- Margaret Atwood: Uusi maa (Otava. Suom. Kristiina Drews) – "Ihmiskunnan kohtalonhetkiä perkaavan lähitulevaisuustrilogian vahva päätösjakso. Älykästä, yhteiskuntakriittistä ja monitahoista laatukirjallisuutta." (arvostelu)
- Emmi Itäranta: Kudottujen kujien kaupunki (Teos) – "Taianomaiseen saarivaltioon sijoittuva, kauniisti soiva kertomus rakkaudesta ja ihmisyydestä. Rikas ja lumoava lukukokemus." (arvostelu)
- Ursula K. Le Guin: Haikaran silmä (Vaskikirjat. Suom. Jyrki Iivonen) – "Ihanteet ja yhteiskuntamallit joutuvat koetukselle humaanissa, ajatuksia herättävässä romaanissa, joka on iästään huolimatta yhä ajankohtainen." (arvostelu, suomennoksesta)
- Jeff VanderMeer: Hävitys (Like. Suom. Niko Aula) – "Salaisuudet, mysteerit ja vainoharhat sykkivät Alue X:n uumenissa. Eteläraja-trilogian ensimmäinen kirja koukuttaa lukijan pauloihinsa."
- Gene Wolfe: Liktorin miekka (Gummerus. Suom. Tero Valkonen) – "Uuden auringon kirja -sarjan kolmannessa osassa pohditaan maailmankaikkeuden olemusta ja vapaan tahdon käsitettä. Huumaavan taidokkaasti kirjoitettu romaani." (arvostelu)
Tähtivaeltaja-palkinnon asiantuntijaraati eli Hannu Blommila, Toni Jerrman, Elli Leppä ja Antti Oikarinen tekevät päätöksen ja julkaisevat voittajan toukokuussa. VanderMeerin teosta en ole vielä ehtinyt lukemaan, muut kylläkin.
Mukana on nyt kaksi vahvaa, vuosikymmeniä genreä ja sen naisnäkökulmaa uudistanutta kirjailijaa, Atwood ja Le Guin. Saa nähdä onko kumpaisellakaan vieläkään mahdollista lopulta voittaa suomalaista genrepalkintoa tämän hetkisillä ehdokkaana olevilla teoksillaan. VanderMeerhan on voittanut Tähtifantasian aiemmin ja Wolfe Tähtivaeltajan kolme vuotta sitten. Itäranta on vahvassa seurassa.