lauantai 13. helmikuuta 2016

Ystävänpäivän 2016 lukumaratonkooste

Perinteinen ystävänpäivän lukumaraton on taas täällä. Siis toista kertaa. Osallistuin viime vuonna vastaavaan, ja kun Niina Yöpöydän kirjat -blogista polkaisi ajatuksen jälleen käyntiin, niin päätin osallistua tänäkin vuonna. Maratoonaminen on hauskaa, tämä on järjestyksessä kuudes kerta minulle.

Tällä kertaa luen pääsääntöisesti novelleja, kuten luin 2014 kesämaratonissakin. Olen huomannut, että maratoneistani jää miellyttävä fiilis, kun en lähde tavoittelemaan sivumääriä, vaan yksinkertaisesti täyttämään aikaa lukemisella. Olen valinnut lukuajan täyttämiseksi neljä kokoelmaa: Joel Lanen Where Furnaces Burn, Julio Cortázarin Tuli on kaikki tulet, Markku Sadelehdon toimittaman Wendigo ja muita yliluonnollisia kertomuksia sekä Ursula K. Le Guinin Changing Planes. Wendigon olen ehtinyt jo aloittaa, joten se lähtee mukaan maratonissa kakkostarinasta.

Säännöt sanovat, että maraton kestää 24 tuntia, ajoittuen edes osittain varsinaiselle maratonpäivälle, joka on siis huominen 14.2. Minä aloitan maratonini tänään 13.2. klo 13, jolloin maalissa olen ystävänpäivänä klo 13. Helmikuun 14. päivähän on myös Lukurauhan päivä, joten ajankohdat sopii hyvin yhteen. Päivitän maratonin etenemistä tähän postaukseen ja twiittaan #lukumaraton -hashtagilla, jos fiilikset sen suo.


klo 13:00 Lukumaraton alkaa L.P. Hartleyn tarinalla Vieras maan äärestä.

klo 15:00 Hidasta etenemistä. Pari novellia Wendigosta luettu. Yliluonnollista kauhua vanhahkolla tyylillä.

klo 16:22 Pidin taukoa, mutta nyt jatkuu taas, kun kofeiinit on nautittu. Liekö siitä johtuu, kun tiedän lukevani kauhutarinaa, mutta purskahdin silti nauruun.

klo 20:10 Yllätysvieraat poistuivat. Taolla ollut lukumaraton jatkuu. Yhä Wendingon parissa.

klo 21:32 Wendigo ja muita yliluonnollisia kauhukertomuksia luettu. Muutamia erinomaisia tarinoita ja muutamia vähemmän kiinnostavia. Kielen vuoksi ei mitään nopeaa luettavaa. Siirryn Joel Lanen novellien pariin.

klo 23:14 Lanen novellit ovat lyhyitä ja omituisia. Näistä on vaikea pitää.

klo 01:20 Neljännes Where Furnaces Burnistä luettu. Pakko vaihtaa toiseen lajiin. Kokeilen Le Guinia. 

klo 9:00 Pitkät yöunet takana. Maraton jatkuu Ursula K. Le Guinilla. Hyvää lukurauhan päivää kaikille.


klo 11:00 Päädyin lukemaan välillä Chris Riddellin Goth Girl and the Fete Worse Than Deathia, joka ei kuulunut alkuperäisiin suunnitelmiin, mutta tarvitsin jotain-ihan-muuta.

klo 12: 05 Goth Girl and the Fete Worse Than Death luettu. Vajaa tunti maratonia jäljellä. Luen lopun aikaa vielä Joel Lanea.

klo 12:50 Kymmenen minuuttia jäljellä, mutta lopetan lukumaratonini tähän. Lopputulos oli: Wendigo ja muita yliluonnollisia kauhukertomuksia 229 s.,  Goth Girl and the Fete Worse Than Death 216 s., Where Furnaces Burn 73 s. ja Changing Planes 29 s. eli yhteensä 547 sivua.

Jatkan kahta viimeksi mainittua kesken jäänyttä maratonin ulkopuolella loppuun.  Lukuintoa niille, jotka urakkaansa vielä jatkavat ja lukuiloa ja -rauhaa kaikille muillekin.


8 kommenttia:

 1. Lukemisen iloa! Itse aloittelen vasta illemmalla, mutta samoilla, rennoilla fiiliksillä olisi tarkoitus lähteä lukemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on tosi rento meininki. Sinänsä omituinen ilmaisu, kun luen kauhua.

   Poista
 2. Valitsin lukupinooni ohuita kirjoja, hieman kepeitäkin. Erilaisia keskenään, että jaksaa lukea. Kunnon dekkari olisi maistunut, mutta en ehtinyt etsiä.
  Milloinkahan minä saan Le Guin -jumini auki. Pahinta jumissa on ennakkojumi. En edes tiedä, mistä olen sen kehittänyt.
  Maratonin ja lukurauhan iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnistan ennakkojumin. Sen vuoksi en saa aloitettua muutamien kirjailijoiden kirjoja, vaikka kuinka haluaisin.

   Poista
 3. Hauskaa maratonia! Lukupinosi näyttää mielenkiintoiselta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Novelleja, lyhyitä kertomuksia. En tiedä onko paras maratonvalinta, mutta pitää nämäkin joskus lukea :)

   Poista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...