tiistai 12. huhtikuuta 2011

2011 loppuvuoden tulevia käännöskirjoja


Vaikka onkin vasta huhtikuu, niin pieni katsaus loppuvuoden (minua) kiinnostaviin käännösjulkaisuihin lienee paikallaan. Monia odotettuja teoksia on tulossa, ja hieman odottamattomiakin.

Toukokuussa on tulossa Like kustannukselta Richard Morganin Musta mies. Teos kiinnostaa senkin vuoksi, että kirjailija on itse tulossa Suomeen heinäkuussa Finnconiin. En ole suunnitellut lukevani Morganilta muuta kuin kyseisen käännöksen ennen vierailua. Kevään mittaan myyntiin tulee Kirjavan mukaan myös George R.R. Martinin Kuninkaiden koitoksen kovakantinen ja kuvitettu painos, joka on kylläkin tullut luettua useaan kertaan vuosien varrella, mutta tietenkin Petri Hiltusen kuvitus kiinnostaa.

Kesällä Syksyllä ilmestyy Joe Abercrombien Ensimmäinen laki -trilogian toisen osa suomennos, työnimeltä Ennen kuin heidät on hirtetty. Heinäkuun listalla on Andrzej Sapkowskin Kohtalon miekka, niin ikään Noituri-sarjan kakkososa. Aiemmin syksyyn siirretty Steph Swainstonin Aika on lahjoista suurin onkin mahdollisesti tulossa myös jo kesällä. Kirja on Linna-sarjan toinen osa. Syksylle on ajoitettu Pierre Pevelin Varjojen alkemisti, Kardinaalin miekkojen kakkososa (johan näitä kakkosia nyt onkin listalla) ja yllätyksenä minulle Dmitri Gluhovskin Metro 2034. En odottanut jatkoa Metro 2033:lle näinkin pian. China Miévillen The City & The Cityn käännös, työnimellä Toiset, on loppuvuoden aikataulussa. Lokakuussa ilmestyvä Gene Wolfen Kiduttajan varjo avaa Uuden auringon kirja -sarjan, johon tulossa ainakin neljä osaa Gummerukselta. Wolfen teokset ovatkin kiinnostaneet jo jonkin aikaa, mutta sopivaa tilaisuutta tarttua niihin ei ole ollut. Nytpä se sitten käännöksen myötä tulee. Käännöksen julkaisu on siirtynyt vuodelle 2012. Loppuvuosi näyttää siis ihan kivalta käännösjulkaisujen osalta. Vaikka osan näistä mainituista teoksista olenkin lukenut jo alkuperäiskielellä, löytävät ne suomennoksinakin tiensä kirjahyllyyni. Mielelläni ostaisin kaikki teokset, Martinin kuvitettua kirjaa lukuunottamatta, kyllä e-kirjoina, mutta yksikään kustantaja ei taida niitä siinä formaatissa tarjota. Olisi kyllä jo aika!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...