keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Tähtifantasia-ehdokkaat 2011 nimetty

Lehdistötiedotteen mukaan Tähtifantasia ehdokkaat 2011 on nyt nimetty. Ehdokkaiden perässä linkit omiin arvosteluihini kirjoista.
 • Terry Pratchett: Yövartiosto (Karisto) – "Huumorifantasian mestarin parhaimpiin kuuluva kertomus käsittelee oivaltavasti ajan olemusta ja yhteiskunnallista epätasa-arvoa."
 • Patrick Rothfuss: Tuulen nimi (Kirjava) – ”Fantasian perinteitä kunnioittava, kielellisesti korkeatasoinen esikoisteos sanojen ja musiikin magiasta.” (arvostelu)
 • Andrzej Sapkowski: Viimeinen toivomus (WSOY) – ”Ajatuksia herättävä novellikokoelma, jossa hyödynnetään hienosti itäeurooppalaista fantasiaperinnettä.” (arvostelu)
 • Mari Strachan: Hiljaisuus soi H-mollissa (Karisto) – ”Murhamysteeristä kasvutarinaksi muuntuva perhekuvaus lumoaa maagisella realismillaan.” (arvostelu)
 • Steph Swainston: Kuolemattomien kaarti (Like) – ”Omaperäinen, lajityyppejä sekoittava romaani, joka ei kaihda raadollisuutta.” (arvostelu
Terry Pratchettkaan ei ole minulle tuntematon heppu, mutta en ole vielä kovinkaan pitkällä Kiekkomaailmassa, joten juuri ehdokkaana olevaa Yövartiostoa en ole lukenut. Valinta näiden ehdokkaiden kesken on vaikea, sillä ainakin itse olen pitänyt jokaisesta lukemastani. Kerran niinkin. Teokset ovat hyvinkin toisistaan poikkeavia, jokaisella on vahvat puolensa. Siinäpä asiantuntijaraadilla on pohtimista ja vertailtavaa. Minun hienoinen suosikkini on varmaankin Steph Swainstonin Kuolemattomien kaarti, joten sille toivon palkintoa (toisaalta myös Terry Pratchettille noin yleisesti).

1 kommentti:

 1. Vuodatuksesta kopioidut kommentit:

  marjis kirjoitti 09.03.2011 - 20:35
  Multa on lukematta Tuulen nimi ja Hiljaisuus soi H-mollissa. Molemmat olen kyllä aikonut lukea, sillä niitä on niin paljon kehuttu. Varsinkin Tuulen nimen lukemattomuus on melkein synti. :D

  Voittajasta ei ole kyllä mitään ajatusta. :)

  Raija kirjoitti 09.03.2011 - 20:50
  Molempia kirjoja on helppo suositella :)
  Finnconissa se voittaja sitten selviää.

  Liina kirjoitti 11.03.2011 - 10:38
  mua jokseenkin nolottaa, että esim. Tuulen nimi on lukematta vaikka se on kirjahyllyssä istunut jo vuosia. siinä vaiheessa, kun suomennos ilmestyy, tulee aina tällainen kohta ryömin pöydän alle -tunne.

  toi kotimainen Hiljaisuus-kirja alkoi kiinnostaa :)

  Liina kirjoitti 11.03.2011 - 10:39
  kotimainen schmotimainen, en tajua miksi kuvittelin että "Mari"-niminen ihminen on suomalainen väistämättä :D ens kerralla luen taustat ensin.

  Raija kirjoitti 11.03.2011 - 11:05
  Minulta löytyy hyllystä montakin kirjaa, jotka olen aikonut lukea vuosia sitten, mutta aina on ilmaantunut jotain mikä kiinnostaa enemmän tai ei muuten vain ole löytynyt oikeaa hetkeä. Tuulen nimi on paksuudestaan huolimatta nopeasti luettava kirja. Se vain pitää aloittaa... ;)

  VastaaPoista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...