torstai 1. lokakuuta 2009

Kirjaostoksilla


Paikallisessa Suomalaisessa (mukaeltu keskustelu):

Minä: Katsoin teidän hyllyt läpi, mutta en löytänyt Katso ihmistä -nimistä kirjaa. Mahtaako teillä olla sitä, saattoi mennä minulta silmien ohi? Kirjailijan nimi on Moorcock. Kirja on vastikään ilmestynyt.

Myyjä (palvelualttiisti tietokonepäätteeltä katsoen): Katsotaan. Ei näytä olevan meillä hyllyssä. Haluatko, että tilataan?

Minä: Toki. Minulla on toinenkin kirja, jota en löytänyt, mutta haluaisin: Gaimanin Aarteita ja muistoesineitä.

Myyjä (katsoo tietokonetta): Sitä meillä pitäisi olla. Odotatko hetken, niin käyn katsomassa hyllystä.

Myyjä kiertää hyllyjä: Ei löytynyt hyllystä, se saattaa olla varaston näytehyllyssä. Käyn katsomassa.

Myyjä palaa takaisin: Ei ollut varastossa, mutta se voi olla jossain löytökorissa. Voin etsiä sitä, ja jos ei löydy, niin tilaanko? Sen voi tilata, vaikka on noinkin vanha kirja (Huom! ilmestynyt v. 2007).

Minä: Tilaa vaan.

Myyjä: Saat sen sitten viimeistään tuon toisen kirjan kanssa. Ilmoitamme tekstiviestillä kun kirjat ovat saapuneet.

Noin tunnin päästä kotona puhelin soi:

Myyjä: Suomalaisesta hei! Aarteita ja muistoesineitä kirja löytyi ja se on sinulle varattuna täällä.

Hankin kirjani 90%:sti nettikirjakaupoista. Suomenkieliset tilaan enimmäkseen AdLibriksestä tai BookPlussasta. Paikallisessa kirjakaupassa on fantasia ja science fiction -kirjoja, mutta enimmäkseen sieltä löytyy suurten kustannusyhtiöitten kirjoja. Twilight näytti olevan hyvin edustettuna ja Eddingsiä oli kasapäin, samoin Dragonlanceja. Löytyipä tosin yksi kovakantinen George R.R. Martinin Valtaistuinpelikin.

Palvelu paikallisessa kirjakaupassa on erinomaista. Joka kerta kun olen siellä käynyt, niin minuun on suhtauduttu ystävällisesti ja kohteliaasti. Silti tuntuu, että vain harvoin lähden sieltä kirjan kanssa ulos, ainakaan ensimmäisellä käyntikerralla. Kirjakauppojen ei ymmärrettävästi kannata roikottaa hyllyissä kirjoja, jotka eivät mene kaupaksi tai jotka on julkaistu aikoja sitten. Ällistyttävää kuitenkin oli se, että Gaimanin pari vuotta vanha kirja on "noinkin vanha" kirjakaupan mielestä. Minulle asiakkaana on helpompi saada haluamani kirja yhtä nopeasti netin kautta tilaamalla, joskus postikuluista huolimatta jopa halvemmalla (eikä tarvitse hakea parkkipaikkaa tai lähteä töistä aikaisemmin, jotta ehtii kirjakauppaan ennen kuin se suljetaan). Sekä Katso ihmistä ja Aarteita ja muistoesineitä olivat tällä kertaa "vain" pari euroa kalliimpia kappaleelta kuin mitä olisi ollut esim. Kirjapuodin kautta tilattaessa. Tosin... tuntuu kohtalaisen tyhmältä, että kaksi kirjaa vaatii kolme erillistä ajokertaa kirjakauppaan.

Lisäksi metsästin tänään puoli kaupunkia saadakseni käsiini Battlestar Galactican neljännen tuotantokauden dvdboksin käsiini. Ei onnistunut. Tilaan netistä.

1 kommentti:

 1. Vuodatuksesta kopioidut kommentit:

  Tero kirjoitti 07.10.2009 - 13:51
  Galactican neloskauden suomiboksit on vedetty tilapäisesti pois myynnistä, koska viimeisessä levyssä oli tekstitykset pielessä. Tämä ehkä selittää, miksei niitä löytynyt. Jos välität tekstityksistä, kannattaa ehkä odottaa, että korjattu laitos ilmestyy taas kauppoihin.

  Raija kirjoitti 07.10.2009 - 14:00
  Kiitos tiedosta! Olen nähnyt neloskauden ilman tekstityksiä jo aiemmin, joten tarkoitus on hankkia nyt tekstitysten kera. Jäänpä siis odottelemaan korjattua versiota.

  VastaaPoista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...