sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Archipelacon Maarianhaminassa 2015

Kuten moni jo tietää, vuonna 2015 ei järjestä Finnconia ja Åconkin jää väliin. Sen sijaan luvassa on kansainvälinen Archipelacon:
"Maarianhaminassa järjestetään 25.-28.6. 2015 Archipelacon -niminen scifitapahtuma. Kyseessä on maksullinen, nelipäiväinen kansainvälinen con.
Con-paikkana toimii Alandica-konferenssikeskus ja ohjelmaa tulee olemaan myös sen vieressä olevassa Arkipelag-hotellissa, joka toimii con-hotellina. Alandica on upea, meren rannalla oleva tuliterä konferenssikeskus, jollaiseen tuskin mannermaalla olisi mahdollista tällaista tapahtumaa järjestää.
Archipelacon toteutetaan kansainvälisin voimin: sen coniteassa on jäseniä Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Saksasta. Conitean johdossa ovat Sari Polvinen Suomesta ja Johan Anglemark Ruotsista.
Tapahtumaa markkinoidaan myös maamme rajojen ulkopuolella. Archipelacon on pääosin englanninkielinen, mutta ohjelmaa tulee olemaan myös suomeksi ja ruotsiksi."
Koko tiedote löytyy mm. Risingshadown sivulta ja Archipelaconin omat sivut ovat täällä. Jälkimmäisille päivittyy tarkempaa tietoa ajan kanssa, kuten ketä kunniavieraita on tulossa. Luvassa on 1-2 pohjoismaiden ulkopuolelta ja yksi Suomesta ja yksi Ruotsista.

Tietenkin on harmi, että maksutonta Finnconia ei ensi vuonna ole, mutta itse olen kovin innostunut myös maksullisesta Ahvenanmaalle sijoittuvasta conista. Onhan tuota tullut jonkun kerran käytyä Åconissakin (kuten viime viikolla). Matkaamiseen tosin täytyy varata hieman enemmän aikaa ja rahaa. Junamatkat Turkuun/Turusta kun viimeksi kesti 12-15 tuntia ja siihen laivamatkat päälle.

Vaan ennen Archipelaconia on edessä vielä mm. tämän vuoden Finncon, Loncon-worldcon, Shamrokon-eurocon ja ensi vuoden Eastercon. Näitä riittää.

2 kommenttia:

  1. Ensireaktioni tähän uutiseen ei ollut kauhean innostunut. Olen vasta löytänyt Finnconin hienouden ja yksi sen hienouksista on ollut sen maksutomuus. No, ei pidä tuomita uutta conia ilman että siellä on käynyt, ehkä se tuo mahdollisesti "isompia" vierailijoita, joita kuitenkin pääsee kohtuu lähelle katsomaan. Matkustaminen Ahvenanmaalle saattaa tosin olla monille iso kynnys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkustaminen sekä tapahtuman ja majoituksen maksullisuus ovat varmasti monille tosiaan kynnys. Finnconia pienempi tapahtuma tästä on tulossa, mutta toivottavasti moni päättää kuitenkin osallistua, sillä tapahtumasta on odotettavissa omanlaisensa. Tässä on aikaa pistää säästöön pennosia kuluja varten. Näillä näkymin Finncon on kuitenkin tauolla vain yhden vuoden, joten jatkossa niihin voi jälleen osallistua.

      Poista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...