torstai 4. huhtikuuta 2013

Arthur C. Clarke -palkintoehdokkaat 2013

82 kelpoisen ehdokkaan joukosta on valittu 2013 Arthur C. Clarke -palkintoehdokkaiden lyhytlistalle seuraavat teokset:
 • Nod by Adrian Barnes (Bluemoose)
 • Dark Eden by Chris Beckett (Corvus)
 • Angelmaker by Nick Harkaway (William Heinemann)
 • The Dog Stars by Peter Heller (Headline)
 • Intrusion by Ken MacLeod (Orbit) (arvostelu)
 • 2312 by Kim Stanley Robinson (Orbit)
Jälleen kerran omista luetuista on mukana vain yksi, mutta joukossa on muitakin kiinnostavia teoksia, etenkin Beckettin Dark Edenin ja Barnesin Nodin voisi hyvinkin nostaa lukulistalle. Naispuoleisten kirjailijoiden teoksia ei tänä vuonna mahtunut mukaan. Pitkää listaa voi vilkuilla täältä.

Arthur C. Clarke -palkinto jaetaan SCI-FI-LONDON Film Festival -tapahtumassa 1. toukokuuta 2013.

6 kommenttia:

 1. Näyttäisi tänä vuonna Kim Stanley Robinson kahmia noita ehdokkuuksia. Toisaalta tekisi mieli kokeilla jotain häneltä, mutta kun ei napannut suomennettu Antarktikakaan (jäi kesken). Toisaalta Antarktika ei varmaan ole kirjailijan parhaimmistoa (miksiköhän juuri se on suomennettu), mutta monet Robinsonin kirjailut taitaa kuitenkin olla melko paksuja ja se osaltaan lannisti mut Antarktikankin kohdalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa ehdokkuuksia, kyllä. 2312 on vain näistä se joka vähiten minua kiinnostaa. Tsekkasin Amazonista ja ei se tuhottoman paksu ole, 576 sivua. Yllättävästi kirja on kuitenkin saanut lähes yhtä paljon 1 tähden arvosteluja kuin 5 tähdenkin, ka. 3,1 (esim. Rajaniemen uusimmalla 4,1).

   Poista
 2. Itsellä meinasi myös jäädä Antarktika kesken, luin sitä muistaakseni monta viikkoa. Välillä palautin kirjastoon, sitten lainasin uudestaan kun päätin että prkl, kirjaahan en kesken jätä :D Yhtä kovaa taistelua kuin Anna Kareninan lukeminen (tai no, Anna Karenina oli puolen vuoden projekti).

  Silti kiinnostaisi kokeilla uudestaan, ja Kim Stanley Robinson onkin ainoa, jonka listan kirjailijoista edes joten kuten tiedän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useampi näistä taitaakin olla esikoiskirjailija. Yhä vahvemmin olen sillä kannalla, että Robinson saa jäädä väliin.

   Poista
 3. Tälläkään listalla ei näy Fraktaaliruhtinasta. Taitaa olla niin, että Rajaniemen sarja ei saanut maailmalla sellaista arvostusta kuin Suomessa odotettiin. Ellei sitten viimeiselle osalle tipu merkittäviä palkintoehdokkuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ei ymmärrä... No, maku oli raadilla tällainen tänä vuonna. Molemmat tähän mennessä lukemani ehdokkaat ovat olleet hyviä teoksia, joten ihan ansioillaan ovat listalla.

   Poista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...