perjantai 11. joulukuuta 2009

Tulevia kirjoja 2010


Syyskuussa jo pohdiskelin ensi vuoden mahdollista kirjasatoa, ja nyt kun vuosi lähestyy loppuaan kokoan jälleen minua kiinnostavat 2010 ilmestyvät uutukaiset. Paljon muitakin mielenkiintoisia kirjoja ilmestyy, mutta seuraavat olen jo ennakkotilannut, jos se on ollut mahdollista.

Tammikuussa (tai helmikuussa) ilmestyy Steph Swainstonin Castle-sarjan johdanto-osa Above the Snowline ja maaliskuussa huhtikuussa sarjan ensimmäisen kirjan käännös Kuolemattomien kaarti.
Peter V. Brettin novellikokoelma The Great Bazaar and other stories, joka sisältää myös The Demon Cycle -sarjan ensimmäisestä kirjasta, The Painted Manista poisjätettyjä kohtauksia, ilmestyy tammikuussa. Sarjan toinen osa The Desert Spear tulee myyntiin muutamia kuukausia myöhemmin, huhtikuussa.
Connie Willisin uusi aikamatkailukirja Blackout ilmestyy helmikuussa ja loppuvuodesta on tulossa All Clear -niminen kirja jatkoksi.

Maaliskuussa ilmestyvät sinisävyisine kansineen Jasper Kentin The Danilov Quintetin toinen osa Thirteen Years Later, Tad Williamsin Shadowrise ja Blake Charltonin esikoisteos Spellwright. Stephen Deasin The King of the Crags julkaistaan huhtikuussa. Pidän kaikista näistä kansista.

Williamsin Shadowrise venyi niin pitkäksi, että se jouduttiin jakamaan kahtia ja niinpä Shadowmarch-trilogiasta on tulossa neljän kirjan pituinen. Sarjan päättävä Shadowheart (työnimi) ilmestynee muutaman kuukauden päästä Shadowrisen jälkeen. Blake Charltonin Nicodemus Weal -sarjan aloittava Spellwright on saanut osakseen kovin kehuvia lausahduksia mm. Robin Hobbilta, Tad Williamsilta ja Daniel Abrahamilta. Nähtäväksi jää vastaako kirja ennakko-odotuksia. Stephen Deasin The King of the Crags on A Memory of Flames -trilogian toinen osa.

The Rain Wild -kronikkojen jälkimmäinen puolisko ilmestyy niin ikään maaliskuussa. Robin Hobbilta/Megan Lindholmilta on valmistumassa myös novellikokoelma, joka ehtinee julkaistavaksi loppuvuoden puolella. Kokoelman virallinen nimi on The Inheritance.

Ruuhkaisessa maaliskuussa ilmestyy myös yksi eniten odottamistani novellikokoelmista, Warriors. Kirjassa on paitsi uusi Robin Hobb -novelli The Triumph, myös kolmas Dunk & Egg -novelli, The Mystery Knight George R.R. Martinilta. Kesäkuulle ajoitetusta Swords & Dark Magic -kokoelmasta löytyy puolestaan mm. uudet novellit Scott Lynchilta ja Joe Abercrombielta.

Toukokuun uutukaisena on odotettavissa M.D. Lachlanin Wolfsangel, jonka myötä pitäisi päästä mukaan norjalaiseen mytologiaan ja ihmissusien maailmaan. Kyseessä lienee sarjan aloitusosa. Lynn Flewellingin The White Roadin julkaisu on lykkääntynyt pariinkin otteeseen, mutta jospa se nyt ensi toukokuussa sitten ilmestyisi. Kirja on Nightrunner-sarjan 5. osa.

Patrick Rothfussilta on odotettavissa ensi vuonna heinäkuussa aikuisten kuvitettu satukirja, The Adventures of the Princess and Mr. Whiffle: the Thing Beaneath the Bed, mikä vaikuttaa erinomaisen mielenkiintoiselta. Joskus keväällä/kesällä ilmestyy The Name of the Windin käännös Tuulen nimi, ja jos hyvin käy, niin ehkäpä The Kingkiller Chronicle -trilogian toinen osa Wise Man's Fearkin vihdoin julkaistaan.

Daniel Abrahamin Leviathan Wept and other stories -novellikokoelma on odottamisen arvoinen, sillä kirjailija on kuulemma vahva novelleissaan, jos myös romaanipituisissa kirjoissaankin. Abrahamilta on tulossa M.L.N. Hanover -nimen alla myös The Black Sun's Daughter -sarjaan lisää jatkoa.
Elokuussa on tulossa suomeksi jatkoa Naomi Novikin Temeraire-sarjaan kakkososalla Jadevaltaistuin. Kirjavalta tulee mahdollisesti syksyllä/talvella Joe Abercrombien Ensimmäinen laki -sarjan seuraava käännös, niin ikään kakkososa. 

Robert Jordan/Brandon Sandersonin Ajan pyörän 13. osa Towers of Midnight ilmestyy syksyllä. Sitten ovat vielä ne kaksi pitkään ja hartaasti odotettua kirjaa, jotka saattavat ilmestyä vuonna 2010, tai sitten ei: George R.R. Martinin A Dance with Dragons ja Scott Lynchin The Republic of Thieves.

// Muokattu 29.12. kun Hobb/Lindholmin novellikokoelman nimi julkistettiin, 4.2.10 Swainstonin Above the Snowlinen kansikuvan päivittämiseksi ja 24.3.2010 Swainstonin Kuolemattomien kaartin kansikuvan päivitys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...