perjantai 20. toukokuuta 2011

Kirjallisesti mukava aamu


Jotkut aamut ovat mukavia.

Tänä aamuna huomasin ensimmäisenä sähköpostistani, että Hugo-paketti on ladattavissa. Vaikka useimmat romaania lyhyemmät tekstit ovatkin jo netin kautta luettavissa ja romaaneistakin minulla oli jo yhtä lukuunottamatta kaikki, niin silti Hugo-paketti tuntuu joka vuosi joululahjalta toukokuussa. Onhan siinä mm. Best Related Works-materiaalia ym. lisäksi.

Toinen sähköposti-ilmoitus tuli Livejournalista, jossa George R.R. Martin on päivittänyt blogiaan A Dance with Dragons -kirjoituksella. Minä pidän tilastoista ja sellaiset nippelijutut kuin, että kirjassa on 73 lukua ja 16 kertojahahmoa (joista tiedän varmuudella 14), piristävät päivänalkua kummasti. Muutenkin on kiehtovaa lukea kirjailijoiden kirjoitusprosesseista, varsinkin kun siihen liittyy sellaista dramatiikkaa kuin Martinin kohdalla voisi sanoa liittyvän. Enää reilu 7 viikkoa niin DANCE ilmestyy. Vaikka yleensä aika rientää nopeammin kuin haluaisikaan, niin tätä kirjaa odotellessa se tuntuu matelevan. Lainaus Martinin blogista:
Kong, you were one mother of a monkey, but I'm glad you're off my back.

... DANCE took a lot longer than I wanted it to, but I think it's a better tale for all the time and blood and sweat that went into it.

In the end, though, it will be you guys who are the judge of that.

Enjoy the read. Me, I've got another book to write. Yes, climb right on my back... and what a cute little monkey you are...

1 kommentti:

 1. Vuodatuksesta kopioidut kommentit:

  MinnaKristiina kirjoitti 20.05.2011 - 11:19
  Hei!

  Itsekin juuri luin Martinin postauksen ja naureskelin ääneen hänen sarkastiselle huumorilleen. Odotan kärsimättömänä ADWD ilmestymistä ja aion nyt sitten lukea sen alkuperäiskielellä vaikka vähän hirvittää.

  Luin muuten englannin harjoitteena juuri The hundred thousand kingdomsin ja menihän se ihan ok. Toivottavasti Martinin teksti ei ole sen kimurantimpaa. Itse kirja oli mielestäni tyydyttävä. Loppu oli ärsyttävä, koska sitä osasi arvuutella liian aikaisin. Olisin kaivannut jotakin särmää sen sijaan, että homma paketoitiin siististi kasaan.

  Kiva, että pidät tätä blogia Tulen ja jään laulun lisäksi. Täältä on hyvä bongata lukuvinkkejä.

  Raija kirjoitti 20.05.2011 - 12:09
  Hienoa, että aiot lukea Dancen englanniksi. Kyllä se sujuu, jos Jemisinkin.

  Mukavaa, jos lukuvinkkejä löytyy. Minullakin tulee bongailtua niitä muitten blogeista.

  VastaaPoista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...