sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Arthur C. Clarke-palkinnon lyhytlista


Kohtapuoliin pitänee täyttää Hugo-ehdokaslomake, mutta onneksi on muutama lomapäivä tiedossa, että ehdin keskittymään siihen. Pikkuhiljaa on kuitenkin alkanut hahmottua mitä mihinkin kategoriaan laitan ja täytyy todeta, että Best Related Work ja fani-jutut ovat kaikkein vaikeimpia kategorioita (onko kellään hyviä ehdotuksia niihin?).

Vuoden 2011 Arthur C. Clarke -palkintoehdokkaiden lyhytlista on kuitenkin jo julkistettu ja se oli hieman erilainen kuin odotin, mm. Rajaniemi ei päässyt listalle Kvanttivarkaalla, eikä listalla näy China Miévillea tai Paolo Bacigalupiakaan. Mutta ehdokkaat ovat joka tapauksessa kiinnostavia:
 • Zoo City - Lauren Beukes
 • Monsters of Men - Patrick Ness
 • The Dervish House - Ian McDonald
 • Generosity - Richard Powers
 • Declare - Tim Powers
 • Lightborn - Tricia Sullivan
McDonaldin kirja on parhaillaan luettavanani, samoin Tricia Sullivanin kirja on lukulistalla. Beukesin Zoo Citya olen silmäillyt, ja ehkäpä luen sen jossain vaiheessa. Ei aavistustakaan kuka näistä ehdokkaista voittaa, mutta senhän saamme tietää 27.4. kun voittaja julkistetaan SCI-FI-London Film Festival -tapahtuman yhteydessä.

1 kommentti:

 1. Vuodatuksesta kopioidut kommentit:

  Liina kirjoitti 07.03.2011 - 06:57
  voi kuikka! (tai siis kuikka on hieno lintu, ehkä suosikkini, joten sitä ei varmaan tulisi käyttää noitumiseen, mutku.) miksi törmään blogiisi vasta nyt? iski masennus. ja sitten iski masennus siitä, että mistä oot saanut käsiisi Tricia Sullivanin Lightbornin (oikea vastaus lienee "kirjakaupasta" - oon nykyisin niin pihi, ja kirjahyllyt ovat niin täynnä, että yritän käyttää kirjastojärjestelmää ensisijaisesti, ja otaksun toki muidenkin toimivan niin :D)

  tässä kommentissa ei ollut ehkä mitään järkeä, syytän kellonaikaa ja kiihtymyksen tilaa. eri kiva blogi sulla :)

  Raija kirjoitti 07.03.2011 - 08:16
  Lightborn on todellakin hankittu - tadaa - kirjakaupasta. Bookdepositorysta tarkemmin ottaen, alle 8 euroa ilman postikuluja.
  Ja kiva kun tulit vierailulle, minäkin ehdin katsastaa jo sinun blogisi. Palaan sinne varmasti jatkossakin :)

  Raija kirjoitti 07.03.2011 - 11:11
  Jos joku tämän pikaisesti lukee, niin Angry Robot tarjoaa ehdokkaana olevan Lauren Beukesin Zoo Cityn ekirjana yhdellä punnalla vielä reilun tunnin ajan. Tulin ostaneeksi. Rekisteröityminen ja lataaminen onnistui hyvin tämänkin myyjän sivuilla.

  VastaaPoista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...