sunnuntai 1. elokuuta 2010

Cloudbusting


Loman alun kunniaksi pistin näytille Kate Bushin Experiment IV -videon, ja koskapa blogillani on ainakin yksi lukija, joka myös pitää Kate Bushista, niin laitan nyt loman päätteeksi katsottavaksi vielä Cloudbusting-videon. Cloudbusting julkaistiin Bushin Hounds of Love -levyllä v. 1985 ja se oli silloin mielestäni yksi levyn parhaimmista kappaleista (nykyisin pidän levyn ns. B-puolesta enemmän).

Cloudbusting pohjautuu Peter Reichin A Book of Dreams -kirjaan (näkyy videolla isän taskussa) ja Kate yhdessä Terry Gilliamin kanssa suunnitteli siihen liittyvän musiikkivideon. Videota ohjaamaan hankittiin Julian Doyle ja näyttelijäksi saatiin itse Donald Sutherland. Tuloksena on mielestäni yksi kaikkien aikojen hienoin musiikkivideo, jossa on sitä elokuvamaisuutta, jota lauluntekijä siihen toivoikin. Jos jotakuta kiinnostaa niin laulusta kuin videostakin löytyy tyhjentävästi tietoa Gaffawebin sivulta.


Ja mainitsenpa vielä, kun osui niin hyvin kohdille... Bushin Experiment IV:ssa esiintyvä loistava Peter Vaughan on valittu näyttelemään mestari Aemonia Game of Thrones -tv-sarjaan!

1 kommentti:

 1. Vuodatuksesta kopioidut kommentit:

  Rauno K kirjoitti 01.08.2010 - 19:32
  Kiitos =) Erinomainen video.

  Raija kirjoitti 01.08.2010 - 21:31
  Eipä kestä :D

  VastaaPoista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...