torstai 2. helmikuuta 2012

Tähtivaeltaja-palkintoehdokkaat 2012 selvillä


Vuoden 2012 Tähtivaeltaja-palkintoehdokkaat on julkistettu. Lista näyttää kotimaispainotteiselta:

• Eija Lappalainen & Anne Leinonen: Routasisarukset (WSOY) – "Mukaansatempaava tulevaisuusvisio on täynnä kiehtovia yksityiskohtia, jännitteellistä kerrontaa ja inhimillisten toiveiden yhteentörmäyksiä."

• China Miéville: Toiset (Karisto) – "Ihmeen tuntua tulviva dekkari, jossa rikosetsivä Tyador Borlú setvii kinkkistä murhamysteeriä kvanttilomittuneessa, mahdottomassa kaksoiskaupungissa."

• Hannu Rajaniemi: Kvanttivaras (Gummerus) – "Suomalaiskirjailijan kansainvälinen läpimurtoteos. Räiskyvällä mielikuvituksella maalattu huikea tieteisooppera kertoo karismaattisesta mestarivarkaasta."

• Alastair Reynolds: Pääteasema (Like) – "Ihastuttavilla ideoilla pippuroitu näkemys kaukaisen tulevaisuuden yhteiskunnasta, joka on jakautunut teknologiselta kehitykseltään eritasoisiin vyöhykkeisiin."

• Johanna Sinisalo: Enkelten verta (Teos) – "Ajankohtaista ekotematiikkaa ja syvällistä mytologista pohdintaa yhdistävä hyytävä dystopia ihmisten ja eläinten valtasuhteista."

Asiantuntijaraadin Hannu Blommila, Toni Jerrman, Elli Leppä ja Antti Oikarinen kertovat voittajan loppukeväästä. Olen lukenut vain Miévillen ja Rajaniemen teokset, mutta muutamaan muuhunkin voisi vielä tutustua.

1 kommentti:

 1. Vuodatuksesta kopioidut kommentit:

  Liina kirjoitti 02.02.2012 - 12:28
  Haa, tajusin juuri, että olen lukenut noista kaikki paitsi Sinisaloa - joka odottaa hyllyssä.

  Pakko sanoa, että lukemistani kannatan voittajaksi Toisia, ja jos Pääteasema voittaa, kiristelen hampaitani.

  Booksy kirjoitti 02.02.2012 - 16:21
  Holy Crow - minähän olen lukenut nuo kaikki! Mites tässä näin on päässyt käymään?

  Mhghm... Toiset taitaa olla minunkin suosikkini, mutta Kvanttivaras on tiukka kakkonen. Eivätkä olleet mitään huonoja minusta nuo muutkaan. Oliko erityisen hyvä spefi-vuosi vai mitäs tämä on?

  Raija kirjoitti 02.02.2012 - 16:31
  Minä taivun Toiset/Kvanttivaras -parivaljakosta jälkimmäisen puolelle, mutta muut kirjat on tosiaan lukematta, joten paha mennä muuten arvailemaan.

  VastaaPoista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...