torstai 2. toukokuuta 2013

2013 Arthur C. Clarke -palkinto jaettu

Vuoden 2013 Arthur C. Clarke -palkinnon on voittanut Chris Beckettin Dark Eden. Tämän vuoden tuomareina olivat Juliet E. McKenna, Ruth O’Reilly, Nickianne Moody, Liz Williams ja Rob Grant. Muut ehdokkaana olleet olivat:

 • Nod by Adrian Barnes (Bluemoose) (arvostelu)
 • Angelmaker by Nick Harkaway (William Heinemann)
 • The Dog Stars by Peter Heller (Headline)
 • Intrusion by Ken MacLeod (Orbit) (arvostelu)
 • 2312 by Kim Stanley Robinson (Orbit)

Ehdin jo hankkia Dark Edenin ekirjana, joten se tullee luetuksi jossain vaiheessa, kuten myös The Dog Stars ja Angelmaker toivottavasti. Kiinnostavaa nähdä ylittääkö Dark Eden omasta mielestäni Nodin ja Intrusionin, jotka olen jo lukenut.

2 kommenttia:

 1. Ken MacLeodin Intrusion kiinnostaa niin kovasti, että hankin sen itselleni ja se odottaa lukupinossa vuoroaan. Nod tietysti kiinnostaa myös, kuten jo mainitsin, kun sen arvostelit. Olen yleensä ihan pihalla mistään kirjapalkinnoista, joten ihan mielenkiintoista lukea näitä postauksiasi näistä joistakin ehdokkaista ja palkituista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen tullut seuranneeksi ainakin viiden vuoden ajan aktiivisesti genrekirjapalkintoja, aina siitä lähtien kun olen itse osallistunut Hugo-palkinnon äänestyksiin. Jonkusen kerran olen äänestänyt myös Gemmell, Locus ja BSFA-äänestyksissä. Kirjallisuuspalkinnot ovat minulle osa laajempaa kokonaisuutta, mitä seuraan ja olen seurannut pidempään. Niistä näkee mm. trendit ja missä genressä ja fandomissakin mennään. Ja saa niiden kautta hyviä lukusuosituksiakin.

   Poista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...