torstai 14. lokakuuta 2010

Kage Baker: Nell Gwynne's Scarlet Spy

Nell Gwynne's Scarlet Spy on laajennettu versio Kage Bakerin pienoisromaanista The Women of Nell Gwynne'sistä. Itse pienoisromaanin lisäksi kirja sisältää lyhyen novellin nimeltä The Bohemian Astrobleme. Koskapa olen The Women of Nell Gwynnesin arvostellut jo aiemmin, en toista mielipiteitäni tässä, vaan ne voi lukea täältä. Olin huojentunut, ettei tarvinnut ostaa samaa pienoisromaania kahteen kertaan voidakseen lukea uuden version sisältämän novellin, vaan novelli on julkaistu jo aiemmin Subterraneanin osittaisessa verkkolehdessä.

The Bohemian Astrobleme jatkaa Bakerin The Company -sarjaa eli steampunk-tarina sijoittuu viktoriaaniselle ajalle, jossa aikakaudelle tuntemattomien keksintöjen kanssa hääräilee Gentlemen's Speculative Society. Nyt ryhmä törmää harvinaiseen tektiittiin, jolla on mielenkiintoisia keksinnöissä hyödynnettäviä ominaisuuksia, kun se yhdytetään etikkahapon kanssa. Niinpä GSS lähettää pari jäsentään Itä-Eurooppaan selvittelemään mistä saada lisää tuota arvokasta ja upeaa raaka-ainetta, ja pian huomataan, että selvittelytyössä tarvitaan myös Nell Gwynne'sin Lady Beatricen apua.

The Bohemian Astrobleme on hauska ja novellina onnistunut pieni tarina, jossa on hieman salapoliisitarinan henkeä ripauksella luonnontieteitä. Koskapa tarina sisältää The Women of Nell Gwynne'sissä esitellyn Lady Beatricen, se sopii mainiosti pienoisromaanin kylkiäiseksi uudessa painoksessa, joka on nimetty yksinomaan hänen mukaansa. Jos ei ole lukenut vielä kumpaakaan tarinaa, suosittelen ehdottomasti hankkimaan tämän uuden painoksen (ilmestyy parin viikon sisällä), mutta jos omistaa jo pienoisromaanin, niin novellin voi lukea erikseen Subterraneanin sivulta.

1 kommentti:

 1. Vuodatuksesta kopioidut kommentit:

  Rauno K kirjoitti 14.10.2010 - 12:04
  Ajattelin mainita, jos et huomaa: laitoin kommentin The Windup Girlin arvosteluusi. Sain kirjan luettua.

  Raija kirjoitti 14.10.2010 - 12:10
  Huomasin kyllä :) Herätti ajatuksia, ja jos muistan ne vielä myöhemmin, niin kommentoin kommenttiasi illalla. Työt ryökäle haittaavat harrastuksia.

  VastaaPoista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...