maanantai 12. elokuuta 2013

Tom Gauld: You're All Just Jealous of My Jetpack

Reilu pari vuotta sitten eräänä maanantai-aamuna oli pieni huumoriannos paikallaan ja postasin Tom Gauldin Guardianille piirtämän kuvan You're All Just Jealous of My Jetpackin.

Nyt piirtäjältä on ilmestynyt saman niminen kokoelma vastaavanlaisia piirroksia, joista moni liittyy kirjallisuuteen tai eri ajankuviin. Oman osansa humoristisesta käsittelystä saavat niin Shakespeare (yllättävä kytkös Dan Browniin), Dickens, Brontët ja Thoreau, sekä yleensäkin kirjailijat ja miten eri asioita lähestytään tarinankerronnan kautta, hieman vinoon vääntäen. Kirjojen ideat ja kirjan monet kasvot ovat tiiviisti mukana sarjakuvissa.

Nyt erityisesti ymmärrän miksi ihmeessä niin monissa fantasiateoksissa - jopa kyllästymiseen saakka - nuori päähahmo on orpo. Kyllähän se tämän vaihtoehdon voittaa:

Gauldin piirrokset ovat kuivaa huumoria, joista osa puree hyvin, osa jää hieman latteaksi tai sitten en vain kaikkien pointtia yksinkertaisesti ymmärtänyt. Piirroksista löytyy monia vaihtoehdollisesti toteutettuja tai eri aikakausiin sijoitettuja, vertailevia ja ironisiakin katsauksia. Usea kuva saa nauramaan ääneen ja muutenkin kokoelma kyllä piristi kummasti maanantai-iltaa. Ei sitä paljoa tarvita hymyyn. Alla oleva kuvakin sai koomisuudessaan kummasti suupieliä nykimään.

You're All Just Jealous of My Jetpackia voi hyvin suositella piristyspalaksi kirjallisuudenystäville, muillekin kuin sf/f-genrelukijoille.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Joskus on kiva lukea kevyttä ja hauskaa. Varsinkin jos lukeminen yleensäkin jumittaa kiireiden ja väsymyksen keskellä.

   Poista
 2. Mainiot esimerkkikuvat valitsit! :)
  Tuo orpousjuttu on kyllä totta, sillä ei tulisi seikkailemisesta mitään jos olisi vanhemmat pitämässä kuria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään paljon tuosta ekasta. Voin kuvitella, että seuraavaksi äiti käskee vanhan ja viisaan velhon huolehtia, että Sally menee matkan aikana ajoissa nukkumaan ja muistaa pestä hampaat joka ilta :)

   Poista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...