sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Lisää Martinin tuotantoa HBO:lle?

Viikon alkupuolella Deadline uutisoi George R.R. Martinin tehneen HBO:n kanssa kahden vuoden sopimuksen. Martin jatkaa Game of Thronesin neuvoa-antavana tuottajana, mikä vihjaa siihen suuntaan, että sarjan neljäs ja viideskin kausi ovat enemmän kuin mahdollisia. Uutisen kiinnostavampi osuus liittyi kuitenkin mainintaan uusista projekteista, joiden kehittämiseen ja tuottamiseen Martin tulee osallistumaan.

Netti purskahti heti täyteen arvailuja, ja monien pelko oli, että uusi sopimus vie kirjailijan kallisarvoista aikaa entistäkin enemmän pois Tulen ja jään laulu -sarjan kirjoittamisesta. Martin itse ei ole halunnut ainakaan vielä tarkemmin kommentoida sopimusta ja ehkä ei saakaan tässä vaiheessa. Tuf Voyaging -kokoelman (arvostelu) uusintapainoksen blogikirjoituksen yhteydessä hän kommenteissa kuitenkin mainitsee, että Dunk & Eggista keskustellaan. Ehkä siis näemme Dunk & Egg -minisarjan tai tv-elokuvia (The Hedge Knight) jonain päivänä HBO:lla…

Tällä hetkellä muut arvailut sisältävät lähinnä Martinin vanhempaan tuotantoon liittyviä sovitusmahdollisuuksia, sillä on vaikea kuvitella, että hän ehtisi kehitellä mitään uutta. Tosin hän voi olla myös mukana neuvonantajana HBO:n muussa fantasia/science fiction -linjassa. Tuf Voyaging on yksi mahdollisuuksista, mutta blogissaan Martin sanoo, ettei Tufin tyyppisen hahmon kauppaaminen ole helppoa. Aika moni kuitenkin jo näkee Varysia näyttelevän Conleth Hillin sielunsa silmin ekoinsinöörin roolissa. Samoin Fevre Dreamista (arvostelu) saisi vampyyribuumiin ajankohtaisen lisän, tosin joko vampyyribuumin kuumin huippu alkaa olla jo ohi? Joka tapauksessa meitä on jälleen monta, jotka voisivat kuvitella Ron Donachien kapteeni Abner Marshina. Martin tosin toteaa, että Fevre Dreamia yritetään myydä elokuvana, ei tv-elokuvana tai sarjana, ja yksi ohjaaja on siitä kiinnostunutkin, joten HBO ei ole sen osalta suunnitelmissa. Armageddon Rag on vielä yksi mahdollisuus, ja Martin haluaisi varmaankin sille enemmänkin huomiota, sillä sen limbomainen menestys aikoinaan tuntuu välillä kirvelevän häntä. Huonolle menestykselle tosin taisi olla syynsä, eikä aika niinkään ole muuttanut sitä. Martinilla on lukuisia pitkiä scifi-novelleja, joista saisi hienoja aiheita minisarjoihin ja tv-elokuviin. Thousand Worldsista on ammennettavaa, mutta ehkä HBO ei lähde sf-linjalle. Wild cards ja Skin Trade ovat tällä hetkellä jo kiinnitettyjä ja Doorwaysista, Sandkingsista ja Nightflyersista (arvostelu) on aikoinaan tehty melkoisen epäonnistuneet elokuva/tv-sovitusversiot.

No, nähtäväksi jää. Toivottavasti kuulemme tänä vuonna mielenkiintoisia uutisia aiheesta.

Dunk & Eggista sen verran vielä, että syystä tai toisesta She-wolves of Winterfell eli Talvivaaran naisista kertova neljäs Dunk & Egg -novelli ei ilmestykään Dangerous Women -antologiassa, joten uutta tietoa Westerosin historiasta ei siltä osin saada. Tulossa on kuitenkin Tulen ja jään laulu -kirjoissakin moneen kertaan mainitun Lohikäärmeiden tanssiksi -kutsutun Targaryenin sisällissodan taustaa. Odotan The Princess and the Queen -tarinaa innolla. Ilmeisesti kolme tähän mennessä ilmestynyttä Dunk & Eggia kootaan nyt yhteen nippuun ja julkaistaan kokoelmana. Silloin toivottavasti saamme heidän tarinansa myös suomeksikin.

4 kommenttia:

 1. Ehkä pitäisi lukea noita novelleja, mutta taidan odottaa että ne julkaistaan yhtenä niteenä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se yhteisnide tule ensi vuonna englanniksi. Toivon, että Martin saisi neljännenkin D&E:n siihen mennessä valmiiksi, mutta parempi kun ei odota liikaa.

   Poista
 2. Luin noista huolista, että Tulen ja jään laulu saattaa myöhästyä nyt tämän takia. (Erittäin) positiivisesti ajateltuna se että Martin ottaa uusia projekteja voisi tarkoittaa että Winds of Winterin kirjoitus sujuu paremmin kuin hyvin ja Martin uskaltautuu sen takia tähänkin projektiin. Tosin tämä saattaa tietysti olla melkoista toiveajattelua. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea tietää mitä kirjailijan päässä tapahtuu. Muut välihommat saattavat hyvinkin piristää arjen puurtamista. Minä en joka tapauksessa uskalla odottaa TWoW:a ennen 2015. Martinin oma arvio 2014 tuntuu liian pikaiselta.

   Poista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...