torstai 15. helmikuuta 2018

Brian K. Vaughan & Cliff Chiang: Paper Girls, Volume 3

Brian K. Vaughanin ja Cliff Chiangin Paper Girls, Volume 3 ilmestyi viime elokuussa (2017). Minulla on siitä sähköinen versio, kuten aikaisemmistakin osista (volume 1, volume2). Sarjakuvan kolmas osa vie lukijan jälleen johonkin uuteen ja outoon, mutta tällä kertaa kaverukset ovat siellä kaikki yhdessä.

Nelikko kohtaa ”kadonneessa maailmassa” paikallisen asukkaan, jonka kanssa välit hitsautuvat alun epäluottamuksen jälkeen läheisemmäksi. Maailmaan pulpahtaa myös aikamatkustuksen keksijä, tohtori Braunstein, jonka oudosti varustautuneet paikalliset miesasukkaat nappaavat kiinni. Mac ja KJ ajautuvat erilleen Erinistä, Tiffistä ja paikallisnaisesta, jotka puolestaan törmäävät aikamatkaportaaliin ja Brausteinin aikamatkustuskapseliin. Heidän on saatava porukka taas kasaan, jotta voivat poistua menneestä ajasta. Siihen kapseli ja sen tulevaisuudesta tullut omistaja voi olla avuksi.

Volume 3:n tapahtumat tuntuvat pienimuotoisemmilta kuin aiemmat. Hahmojen henkilökohtaiselle kehitykselle ja kasvavien nuorten epävarmuudelle annetaan tilaa, mikä ei sinänsä ole uutta Vaughanin käsikirjoituksille, tällä kertaa se vain kohdistuu teinityttöihin. Tämä tapahtuu ihan realistisesti ja asiallisesti, myös menneisyyden vertailukohteen kautta.

Vaikka tapahtumapaikkaan liittyy vihjeitä, joita en osaa tällä hetkellä osaa tulkita, ”Kadonnut maailma” vaikuttaa piipahtamiskohteelta ja sen vuoksi sen merkitys jää pieneksi. Minulla on aavistus, että kun palapeliä kootaan lisää, se alkaa hahmottua kokonaisuudeksi, jossa tälläkin osalla on merkityksensä. En osaa sitä vielä hahmottaa, joten luen toistaiseksi osa osalta yksittäisenä seikkailuna. Ja sitähän tämäkin oli, seikkailu tuntemattomassa. Lehdenjakajaporukka on melkoisen kovaa sakkia, jossa jokaisella on paikkansa ja hetkensä. Epäröin pistää tätä osaa Hugo-nimeämislistalleni, sillä se ei mielestäni ollut samaa tasoa kuin edellinen osa, mutta arvioin tilanteen uudelleen maaliskuun puolessa välin.

4 kommenttia:

 1. Tämä oli tosiaan pienimuotoisempi paketti kuin aikaisemmat, toisaalta se tuntui myös ihan hyvältä kun aiemmissa on heitelty ideoita, salaisuuksia ja vihjeitä sellaista vauhtia että pieni fokusointi oli ihan tervetullutkin.
  Mihin sitten vie neljäs osa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhtikuussa sen näkee mihin nelonen johdattaa. Kansikuva ja esittelyteksti ovat kutkuttavia.

   Poista
 2. Tässä sarjassa on ollut kyllä niin hillitön tahti, että ihan kiva kun tapahtumat vähän hidastuivat tässä albumissa. Mitenkähän Vaughan käsikirjoittaa näitä sarjojaan? Onkohan sillä itselläänkään pitkälle meneviä suunnitelmia, vai tuleekohan jotkut käänteet hänellekin ylltätyksenä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten Sagassa, oletan että Paper Girlsissäkin Vaughan on hahmotellut koko tarinan. Varmaankin yksityiskohdat ja ehkä jotkin juonilinjatkin elää. Olisi kiva saada Vaughan johonkin coniin kunniavieraaksi, että kuulisi näitä ajatuksia. En ole päässyt vielä kuuntelemaan häntä.

   Poista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...