tiistai 20. toukokuuta 2014

Kesän genrekarkelot

Pari conia on tälle vuodelle jo takana (Eastercon ja Åcon), mutta kesän aikana on tiedossa vielä monta genrekirjallisuuden tapahtumaa ja kiinnostavia kirjailijatapaamisia. Kesäkuussa vietetään Tähtivaeltajapäivää lauantaina 14.6. Helsingissä. Tapahtuma on ilmainen ja kotimaisten tähtien lisäksi vierailemassa on Hal Duncan. Siitä pari viikkoa myöhemmin eli 27.-29.6. ruåtsalaiset ystävämme pistävät parastaan Steampunkfestivaaleilla Gävlessä. Tiedossa on kaikenlaista höyrypunkkiin liittyvää, ja varmasti erinomaisia asukokonaisuuksia, mutta myös kirjailijat Cory Doctorow ja Chris Wooding, jotka minua kiinnostavat.Heinäkuussa on one and only Finncon, tällä kertaa Jyväskylässä 11.-13.7. Ohjelmasta löytyy varmasti kaikenlaista kiinnostavaa ylenmäärin, etenkin kunniavieraiden Elizabeth Bearin, Hannu Rajaniemen ja Jukka Halmeen ohjelmat. Näiden loistokkaiden, absoluuttisesti kosmisten vieraiden lisäksi vierassivu kertoo läsnä olevan Cheryl Morganin ja Scott Lynchin.


Elokuussa on se suuri pippalointi, eli wööldcon. Loncon 3 haltioittaa genrekansaa 14.-18.8. Lontoossa. Tuhannet ja tuhannet kävijät tungeksivat lukuisissa ohjelmissa, esittelyissä, workshopeissa jne. Olen henkisesti valmistautunut jo nyt väsyneisiin jalkoihin ja mankelin läpi vedettyyn kroppaan, mutta myös valtavaan määrään ohjelmia, jotka on ihan pakko nähdä. Kunniavieraista eniten kiinnostavat Robin Hobb, jonka uutuuskirja ilmestyy sopivasti coniaikatauluun nähden, kansitaiteilija Chris Foss ja Grandville-sarjakuvista tuttu Bryan Talbot. Also Appearing -lista on sekin huikea! Patrick Rothfuss on siellä.Heti Lonconin jälkeen seuraavana viikonloppuna on Dublinissa tämän vuoden Eurocon, Shamrokon. Ohjelmassa näkyy tietenkin irlantilaisuus, mutta Easterconissa minulle kerrottiin, että Irlannissa on vankka puolalaisyhteisö, jonka iloksi järjestetään myös puolankielistä ohjelmaa, vetonaulana tietenkin kunniavieras Andrzej Sapkowski. Sapkowski kiinnostaa minuakin, mutta ehkä enemmän englanninkielellä, kun puola ei valitettavasti kuulu taitoihini.

Kaikkien steampunk-pukeutujien kauhistukseksi kerron, ettei minua itseäni kiinnosta lainkaan erilaisiin kostyymeihin pukeutuminen, vaikka sujuvasti katselenkin niitä muiden yllä. Sen sijaan minut voi bongata tapahtumista t-paita päälläni (ja housut jalassa). T-paidassa voi olla yksi lohikäärme, kaksi lohikäärmettä tai sitten ihan jokin muu eläin.


Syksyllä on suunnitelmissa käydä katsomassa Hilary Mantelin Wolf Hall ja Bring Up the Bodies -kirjojen pohjalta tehdyt teatteriesitykset, mutta ne menevätkin jo toisen genren alle, joten ei niistä sen enempää. Olisi mukava tietää mitä tapahtumia muilla on kesän suunnitelmissa. Keskiaikaiset markkinat olisi joskus kiva kokea...


4 kommenttia:

 1. Finconissa on hienoja vieraita... huoh, valitettavasti työmatkailu estää osallistuminen. Luotan kumminkin siihen, että ainakin täältä ja Taikasfääristä löytyy hyvät selostukset. :-)

  VastaaPoista
 2. Gngngngngngngnggn miksen pääse Ruotsiin kuulemaan Cory Doctorowia miksen miksen?? Yhyy. Finnconiin ajattelin, muusta en halua edes tietää.

  VastaaPoista
 3. Finnconia on jo odotettu! Jännään etenkin ohjelmaa, koska en todennäköisesti pääse paikalle vielä perjantaina.

  Jaksat kyllä käydä erittäin aktiivisesti tapahtumissa! Mikä on tosi hienoa, koska selostuksesi paikan päältä ovat aina kiinnostavia. :D

  VastaaPoista
 4. Olen Liinan kanssa samoilla linjoilla, etta gngngngng vaan, kun seka Doctorow etta Wooding kiinnostaisivat! No, jaan odottamaan raporttiasi tapahtumasta, se lienee toiseksi paras vaihtoehtomme. :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...