perjantai 24. helmikuuta 2012

Yksi uutinen...


Sain tänään (tai siis eilen) iltapäivällä Twitterin kautta silmiini uutisen, että J.K. Rowling on julkaisemassa uuden kirjan. Jos tilanne olisi sen sallinut, niin olisin hypännyt ilmaan ja hihkunut. On se jokseenkin hassu juttu, että pelkkä tieto jonkin kirjan ilmestymisestä pistää koko illan tekemiset uuteen järjestykseen.

Rowlingin tuleva kirja on suunnattu aikuisille ja se on hyvin erilainen kuin Harry Potter -sarja. Kirja julkaistaan maailmanlaajuisesti englanninkielisenä, myös ekirjana. Siinäpä kaikki, mitä kirjasta on tällä hetkellä tiedossa. Ei nimeä, ei julkaisuhetkeä, ei genreä. Lisää infoa saadaan myöhemmin tänä vuonna ja Rowlingin kotisivut päivittyvät uuteen kuosiin kevään aikana.J.K. Rowling vaihtoi agentuuria jonkin aikaa sitten, mikä ilmineerasi, että jotain on tapahtumassa. Rowling on omien sanojensa mukaan astumassa kirjailijan uransa uuteen vaiheeseen. Näin lukijana ja Harry Potter -fanina minä tietenkin odotan jännityksellä mitä on odotettavissa. Pidän hyvin todennäköisenä, että uusi kirja ei ole fantasiaa, vaan valtavirtakirjallisuutta. Itse asiassa olisin jopa hieman yllättynyt jos kirja olisikin fantasiaa. Vuosien varrella on huhuttu, että Jo kirjoittaisi dekkaria, mutta vahvistusta huhulle ei ole saatu. Jo ja hänen taustakoneistonsa taitavat salassapidon ja tietyn tyyppisen käänteisen markkinoinnin. Ne olivat Harry Potter -ilmiön tehokkaimpia aseita. On mielenkiintoista seurata millaisella taktiikalla uusi kustantaja (Little, Brown) lähtee markkinoimaan periaatteessa täysin erilaiselle kohderyhmälle kirjailijaa, jolla on jo vaikuttavan tunnettu status kirjallisuudessa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että homma on hallussa. Uutinen Rowlingin nimettömästä ja milloin-lie-julkaistavasta kirjasta on saanut maailmanlaajuisen mediahuomion. Myös Suomessa.

Joten, Rowlingin tulevalle kirjalle löytyy varmasti kiinnostusta, mutta toivottavasti nyt kaikki entiset HP-fanit ymmärtävät, että kyseessä on jotain muuta. Rowlingin fanikunnassa on jo nyt paljon aikuislukijoita, mutta uskoisin, että hänen suurin haasteensa on saavuttaa uutta lukijakuntaa HP-fandomin ulkopuolelta. Varmasti löytyy suurin määrin niitäkin, jotka karsastavat Pottereita ja siksipä tuomitsevat kirjailijan muunkin tuotannon jo etukäteen.

Minä olen odottanut jo pitkään, että saisin lukea Rowlingilta jotain täysin uutta ja nyt se toive on toteutumassa! Jännittää, mutta samalla olen malttamattoman innostunut. Kirjasta.

Lisäys: Rowling ilmoitti Twitterissä, että kirja julkaistaan tänä vuonna!

1 kommentti:

 1. Vuodatuksesta kopioidut kommentit:

  susali kirjoitti 24.02.2012 - 06:25
  On kyllä ihan uskomatonta miten sitä voikin olla niin innostunut kirjasta, josta ei tiedä mitään :D (jos kirja on dekkari, niin sitten olen kyllä ehkä hieman pettynyt... en ole koskaan pitänyt mistään Christien tuotantoa tuoreemmasta dekkarista..)

  Liina kirjoitti 24.02.2012 - 08:53
  Hurjaa! Voi kun se olisi hyvä, olisipa, olisipa. Harry Potter on monella tapaa vaikea juttu ylittää.

  Ahmu kirjoitti 24.02.2012 - 08:58
  Ooh, tätä odotellessa. Hyvin jännittävää nähdä onnistuuko Rowling vangitsemaan lukijan samalla tavalla kuin Pottereissa. Onko kirjailijan tyyli edelleen tunnistettavissa, vaikka genre muuttuu jne.

  Raija kirjoitti 24.02.2012 - 09:36
  susali, dekkari-huhulla ei paljoa ole pohjaa, joten siitä ei kannata olla huolissaan. Minulle menee kaikki muu paitsi romanttinen kirjallisuus, mutta sellaisellekin antaisin Rowlingin kirjoittamana mahdollisuuden.

  Liina ja Ahmu, niinpä. Toivottavasti tuleva kirja on tarpeeksi vahva omilla ansioillaan. Rowling taitaa tietää kuinka suuret odotukset häneen kohdistuu.

  Raija kirjoitti 24.02.2012 - 12:00
  Rowling kertoi Twitterissä, että kirja ilmestyy tänä vuonna. Todennäköisesti siis syksyllä. Enää ei tarvitse odottaa kauaa. Wheee.

  Artsi kirjoitti 24.02.2012 - 17:25
  Jee! Kunpa Rowling kirjoittaisi kirjan jonka voisi jo lukea!

  Anitta Kiviranta kirjoitti 24.02.2012 - 19:50
  Jännää, jännää! Odotan innolla, mitä tuleman pitää. Toivon, että se todella olisi Jotain Ihan Muuta. Mutta pliis, voisihan siinä edes vähän olla jotain uuskummia-aspekteja... Jookos? ;-)

  Raija kirjoitti 24.02.2012 - 22:05
  Artsi, hän on jo kirjoittanut sellaisia kirjoja 10 kappaletta :p Mutta juu, sinun kannaltasi, toivotaan.

  Anitta, heh, ainahan voi toivoa :) Ja kiva muuten kun tulit blogivierailulle.

  Huhut rikosromaanista/dekkarista vahvistuvat. Rowpan uusi kustannustoimittaja on erikoistunut tähän lajityyliin.

  Velma kirjoitti 25.02.2012 - 07:54
  Mä luen sen joka tapauksessa, tuli sieltä mitä tahansa!

  Niin ja voisitko suositella mulle jotain modernia scifiklassikkoa sitä haastetta varten? Olisin kiinnostunut enempi sellasesta kevyemmästä, joka ei muistuta perinteistä scifiä. Esim. Ursula K. Le Guin kiinnostaisi. Maameren tarinat ei taida olla scifiä? Tässä samalla varmistaisin myös sen, että Narnia ei taida myöskään käydä? Olisin voinut yhden kirjan lukea rinnakkaismaailma-kohtaa varten, muttei taida onnistua....

  Raija kirjoitti 25.02.2012 - 12:33
  Velma, Maameri-kirjat ovat tosiaan selkeästi fantasiaa, samoin kuin Narnia. Noin äkkiseltään voisin suositella Michael Moorcockin Katso ihmistä tai Viimeisten aikojen valtiaita, jotka on alunperin 60/70-luvuilta, tosin kaikille Moorcock ei uppoa. Sheri S. Tepperiltä käy Portti naisten maahan tai Ruohojen maa tai tosiaan Le Guinilta mikä tahana science fiction, joka on julkaistu aikavälillä.

  Velma kirjoitti 25.02.2012 - 20:10
  Kiitos vinkeistä! :) Tarkistan, että jos noista löytyisi joku sopiva....

  Tessa kirjoitti 26.02.2012 - 20:16
  Ei voi sanoa muuta kuin että tosi mielenkiintoista ja jännää. Kirjaa kyllä taatusti myydään ihan mielettömästi, oli se sitten millainen tahansa. Jotenkin en oikein odottanut, että Rowling kirjoittaisi lisää, nyt hänellä ei ainakaan ole minkäänlaisia taloudellisia pakotteita siihen :).

  VastaaPoista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...