Luovutin kesästä syyskuun 27. päivä ja vaihdoin sandaalit sukkiin ja "kunnon kenkiin". Sillä tosin ei ole mitään tekemistä science fiction -haasteen kanssa, joka etenee hitaasti ja hartaasti. Olen toistaiseksi pystynyt saavuttamaan keskimääräisen kaksi haastekirjaa kuukaudessa -tavoitteeni. Syyskuussa lukemani teokset olivat avartavia, mutta herättivät myös ristiriitaisia tuntemuksia. Samoin kävi lokakuun ensimmäisen teoksen kanssa, mutta siitä myöhemmin arvostelun myötä.
1. Nuorille suunnattu science fiction
-
2. Aikuisten science fiction
Yöpöydän kirjat – Steve Alten: Mayojen testamentti
Taikakirjaimet – Sheri S. Tepper: Ruohojen maa
3. Hugo-voittaja
Taikakirjaimet – Larry Niven: Rengasmaailma
4. Science fiction -klassikko – julkaistu -1950
-
5. Science fiction -moderni klassikko - 1951-1992
-
6. Steampunk
Kuuttaren lukupäiväkirja – Magdalena Hai: Kerjäläisprinsessa
7. Robotit / Kyborgit / Androidit
-
8. Avaruusalukset / Alienit
Tahaton lueskelija - Harry Martinson: Aniara
9. Aikamatkustus / Vaihtoehtohistoria / Rinnakkaisuniversumi
-
10. Apokalyptinen / Dystopia / Utopia
-
11. Kyberpunk
-
12. Hullu tiedemies / Geneettiset kokeilut / Ympäristökatastrofit
-
13. Bonus: Suomalaisen kirjailijan teos
-
Syksy saa inspiroitumaan ja tekisi mieleni syöksyä jos minkäkinlaiseen teemakuukauteen, mutta järki sanoo, että kiireisen arkielämän keskellä on syytä hoitaa jo tehdyt lukemukselliset (onko tuollaista sanaa edes olemassa) "sitoumukset" pois alta ja niinpä keskityn toistaiseksi sf-haasteeseen.
Nyt jään sitten odottelemaan ensilumen tuloa. Sitä ennen pistäydyn ensi viikonloppuna naapurimaassa Kontrast - Swecon 2012 -conissa kuuntelemassa mm. mitä kirjailijoilla Joe Abercrombie, Kelly Link ja Peter Watts on sanottavaa. Sweconissa skandinaavien on mahdollista saada Abercrombien lokakuun 18. päivä julkaistava Red Country käsiinsä jo etukäteen. Minulle kirja itse asiassa tupsahti aivan yllättäen Amazonin virhelähetyksen vuoksi ennakkotilattuna ekirjana jo viime viikolla (olen lucky bastard!), joten olen ehtinyt jo lukea sitä hyvän matkaa.
Toivottavasti lokakuun lukukokemuksenne ovat antoisia.
Mua on alkanut kiinnostaa tää scifihaaste, koska suurimman osan elämästäni olen liputtanut fantasian puolella joten pitäisi tutustua scifiin vähän enemmän.
VastaaPoistaSuosittelen ehdottomasti tutustumaan science fiction -kirjallisuuteen. Paljon helmiä ja mieltä avartavia maaailmoja siinä missä fantasiassakin. Scifi-haaste päättyy virallisesti kolmen kuukauden kuluttua, mutta mikään ei estä jatkamasta kirjojen lukemista näistä kyseisistä kategorioista senkin jälkeen. Näin scifin eri kasvot tulevat tutuiksi. Olen joka kuun alussa tai lopussa koostanut kunkin haasteeseen osallistujan kirja-arvio-linkit, joten niihin kannattaa tutustua, jos vaikka löytäisi itselleen sitä kautta sopivaa luettavaa. Alkuvuodesta suosittu kirja oli mm. Emmi Itärannan dystopinen Teemestarin kirja.
PoistaAaa, en tiennyt että tuo haaste on joku deadlinellinen juttu, ajattelin että se on vain joku jonka voi aloittaa milloin haluaa.
PoistaÄlä anna deadlinen olla esteenä. Vielä ehdit hyvin mukaan, lue sen minkä ehdit, vaikka vain yhden tai kaksi kirjaa loppuvuoden aikana.
PoistaJos kolme kirjaa vain lukisin niin ne löytyisi hyllystä. Linnunrata-sarja, Hannu Rajaniemen Kvanttivaras ja Frankenstein. Frankenstein olisi klassikko, mutta noita kahta muuta en osaa laittaa mihinkään kategorioihin. Olisi jo korkea aika lukea nuo hyllyyn päätyneet kirjat.
PoistaKvanttivaras kelpaa kategorioihin 2 ja 8, ja Linnunrata-sarjan kirjat (joita en ole itse lukenut) menisi ainakin 5:een. Olen joskus nähnyt sarjan luokitelluksi nuorten lukemistoksi, mutta en tiedä onko. Jos, on niin silloin 1 käy myös.
Poista