sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Aakkoshaaste


En ole koskaan aiemmin osallistunut mihinkään lukuhaasteisiin, mutta seurattuani blogeja, varsinkin ulkolaisia, olen huomannut haasteiden olevan kovin suosittuja. Yksikään törmäämäni haaste ei ole ollut minulle sopiva, mutta marjiksella oli viime vuonna käynnissä Kirjamielellä-blogissa Aakkoshaaste, joka vaikutti kiinnostavalta ja sopii tietyin ehdoin minullekin.

Tarkoituksena on lukea aakkoset läpi järjestyksessä kirjailijan sukunimen mukaan. Koskapa keskityn sf/f-kirjallisuuteen, pudotan heti alkuunsa aakkosista pois X, Å, Ä ja Ö-kirjaimet. Risingshadown tai Internet Speculative Fiction Databasen mukaan ei löydy genrekirjailijaa, jonka sukunimi alkaisi näillä kirjaimilla. Tyhjästä on paha nyhjästä.

Pikaisesti selailtuani, löysin lähes kaikki aakkoset omasta kirjahyllystäni. Q ja Y ja ehkäpä jokin muukin kirjain saattaa tuottaa hieman ongelmia, mutta jospa ne hoituisi tässä matkan varrella. Aion lukea haasteessa aiemmin lukemattomia kirjoja. Vuoden ensimmäisessä blogikirjoituksessani kerron muista lukusuunnitelmistani tälle vuodelle, jotka saattavat hidastaa aakkoshaastetta. Kuten muissakin suunnitelmissani aikataulu on varsin joustava; jos en tänä vuonna ehdi, niin jatkan ensi vuonna.

A:stahan se tietty alkaa...

1 kommentti:

 1. Vuodatuksesta kopioidut kommentit:

  Tero Y kirjoitti 03.01.2011 - 13:03
  Y: Jane Yolenilta ainakin löytynee runsaastikin lukemisen arvoisia teoksia.

  Tessa kirjoitti 03.01.2011 - 14:22
  Odotan jatkoa mielenkiinnolla, onnea matkaan, ja voihan olla, että ennen kuin pääset Ä:hän ja Ö:hön niin joku genrekirjailija sieltäkin tupsahtaa :).

  Raija kirjoitti 04.01.2011 - 09:12
  Jep, Yolenia löytyy, joten Y on ratkennut. Siihen menee vielä aikaa ennen kuin pääsen sinne saakka, mutta A ja B ovat jo kasassa :) Arvostelut tulossa.

  VastaaPoista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...