tiistai 24. toukokuuta 2016

Sieluni hymyt ja Unpopular Bookish Opinions -haasteet

On aika vastata pariin blogihaasteeseen. Minna There’s no such thing as too many books -blogista haastoi minut mukaan Sieluni hymyt -haasteeseen, joka on alkujaan lähtöisin Iltatähden syttyessä -blogista. Tarkoituksena on:
"Listaa ne pienet ja miksei suuretkin asiat, jotka tekevät juuri sinut onnelliseksi, jaa blogissasi tai muualla somessa ja lähde jakamaan hyvää mieltä eteenpäin haastamalla muutkin miettimään syitä olla onnellinen."
Kirjabloggaajana olen luonnollisestikin iloinen mahdollisuudesta lukea lukuisia kirjoja kenenkään rajoittamatta. Tällä hetkellä erityisesti iloa kirjoihin liittyen minulle tuo ajatus kesän loppupuolen Lontoon matkasta, joka on vahvasti kirjallisuus- ja teatterisävytteinen. Käyn katsomassa teatterinäytöksiä, joista Midsummer Night’s Dream, Macbeth, Romeo & Juliet ja The Taming of the Shrew ovat Shakespearen käsialaa, Matilda the Musical pohjautuu Roald Dahlin Matildaan, 1984 on Orwellin teoksen pohjalta ja Mousetrap tietenkin iki-ihanan Agatha Christien tuotos. Näiden lisäksi ohjelmassa ovat Phantom of the Opera, Kolmen pennin ooppera, Deep Blue Sea ja muutama muukin näytelmä. Lavalle astuvat mm. Derek Jacobi, Rory Kinnear, Helen McCrory, Stephen Dillane, Matt Smith ja Richard Madden (alla kuvassa yhdessä Lily Jamesin kanssa).Mutta mikä minut saa vieläkin enemmän hihkumaan onnesta, on että samaisella matkalla käyn kiertämässä Harry Potter Tourin Warner Brosin studioilla ja näen kaksiosaisen Harry Potter and the Cursed Child -näytelmän, jonka käsikirjoituskin julkaistaan samaan aikaan. Pistäydyin edellisen kerran Lontoossa toukokuun alussa ja Palace Theatre oli aloittanut jo ulkoisen muodonmuutoksen. Olin vähällä majoittua teatterin eteen odottamaan.


Toinen haaste tuli Heidiltä Dysphoria-blogista ja haasteen nimi on Unpopular Bookish Opinions. Haasteen säännöt ovat:
1. Linkkaa haasteen antaja blogipostaukseesi. Lisää haasteen säännöt postaukseen.
2. Vastaa haasteen kysymyksiin.
3. Lähetä haaste vähintään kolmelle henkilölle ja linkkaa heidän bloginsa postaukseesi.
4. Ilmoita haasteen saajille haasteesta ja linkkaa heille postauksesi, jotta he tietävät mikä on homman nimi.

1. Kirja tai kirjasarja, josta kaikki muut pitävät, mutta sinä et.
Kaikki? En usko, että sellaista onkaan, josta kaikki pitäisivät, mutta jos pienellä omakohtaisella otannalla mittaisin, niin ehkäpä Siri Kolun Pelko ihmisessä ja sen jatko on enemmän yleisesti pidetty, kuin mitä minä pidin. Samoin Mikko-Pekka Heikkisen Terveiset Kutturasta, jonka huumori poikkeaa omastani.

2. Kirja tai kirjasarja, josta kukaan muu ei pidä, mutta sinä pidät.
Ei sellaista ole. Aina löytyy joku hengenheimolainen näin internetsuunin aikaan.

3. Kolmiodraama, jossa päähenkilö päätyy yhteen sen kanssa, jonka et olisi halunnut.
Catherine, Heathcliff ja Edgar. Klassikko.


4. Suosittu kirjagenre, josta et pidä tai josta haluaisit pitää, mutta et pysty.
Romanttinen kirjallisuus ja chick lit. Jätän suosiolla rauhaan.

5. Pidetty, suosittu tai rakastettu hahmo, josta et pidä.
En yksinkertaisesti saa ketään mieleen.

6. Kirjailija josta monet pitävät, mutta sinä et.
Mika Waltari. Hänen tyylinsä ei sovi minulle.

7. Suosittu sarja, jonka lukemiseen sinulla ei ole mielenkiintoa.
Näitä riittää, varsinkin suomennettujen nuortensarjojen puolelta. Risingin tietokannasta suosikkilistaa selaamalla löytyy: Soturikissat, Half Bad, Olympoksen sankarit, Varjojen kaupungit jne. Ja sitten on se Harmaan sävy -sarja, joka ei edes uteliaisuutta kiinnosta.

8. Kirja, joka on mielestäsi huonompi kuin siitä tehty elokuva.
Näitä on jokunen harva, eikä ne olennaisimmat tietenkään tule mieleen vaikka kuinka yrittäisi. Mutta pikaisen blogiselauksen myötä esimerkiksi voisi ottaa John Carter -elokuva, joka oli minusta paljon parempi kuin maineensa antoi ymmärtää ja voisin sanoa, että pidin siitä enemmän kuin Edgar Rice Burroughsin Marsin sankari -teoksesta, jonka pohjalta leffa on tehty.

En tällä kertaa halua pistää kumpaakaan haastetta kiertämään osoitetusti, vaan jätän molemmat auki. Kuka tahansa saa ottaa omakseen ja vastata.

1 kommentti:

  1. Kiitokset vastauksestasi haasteeseen! =)

    Itse tulin juuri takaisin Iso-Britanniasta, ja sielläkin oli jo varsin kesäinen ilma. Omat matkasuunnitelmasi kuulostavat kerrassaan loistavilta, varsinkin tuo Harry Potter -ohjelma. Kyllähän tuo Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä olisi melkeinpä pakko nähdä.

    VastaaPoista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...