keskiviikko 23. joulukuuta 2009

Lisää tulevia kirjoja 2010


En ole aiemmin juurikaan noteerannut tulevaa George R.R. Martinin ja Gardner Dozoisin toimittamaa novellikokoelmaa, joka tähän mennessä on kulkenut nimellä Star-Crossed Lovers. Nimi kun ei minua houkuttele ja julkaisuajankohtakin on ollut hieman epävarma. Nytpä Martin sitten ilmoitti blogissaan, että nimi on vaihtunut. Uusi nimi on Songs of Love and Death: Tales of Star-Crossed Love.

No, hitsi. Johan näitä Songs of [jotain] -novellikokoelmia alkaa olla jo useita, mutta hyvä, että laulua ja tanssia riittää. Joka tapauksessa aihepiiri hieman vierastuttaa, sillä kokoelmaa on luonnehdittu: "a cross-genre anthology of fantasy and romance". Martin kertoo blogissaan, että antologia sisältää novellit ainakin seuraavilta kirjailijoilta: Diana Gabaldon, Jim Butcher, M.L.N. Hanover, Peter S. Beagle, Marjorie Liu, Jacqueline Carey, Carrie Vaughn, Robin Hobb ja Neil Gaiman

M.L.N. Hanover eli Daniel Abraham ja Neil Gaiman kiinnostavat kyllä, mutta erityisesti Robin Hobb.
Robin Hobb on vihjaillut, että hän kirjoittaa tarinan Prinssi Kirjavasta (Piebald Price), Näkijöiden suvun prinssistä. ThePlenty.netin mukaan tämä tarina julkaistaisiin nimenomaan tulevassa Songs of Love and Death -antologiassa. Ehdottomasti odottamisen arvoinen! Martin kertoi, että kokoelma alkaa olla kasassa, joten kirja julkaistaneen viimeistään syksyllä 2010. Tarkempia tietoja siitä keiden kaikkien kirjailijoiden novellit kirjasta löytyy ja julkaisupäivästä saadaan varmaan ensi vuoden puolella.

Ja minun pitäisi ehdottomasti ottaa Näkijän taru -trilogia uusintalukukierrokselle. Siitä on liian pitkä aika kun luin kirjat viimeksi.

Päivitys 14.1.2010
Hobbin novellin nimi on Blue Boots. Muut kirjoittajat George R.R. Martinin mukaan:

Jim Butcher "Love Hurts"
Jo Beverly "The Marrying Maid"
Carrie Vaughn "Rooftops"
M.L.N. Hanover "Hurt Me"
Cecelia Holland "Demon Lover"
Melinda M. Snodgrass "The Wayfarer's Advice"
Robin Hobb "Blue Boots"
Neil Gaiman "The Thing About Cassandra"
Marjorie M. Liu "After the Blood"
Jacqueline Carey "You and You Alone"
Lisa Tuttle "His Wolf"
Linnea Sinclair "CourtingTrouble"
Mary Jo Putney "The Demon Dancer"
Tanith Lee "Under/Above the Water"
Peter S. Beagle "Kashkia"
Yasmine Galenorn "Man in the Mirror"
Diana Gabaldon "A Leaf on the Wind of All Hallows"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...