torstai 17. kesäkuuta 2010

Dance vuodelle 2011?


A Dance with Dragonsin julkaisupäiväarvailu alkaa olla jo tylsää puuhaa, mutta silti... Näyttää siltä, että saamme varautua vuosilukuun 2011.

Maaliskuussa George R.R. Martin sanoi, että hän saattaa osallistua heinäkuussa San Diegon ComicConiin, riippuen siitä milloin hän saa Dancen valmiiksi. Tänään tehdyssä blogipäivityksessään hän ei pidä osallistumistaan ComicConiin (22.-25.7.) todennäköisenä, joten se tarkoittanee, että kirja ei valmistu ennen sitä. Martinin brittiläinen kustantaja, HarperVoyager on lupaillut, että kirja saataisiin ulos painosta noin kolmessa kuukaudessa siitä kun se on valmistunut. Toisaalta samainen kustantaja ei ilmeisesti halua julkaista merkittäviä kirjoja joulukuussa, vaan siirtää loppuvuoden julkaisut mielummin alkuvuoteen.

Näin ollen, A Dance with Dragonsin pitäisi valmistua viimeistään elokuussa, jotta se ehtisi marraskuun julkaisuksi. Jättämällä ComicConin väliin, Martin saattaa vielä tavoitella tuota mahdollisuutta, mutta on syytä varautua, että kirja valmistuu myöhemmin kuin elokuussa, ja silloin se julkaistaan vuoden 2011 puolella. Tiedän... kyynikot toteavat tässä vaiheessa 2011 olevan optimistinen arvio :)

Sarjan ensimmäisestä, A Game of Thrones -kirjasta on tulossa uusi US pokkaripainos ensi vuoden helmikuussa. Tällä varauduttaneen tulevan tv-sarjan alkamiseen ja lisääntyvään kirjamyyntiin. Onkin mielenkiintoista nähdä millaisen kannen uusintapainokseen pistävät vai pitäytyvätkö entisessä.

Kirjava ei ole pahemmin tiedottanut tekemisistään, eikä ole tietoa milloin käännetyn kakkososan Kuninkaiden koitoksen kovakantinen versio ilmestyy. Sen verran tiedän, kun siitä oli puhetta Finnconissa 2009, että kovakantinen painos on joka tapauksessa suunnitelmissa. Mutta... liekö Kirjavakin odottelee tv-sarjan ilmestymistä, jotta myynti myös Suomessa lisääntyy? Pienkustantajilla syyt ovat useimmiten kuitenkin toiset kuin isoilla kustantajilla.

Lisäys:
On hyvinkin mahdollista, että ComicConiin osallistumisen peruutus liittyy pelkästään tv-sarjan kuvausten viivästymiseen, eikä Dancen valmistumiseen. Viime vuorokauden aikana Martinin editoija oli hyvinkin positiivinen kirjan valmistumisen suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...