torstai 8. heinäkuuta 2010

Patrick Rothfuss: The Adventures of the Princess and Mr. Whiffle: The Thing Beneath the Bed

Patrick Rothfussin The Adventures of the Princess and Mr. Whiffle: The Thing Beneath the Bed on vajaa 70-sivuinen kuvitettu satukirja. Vaikka kustantaja Subterranean tarjoaa netissä vieressä olevaa kansikuvaa, niin ainakin minun kirjassani on yksi eroavuus: kirjailijan etunimi on kirjoitettu kokonaan lyhennetyn Patin sijaan. (Lisäys: skannasin ja vaihdoin oman kansikuvan tilalle!) Kirjan mukana tuli kultainen tarra, jossa ilmoitetaan:

       This shit is not for kids. Seriously.

Liimasin tarran nimmarisivulle, jonne Rothfuss ja kuvittaja Nate Taylor olivat nimensä raapustaneet.

Kirjan kuvauksessa sanotaan seuraavaa:
"It looks like a children's book. It has pictures. It has a saccharine-sweet title. The main characters are a little girl and her teddy bear. But all of that is just protective coloration. The truth is, this is a book for adults with a dark sense of humor and an appreciation of old-school faerie tales.

There are three separate endings to the book. Depending on where you stop, you are left with an entirely different story. One ending is sweet, another is horrible. The last one is the true ending, the one with teeth in it."
Kuvitus on upeaa ja tarina, olipa loppu mikä tahansa kolmesta, on hauska. Pelottavaksi sitä ei voi sanoa millään. Minulla oli hieman vaikea arvioida prinsessan seikkailuja nallekarhunsa kanssa, sillä vaikka kyseessä ei ole lasten satu, niin kovasti tarvitaan leikkimieltä, että sitä voi sanoa aikuisten saduksikaan. Olen lukenut mielenkiintoisempiakin aikuisille suunnattuja satuja, mutta tässä toki piirrosjälki teki oman lisänsä tarinaan. Minulle The Adventures of the Princess and Mr. Whiffle: The Thing Beneath the Bed on lähinnä keräilykappalekirjanen. Se ei tarkoita sitä, ettenkö pidä tarinaa ihan lukemisen arvoisena ja viihdyttävänä. Saihan siinä nauraa ääneenkin. Kuvituksen yksityiskohtia on mukava tarkastella. Jos kiinnostaa, niin Subterranean tarjoaa sivullaan kuvia sisällöstä katsottavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...