perjantai 8. lokakuuta 2010

Vaskikirjat jatkaa


Kun reilu vuosi sitten ensimmäisen kerran kirjoitin pienkustantamo Vaskikirjojen ongelmallisesta tilanteesta (Pelastakaa Vaskikirjat!), niin vielä oli mahdollista kirjamyynnilläkin pelastaa yritys. Toisin kuitenkin kävi, ja myynti ei riittänyt. Tämän vuoden elokuussa kustannustoimittaja ilmoitti sitten päätöksestä lopettaa toiminta vuoden loppuun mennessä.

Vaskikirjojen viimeisimmän uutisen mukaan toiminta kuitenkin jatkuu:
Vaihteeksi positiivisia uutisia Vaskikirjojen tulevaisuudesta: kustantamon toiminta jatkuu näillä näkymin ensi vuoden puolellakin!

On nimittäin ilmaantunut tahoja, jotka ovat halukkaita ostamaan Vaskikirjojen nimen, liiketoiminnan ja varaston sekä jatkamaan kustantamon toimintaa jossain muodossa. Voi olla, että Vaskikirjojen liiketoimintamalli ja kustannuspolitiikka muuttuvat, eikä ole varmaa, onko Vaskikirjojen nykyisellä kustannustoimittajalla enää osaa tai arpaa uusitussa yrityksessä, mutta todennäköisesti siis Suomessa on vuoden päästäkin kustantamo nimeltä Vaskikirjat.

Lisätietoja yrityskaupasta tulee sitten kun asiat varmistuvat loka-marraskuun aikana.

Joku siellä ehkä nyt miettii, että oliko Vaskikirjojen taannoinen lopettamisilmoitus pelkkä markkinointikikka, mutta ei se todellakaan ollut sitä. Elokuussa näytti varmalta, että Vaskikirjoilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lopettaa kokonaan, enkä tosissani uskonut, että kukaan olisi tarpeeksi hullunrohkea jatkamaan toimintaa. Mutta loppujen lopuksi useampikin taho oli kiinnostunut Vaskikirjojen hyvämaineisesta brändistä. 

Tämä on tietenkin hyvä uutinen. On mielenkiintoista seurata mitä uutta toimintaa pienkustantamon kohdalla tapahtuu, vieläkö saamme fantasian ja scifin suomentamattomia merkkiteoksia, vai jotain ihan muuta. Tänä päivänä julkaistaan kaupallisesti kokeiluarvoista steampunk-kirjallisuutta (Priest, Carriger, Tidhar jne), joka voisi menestyä käännettynä Suomessakin, eikä Vaskikirjojen nimikään olisi ristiriidassa liikaa genren kanssa. Mutta Vaskikirjojen ostajalla on varmaan omat suunnitelmansa, ja ne nähdään ja kuullaan aikanaan.

1 kommentti:

 1. Vuodatuksesta kopioidut kommentit:

  marjis kirjoitti 08.10.2010 - 14:28
  Oho! :) On mielenkiintoista nähdä, mihin suuntaan Vaskikirjat jatkaa tästä eteenpäin. Toivottavasti hyvä laatulinja jatkuu edelleen.

  Jasca kirjoitti 08.10.2010 - 17:16
  Hieno uutinen! Olisi jäänyt Mathesonin Olen legendakin lukematta ilman Vaskikirjoja, joten mukava kuulla että Vaskikirjat sai kuin saikin jatkettua toimintaansa - muodossa tai toisessa.

  VastaaPoista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...