maanantai 11. lokakuuta 2010

Connie Willis: D.A.

Connie Willisin D.A. on Subterranean Pressin julkaisema novelli J.K. Potterin kuvituksella varustettuna. Täytyy sanoa, etteivät tämän tyyliset valokuvakuvitukset kiehdo minua juurikaan, mutta lyhyessä teoksessa ne antavat mukavasti täytettä.

Theodora Baumgarten on nuori nainen, joka tulee valituksi IASAn avaruuskadettikouluun. Ongelmana on vain se, ettei hän ole sinne haluamassa tai edes pyrkinyt, kun puolestaan kaikki muut hänen opiskelutoverinsa tekevät melkein mitä vain päästäkseen koulutukseen. Hakkeriystävänsä avustuksella Theodora lähtee selvittämään mistä on kyse ja miksi vastentahtoinen opiskelija väenväkisin raahataan kouluun, joka ei häntä edes kiinnosta.

D.A. (kirjainyhdistelmän merkitys selviää novellissa) on vauhdikas tarina. Pidän sitä nuorille aikuisille suunnatuksi, mutta mikään ei taaskaan estä vanhempia aikuisiakaan sitä lukemasta. Avaruuskertomukseksi novellin tekniikan kuvaus ei ole erityisen tarkkaa tai edes merkityksellistä, mikä ei Willisin tärkein pointti yleensä olekaan, mutta pienoisella huumorilla höystettynä tarina on viihdyttävä ja hauska. Mukava pieni välipala, jonka lukee muutamassa tunnissa.

Tämän myötä heräsi into lukea lisää Willisia tänä syksynä.

1 kommentti:

 1. Vuodatuksesta kopioidut kommentit:

  Tero kirjoitti 11.10.2010 - 12:59
  Nyt on hyvä hetki lukea Willisiä, kun toinen osa kaksiosaisesta romaanista Blackout/All Clear (kyseessä on tosiaan käytännössä yksi, kahdessa osassa julkaistu teos) ilmestyy. Lienee hyvin vahva kandidaatti ensi vuoden Hugo-listoille.

  Tero kirjoitti 11.10.2010 - 13:01
  ...niin kuin tietenkin itsekin olit aikaisemmassa kirjoituksessasi huomioinut (sen kaksiosaisuuden) - ei ollut tarkoitus päsmäröidä. :-)

  Raija kirjoitti 11.10.2010 - 13:45
  Heh, en ottanut päsmäröintinä :)
  Meitä on työpaikalla useampi Willisin lukija, ja kaikki odottaa kieli pitkällä miten Blackout/All Clear päättyy. Kirja ilmestynee tosiaan viikon kuluttua.

  VastaaPoista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...