lauantai 29. maaliskuuta 2014

Lauantain kootut

Blogin ulkoasua on uusittu, ensimmäisen kerran kunnolla sitten bloggeriin muuton jälkeen (vajaa kaksi vuotta sitten). Kohta siirrytään kesäaikaan, aurinko paistaa ja valoa on pikkuhiljaa läpi vuorokauden. Karmeaa! Päätin päästää sisäisen Menninkäiseni, pimeän lapsen, valloilleen ja nauttia synkkyyden viimeisistä rippeistä edes blogissani muuttamalla sen harmaan dystopiseksi. Yrittäkää kestää, Päivänsäteet!


Kate Bush. Muusikko, joka käyttää tuotannossaan laajasti kirjallisia inspiraatioita. Mytologiat, kansanperinteet, sadut, science fiction ja fantasia näkyvät hänen musiikissaan yleiskirjallisuuden ohessa, ja luovat tunnelmaa, mikä on lumonnut minut jo 35 vuoden ajan. Kate Bush on kirjoittanut ja kirjoittaa yhä uskomattoman upeita, persoonallisia ja haasteellisia lauluja, joiden sanoitukset saattavat yllättää tarkemmin kuunneltaessa. Kate esiintyi viimeksi kiertueella 35 vuotta sitten ja nyt yllättäen hän päätti järjestää tälle vuodelle 22 esiintymistä Lontoossa Hammersmith Apollossa. Liput myytiin loppuun eilen alle 15 minuutissa. Minä olin yksi niistä onnekkaista 77 000  henkilöstä, joka sai lipun. Parin minuutin ajan netissä oli samalla myyntiluukulla (yksi neljästä) kanssani 66 000 ihmistä, enkä vieläkään käsitä miten pääsin läpi. Näen siis ihailemani muusikon ensi syksynä lavalla ja sen kunniaksi liitän alle videon Katen kappaleesta, The Sensual World, jossa inspiraationa on ollut James Joycen Odysseus ja William Blaken runoutta.


Kate Bushin 50 Words for Snow -albumilla olevaa Snowed in at Wheeler Streetia oli mahdollista äänestää aikamatkailua sisältävänä esityksenä Hugo-ehdokkaaksi pari vuotta sitten. Usea sen tekikin, mutta ei tarpeeksi moni, jotta biisi olisi päässyt varsinaiselle lyhytlistalle. Harmi. Toivottavasti tänä vuonna mahdollisimman moni käyttää äänestysoikeuttaan, varsinkin ne jotka kokevat, että muutamat kotimaiset teokset, jotka viime vuonna käännettiin englanniksi, ovat Hugo-ehdokkuuden arvoisia. Vielä on maanantaihin asti aikaa. Yksikin ääni voi vaikuttaa, minkä karvaasti saimme todeta Hannu Rajaniemen esikoisteoksen kohdalla.

Twitterin lisäksi olen nyt myös Facebookissa, raapustelut sielläkin liittyvät pääasiassa harrasteisiin. Kommunikoinnit sallittuja.

8 kommenttia:

 1. Tykkään ulkoasustasi, se on rauhallinen! (Ja auringon paistaminen keväällä on aina kamalaa, kauhean kirkasta! Mutta kesäöistä tykkään. Eilen kun venyi elokuvareissu aamuyhteen saakka, nautin suunnattomasti kotiin pyöräilystä kun täällä alkaa öisinkin olla jo kevään tuntua.)

  Onnittelut keikkalipuista, varmasti aika hienoa päästä kuuntelemaan muusikkoa, josta tykkää, vieläpä jos hän esiintyy harvoin. Minulle Kate Bush on todella uusi tuttavuus. Toki olen tiennyt hänestä, mutta vasta kun Lyriikan analyysin kurssilla luimme Kate Bushin lyriikkaa, tutustuin häneen enemmän ja olen nyt kuunnellut hänen musiikkiaan paljon enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäyöt voivat olla tosiaan aivan mahtavia, kun aurinkoakin on maltillisesti.
   Lyriikan analyysin kurssilla Kate Bushia?? Oi, sellaisen kurssin minäkin kävisin enemmän kuin mielelläni. Olen joskus nähnyt dokumentin, jossa musiikkiteorian ammattilainen pilkkoi Katen sävellyksiä osiin ja esitteli niiden neroutta. Teki vaikutuksen, vaikka itselläni ei musiikillista koulutusta olekaan.

   Poista
 2. Minä pidän uudesta ulkoasusta. Ihanan harmaa ja dystopinen. Mieheni kanssa olemme aina vampyyrimaisen kauhuissamme, kun pistämme nenämme ulos kirkkaaseen kevätilmaan. Odotan silti viherrystä pihalle. Kesästä en niinkään tykkää. Syksy on lempivuoden aikani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että ulkoasu miellyttää. Ei ollut kuin yksi kone, jolla katsoa sitä, mutta ilmeisesti muillakaan näytöillä se ei ole liian tukkoinen.

   Poista
 3. Onnittelut lipun saannista. Itsekin yritin ostaa lipun, mutta jäin tällä kertaa ilman. Olisi ollut upeaa päästä kuuntelemaan Kate Bushia livenä. Löysin Katen tuotannon noin 10 vuotta sitten nimenomaan kirjallisuuden kautta. Humiseva harju on yksi suosikkikirjoistani, ja oli siis melkein pakko kuunnella sen pohjalta tehty kappale kun sellaisen löysin. Ihastuin heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla meni toisin päin, kuulin biisin ennen kuin luin kirjan. Molemmat olivat hienoja kokemuksia, en tosin ole uskaltanut lukea kirjaa uusiksi siinä pelossa, ettei se enää tunnukaan samalta.
   Todella harmi, ettet saanut lippua. Ehkä Kate esiintyy tulevina vuosina uudelleen.

   Poista
 4. Kiva uusi ulkoasu! Vähän aavemainen tunnelma jopa, sopinee hyvin blogin genrekirjoihin. :)
  Minä olen iloinen, että valon määrä lisääntyy. Aurinko voisi loimottaa vaikka 24/7 pimeän talven jälkeen. Jos ei olisi vielä näin kylmää, voisi mennä ulos lukemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minäkin tykkään Auringosta, myönnettäköön. Ilman sitä täällä maapallolla ei olisi elämää ;)

   Poista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...