lauantai 18. kesäkuuta 2011

Kirjasta elokuvaksi - tulevaa tuotantoa 2


Aiemmin tällä viikolla kävin jo läpi ensimmäisessä kirjoituksessa science fictioniksi ja fantasiaksi luokiteltuja elokuvia tai tv-sarjoja, jotka ilmestyvät tai mahdollisesti ilmestyvät vuosien 2012 ja 2014 välisenä aikana. Olen käyttänyt lähteenä IMDbPro:ta. Jotain yksityiskohtia olen tarkistanut lisäksi googlaamalla, mutta siitä huolimatta, tässäkin tekstissä saattaa esiintyä jonkin verran vanhentunutta tai puutteellista tietoa.

Kaikki fantasiaa harrastavat ovat varmaankin jo tietoisia tulevista J.R.R. TOLKIENIN kirjan pohjalta tehtävistä Hobbit-elokuvista. Taru Sormusten Herrasta -leffojen jälkeen odotukset ovat korkealla, että Peter Jackson onnistuu myös The Hobbit: An Unexpected Journey ja The Hobbit: There and Back Again -elokuvien kanssa. Ensimmäinen leffa ilmestyy joulukuun 14. 2012 (jollakin on synttärit tuona päivänä, jee!) ja jälkimmäinen joulukuun 13. 2013. Olen Hobitti eli sinne ja takaisin -kirjan lukenut jo aikaa sitten, mutta uskoisin, että ennen ekaa leffaa tulee kerrattua kirja vielä uudestaan.


DANIEL H. WILSONIN nyt toukokuussa ilmestynyt Robopocalypse saattaa olla uunituore teos, mutta jo ennen ilmestymistä Steven Spielbergin huhuttiin ohjaavan kirjan pohjalta tehdyn elokuvan valkokankaalle vuonna 2013. Kuvaukset alkavat IMDbPro:n mukaan 2012 ensimmäisellä neljänneksellä. En löytänyt ihan varmaa varmistusta siitä, että Spielberg todellakin ohjaa elokuvan, mutta näillä tiedoilla mennään toistaiseksi. Joko joku on ehtinyt lukea kirjan?

EDGAR RICE BURROUGHSin Mars-kirjat, Barsoom-sarja on innoittanut Disneyn tuottamaan John Carter -elokuvan. Nimikkoroolissa nähdään Taylor Kitsch, joka minulle on tuntematon näyttelijä, mutta nimekkäämpiäkin näyttelijöitä elokuvassa ilmeisesti esiintyy. Ensi maaliskuussa ensi-iltansa saavasta elokuvasta on julkistettu jo juliste (1. yllä) ja traileri ilmestyy heinäkuun puolessa välissä. Mars-kirjoja tuntuu olevan suomennettunakin kohtalainen määrä, joten jos sen ensimmäisen osan saisi luettua...

Lukulistallani on ollut jo pitkään DAVID MITCHELLIN Pilvikartasto, ja nyt sitä pitäisi nostaa ylöspäin listassa, koskapa elokuva on tulossa ensi vuonna ja haluan ehdottomasti lukea kirjan ennen sitä. Cloud Atlaksen kuvaukset alkavat syyskuussa, Tom Tykwer ohjaajana. Pääosissa Tom Hanks, Hugo Weaving ja Halle Berry. Nimekästä kaartia, mikä tarkoittaa, että leffa voi epäonnistua surkeasti.

WILLIAM F. NOLANIN ja GEORGE CLAYTON JOHNSONIN vuonna 1967 julkaisema Logan's Run on innoittanut saman nimiseen elokuvaan, jonka kuvaukset alkavat myös syksyllä. Ryan Goslingia uumoillaan pääosaan. En ole ihan varma onko elokuva trilogian ensimmäisestä osasta vai kattaako kaikki kolme kirjaa.

IAN MCDONALD on myynyt elokuva- ja televisio-oikeudet The Dervish House -kirjaansa. Sehän ei tietenkään tarkoita, että elokuvaa koskaan ilmestyy, kuten surullisesti toteamme Scott Lynchin Gentleman Bastard -sarjankin yhteydessä (toivoa ei ole vielä menetetty, ja Scott itsekin on taas vaihteeksi aktivoitunut). Mutta The Dervish Housen haluaisin nähdä valkokankaalla. Pidin kirjasta paljon, ja koen, että siitä saisi toimivan käsikirjoituksenkin. Tuntemattomat, hyvät näyttelijät kehiin ja autenttista tunnelmaa, niin se on siinä!

Ihmemaa Ozia on kuvattu useaan kertaan elokuvaksi ja lisää versiointeja on tulossa. L. FRANK BAUMIN kirjaan pohjautuva Oz on esituotantovaiheessa ja näyttelijöiksi on IMDb:n mukaan haalittu (tai ainakin puheissa) Mila Kunis, James Franco ja Rachel Weisz. Jos kaikki menee kuin pitääkin, Oz tulee teattereihin vuonna 2013. JOSEPH DELANEYN The Wardstone Chronicles -nuorten kirjojen pohjalta on tekeillä The Seventh Son -elokuva. Näitä "oppipoika" -elokuvia on fantasiassa tuotettu sellaisia määriä, että pahaa tekee (etenkin viimeksi katsomani Nicholas Cagen tähdittämä surkeus), mutta jospa Jeff Bridgesin, Sam Claflinin Ben Barnesin ja Julianne Mooren kera saataisiin tällä kertaa aikaan hyvääkin jälkeä. Ja tässähän manataan eikä taiota... kai, pitänee vissiin vilkaista kirjoja. The Seventh Sonin näyttelijävalinnat on ilmeisesti vielä kesken, elokuva ilmestyy 2013.Luin joitain vuosia sitten englanninkielisenä MELISSA MARRIN Wicked Lovelyn eli Ilki ihanan ja kohtalainen nuorille suunnattu kirjahan se oli, vaikkakin loppu lässähti. Wicked Lovely -sarjaa on ilmestynyt viisi osaa ja suomennettuna taitaa olla parin kirjan verran (keskeytetty sarja). Sarjan pohjalta suunnitellaan elokuvaa ja ohjaajaksi on tällä hetkellä mainittu Mary Harron. Esituotanto aloitettiin muutama viikko sitten, joten rahoitus on ilmeisesti kunnossa. Näyttelijävalintoja voi odotella alkavaksi kuukausien sisällä. Tämä on sellainen kirja, josta voi saada aikaiseksi todella yliromanttisen ja katsojaa aliarvioivan pläjäyksen, jota eivät keijutkaan pelasta. Toivottavasti näin ei käy. Onnea tuotantoon. CASSANDRA CLARE on kirjailija, jonka ensiaskelia Harry Potter -fan fictionin kirjoittajana (siis CC kirjoitti, en minä) seurasin yhden lisätyn i-kirjaimen kera (Claire) 2000-luvun alkupuolella. Laajalti plagioimisesta syytetystä potter-fanista on tullut kirjailija, joka tänä päivänä luo omia hahmojaan. Hänenkin kirjoistaan on joku tykännyt ja The Mortal Instruments (Varjojen kaupungit) -sarjan pohjalta on suunnitteilla myös elokuva, joka on esituotantovaiheessa. Pääosiin on kiinnitetty päivän kuumia nimiä, Jamie Campbell Bower ja Lily Collins. Minulla itselläni taitaa jäädä molemmat versiot lukematta/katsomatta, mutta uskoisin, että monia muita Claren kirjat ja tuleva elokuvakin kiinnostaa.Pikaisesti arvioiden IMDbPro:n mukaan näyttäisi genren kirjailijat saavan optioita helpommin YA-kirjoihin. Usea täysin uusi/vielä julkaisematon kirja on optioitu. Saa nähdä etenevätkö ne koskaan elokuviksi asti, mutta ainakin kustannusyhtiöillä on millä mainostaa aloittelevia kirjailijoita. Paljon jäi ajanpuutteen vuoksi tulevia elokuvia mainitsematta ja varaankin tässä mahdollisuuden palata jonain päivänä vielä kolmannen kerran katsastamaan tulevaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...