sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Game of Thronesin kolmas kausi lähestyy

Tulen ja jään laulu -kirjasarjaan perustuvan Game of Thrones -tv-sarjan kakkoskausi oli minulle hienoinen pettymys ensimmäisen katselukerran jälkeen. En pidä Daenerysin juonilinjan muutoksista, Aryalta viedään pois terää, kun Tywin Lannisteria kohotetaan ja muutenkin hahmojen painotukset ovat melkoisen pielessä. Toki kaudella oli hohtavan huikeat hetkensäkin ja esimerkiksi Theonin näyttelijä Alfie Allen loistaa roolissaan. Olen nyt katsonut kautta toiseen kertaan ja kirvely on laantumassa - hieman.

Intoni kolmanteen kauteen oli pitkään alamaissa, mutta niinpä vain uuden trailerin myötä innostuin jälleen. Kävin tulevien jaksojen nimet läpi (spoilereita) ja pohdin mitä ne tarkoittavat (pari puuttuu vielä). Samalla kertautui mieleen Miekkamyrskyn tapahtumia. Kirja on huikea!!! Voi kunpa tv-sarjan kolmas kausi yltäisi edes lähelle samaa tasoa. Joka tapauksessa olen taatusti ruudun ääressä kun Game of Thronesin kolmas kausi starttaa ja tällä kertaa sen näkee Suomessa alle vuorokauden viiveellä USAhan verrattuna HBO Nordicilta, alkaen huhtikuun 1. päivä. Oletteko mukana?

Alla trailerin pidennetty versio. Trailerin musiikkina on osuvasti valittu, kolkon tunnelmallinen Ms Mr: Bones.


Vajaa kuukausi aikaa lukea Miekkamyrsky, jos vielä on lukematta! Pääosin kolmoskausi kattaa Miekkamyrsky 1:n, mutta tapahtumia on otettu mukaan 2:stakin ja mahdollisesti jotain Korppien kesteistäkin. George R.R. Martin on jälleen kirjoittanut yhden jakson käsikirjoituksen ja sen jakson nimi on The Bear and the Maiden Fair. Ah, niinpä.

21 kommenttia:

 1. Ai että, tota pitää alkaa kyllä kattomaan. Kirjoihin en ole vielä tutustunut, mutta suunnitelmissa olisi heti kun saisi vain jostain aikaa lisää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kirjoja ensin. Ne kyllä vaativat lukijalta hieman enemmän kuin tv-sarja katsojalta, mutta silti :)

   Poista
 2. Minä olin kakkoskauteen muuten tyytyväinen, mutta Danyn muutokset harmittivat. Toisaalta, Danylla ei ole yhtä selkeää juonta kuin ensimmäisessa kirjassa, joten pystyn ymmärtämään miksi hänelle on luotu uusia juttuja sarjaan.
  Miekkamyrsky on kyllä huikea. Varsinkin loppupuoli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin voinut antaa monia muutoksia anteeksi Danyn juonikulussa, mutta nyt tehdyt ratkaisut eivät ole yksinkertaisesti mielestäni toimineet (yritän olla spoilaamatta, koska jotkut katsovat sarjaa parhaillaan YLEltä). Daenerys on ollut suosikkihahmoni unineen ja enteineen ja siksi nipotan erityisesti hänestä, vaikka kuinka käsitän, että kirjat ja tv-sarja on kaksi eri asiaa. Onneksi! kirjat ja niiden sisältö ei katoa mihinkään, ja niistä saa aina tehdä omat tulkintansa.

   Poista
 3. Tämä on ehkä paras tv-sarja, mitä olen koskaan katsonut. Kaksi ensimmäistä kirjaa odottavat hyllyssä lukemistaan, hankin jo joskus viime kesänä mutta ovat ihan unohtuneet. Pitäisi kyllä tutustua niihinkin, sarja on niin uskomaton, enkä usko, että kirjat ovat yhtään sen vähemmän uskomattomia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pidät kirjoistakin, jos jonain päivänä tutustut niihin. Ne ovat hieman erilaisia, mutta loistavia ja yksityiskohdiltaan runsaan värikkäitä ja moninaisia *fanin hehkutusta* :)

   Poista
  2. Kirjat hankin, koska olen monesti empiirisin kokein havainnut, että kirjat ovat aina parempia kuin niistä tehdyt elokuva- tai tv-sarjasovitukset.

   Oletko muuten lukenut kirjat suomeksi vai englanniksi? Itselläni ovat tuolla hyllyssä englanniksi, koska olen katsonut sarjaa englanninkielisillä tekstityksillä enkä usko kykeneväni sopeutumaan suomennettuihin nimiin (mm. Jon Nietos kuulostaa mielestäni oudolta) :D Mutta ilmeisesti käännös on kuitenkin hyvä?

   Poista
  3. Olen lukenut kirjat molemmilla kielillä useamman kerran. Ensimmäisen ja toisen ensin suomeksi, sillä ne ilmestyivät juuri silloin kun kiinnostuin sarjasta (2004), mutta muut sen jälkeen ensin englanniksi, kun en jaksanut odottaa käännöksiä.

   Käännöksiä on joissain blogeissa moitittu anglismeista ja olen itsekin löytänyt varsinkin ensimmäisistä painoksista huolimattomuuksia, mutta kaikenkaikkiaan kun kyse on näin massiivisista teoksista erikoistermistöineen, niin käännökset ovat paikkansa ansainneet.

   Poista
 4. Tunnustan; katsoin ensimmäisen kauden pitkin hampain. Aluksi kiinnostuin, mutta kauden edetessä oli koko ajan sellainen tunne että "milloinkahan tämä nyt alkaa oikein kunnolla." Ja eikä se sitten oikein alkanut. Katsoin vielä kakkoskauden ensimmäisen jakson, mutta kun tunne oli yhä sellainen "ei tässä tapahdu mitään", niin päätin luovuttaa ja jättää sarjan kesken. Ei ole minun juttuni, tämä GoT! Kiinnostus kirjojakaan kohtaan ei ole kovin suuri... =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, kaikesta ei voi pitää. Minä olen katsonut esim. toista HBO:n sarjaa, True Bloodia jonkin kauden alusta, jotta tiedän mistä puhutaan, mutta koko ajan tökki. Kirjoihin ei ole pienintäkään halua koskea ja niissä tilanne taitaa olla sama, että tv-sarja ja kirjan sisältö poikkeaa toisistaan. Samoin en ole ymmärtänyt esim. suositun The Walking Deadin hienoutta.

   Poista
  2. Voi, täytyy kommentoida tännekin True Blood ja The Walking Dead -fanina :D True Blood on hyvä idealtaan, mutta sarjaa vaivaa sama vika kuin monia muitakin: niitä jatketaan liian pitkälle. Kirjoihin en uskalla koskea ja sarja on menettänyt hohtoaan mitä pidemmälle siiä mennään, vaikka aluksi se oli mielestäni ihan hyvä. Nyt se on enemmänkin Kauniit ja Rohkeat vampyyreilla ja kaikilla muilla mahdollisilla yliluonnollisuuksilla.

   The Walking Dead taas on mielestäni ensinnäkin jännittävä ja myös hyvä siksi, että zombien tappamisella ei mässäillä, kuten monesti saman aihepiirin elokuvissa. Itse en ole mitenkään zombie-fani, joten eniten sarjassa säväyttää se miten ihmisiä kuvataan - mihin äärimmäisyyksiin ollaan valmiita menemään, jotta selviydyittäisiin seuraavaan päivään. Minua myös muutenkin kiehtovat kaikki post-apokalyptiset kuvaukset. Ja ilmeisesti sarjakuva, johon The Walking Dead perustuu, on todella hyvä. Vaikka sitä ole lukenut, sillä en ole sarjakuvaihminen.

   Mutta kaikki eivät tykkää kaikesta, minutkin ovat useat todella suositut sarjat jättäneet täysin kylmäksi :)

   Poista
  3. Ehkä minä annan Walking Deadille joskus vielä toisen mahdollisuuden, jos saan joltain lainaa DVD:t :)

   Poista
 5. GoT on minulle SE tv-sarja ikinä. Olen aivan koukussa. Kakkoskausi oli minulle pienoinen pettymys, koska Jaime esiintyi siinä niin vähän. Totta kai osasin odottaa sitä, koska olen kirjani lukenut, mutta silti sitä jotenkin ajatteli, että Jaimen juonilinja on pakko vetää mukaan suuremmin, koska on kyse tv-sarja, eikä yhtä päänäyttelijää voi jättää pois lähes kokonaan yhdeltä kaudelta.

  Danyn juonilinjamuutokset eivät häirinneet minua, koska Dany on jo kirjoissa minulle ehkä se vähiten kiinnostavin hahmo. Vaikka olen feministi luonnoltani en silti ole oikein koskaan päässyt käsiksi Danyn sielunelämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaime oli minullekin pettymys, mutta hieman eri syystä. Minusta hänet laitettiin tekemään kirjasta puuttuva teko, joka ei aivan soveltunut hänelle _Lannisterina_.

   Kirjasarjan hienous estää minua osin pitämästä GoTia SE tv-sarjana. Sen sijaan ensisijaisista tv-sarjoista minulle ovat koukuttavimmiksi nousseet mm. Doctor Who, Babylon 5, Battlestar Galactica ja Buffy.

   Poista
 6. Ääh, laillisesti en ainakaan sarjaa näe nyt ensiesityksellä... huoh. Täytyy varmaan lohdutukseksi lukea uudestaan DoD. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuostapa tuli mieleen, että eiköhän GoT ole tulevallakin kaudella piraattiykkönen ja itse asiassa siihen on myös yksi sarjan ohjaajista sekä HBO ottanut kantaa: Game of Thrones director says illegal downloads don't matter. Minä päätin liittyä HBO:n maksavaksi asiakkaaksi vastikään ja katselen tarjontaa läppärillä. Tekstitykset eivät ole olleet hääppösiä, mutta ne voi jättää poiskin, jos haluaa.

   Poista
 7. Odotan niiiiiin vesi kielellä tuota kautta ja lasken melkein jo päiviä siihen :D Yksi suosikkisarjoistani tällä hetkellä ellei paras. Uusi traikku ja kuvat ovat saaneet nälkäni äärettömiin mittoihin :D

  VastaaPoista
 8. Olen aika samoilla linjoilla. Edelliset kaudet ei ole olleet mielestäni niin ihmeellisiä ja pitkään halusin nähdä kolmoskauden vain RW:n takia, mutta traileri sai taas muistamaan miten upea kirja tämän kauden taustalla on. Traileri näytti muutenkin erittäin hyvältä, mutta mielestäni sarja ei ole koskaan oikein onnistunut nousemaan onnistuneeksi kokonaisuudeksi. Siellä täällä on hyviä hetkiä, ja näyttelijät, puvustajat, musiikin tekijät ynnä muut osaavat kyllä hommansa, mutta tv-sarjan käsikirjoitukset ovat mielestäni olleet yllättävän heikkoja. Alastomien naisten tunkeminen melkein joka jaksoon käy myös hermoille. (Missä ovat alastomat miehet?) Lähinnä tässä vaiheessa seuraan GoTia puhtaasti pelkästä uteliaisuudesta kuin siksi että oikeasti pitäisin sarjasta.

  Buffy on SE sarja myös minulle. Salaiset kansiot, kaikista heikkouksistaan huolimatta, on myös yksi suosikeistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsikirjoituksen heikkouksia ei edes onnistuneilla lavastuksilla ja puvustuksilla saa kompensoitua.

   Salaisista kansioista muistan, että pidin siitä parin-kolmen kauden verran ja sitten intoni lopahti/minulla ei ollut mahdollisuutta katsoa sarjaa säännöllisesti. Ei ole tullut palattua näkemättömiin jaksoihin myöhemmin.

   Poista
  2. Olen kyllä samaa mieltä tuosta että alastomuutta on sarjaan tungettu liikaa. Muistan katsoneeni joitain ilotalokohtauksia ajettellen että "miten ihmeessä tämä nyt vie juonta eteenpäin, taitaa olla vain fan serviceä."

   Poista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...