cordelia-kirjat, päähenkilön takia varmaan :D

  Joka tapauksessa kiinnostava kuulla mitä tuumit! Ja tuosta Jemisinistä myös...

  Raija kirjoitti 01.05.2011 - 17:12
  Juu, en varmaan muuten lukisikaan Cryoburnia tässä vaiheessa, jos se ei olisi Hugo-ehdokkaana. Tuleepahan sitten tehtyä arvostelu yksittäisen kirjan pohjalta, ei sarjan. Eikä ole paineita verrata sarjan muihin teoksiin :)

  Olen juuri saanut Jemisinin luettua. Arvostelu tulee parin päivän sisällä.

  VastaaPoista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...