lauantai 26. lokakuuta 2013

Ensimmäisen messupäivän saalis

Olen ensimmäistä kertaa eläessäni Helsingin kirjamessuilla. Pohjoisesta ei kovin helpolla tule lähdettyä, mutta tänä vuonna päätin tehdä kutakuinkin täsmäiskun eli tarkoituksena on hankkia muutamia kirjoja ja käydä kuuntelemassa Hugh Howey'a, jonka Siilo-sarja on tehnyt minuun kohtalaisen vaikutuksen. Tänään en kirjailijaa vielä ehtinyt näkemään (monia muita kylläkin) sillä saavuin vasta myöhään iltapäivällä. Sen sijaan sain hankittua kirjan, jota olen odottanut vuosikausia - siitäkin huolimatta että olen lukenut sen jo aiemmin englanniksi. Ennen hirttämistä:


Minulla on pari kirjaa kesken ennestään, mutta epäilenpä, että tänä iltana hotellilla tulee luettua juuri tuota Joe Abercrombien uutta käännöstä. Ostin myös kehutun Maria Turtschaninoffin Anachen (e-kirjaimen päälle kuuluu hipsu, jota en aipädistäni löytänyt). Saas nähdä mitä siitä tykkään.

Huomista messuohjelmaa on hyvä odottaa. Nyt on lukemisen ja levon aika.

14 kommenttia:

 1. Minua jännittää huominen Hugh Howien tapaaminen vaikken ole vielä edes ehtinyt lukea Siiloa. Veikkaan kirjasta ilmiötä myös Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tulee ainakin pieni ilmiö, niin saadaan sarjan jatko-osatkin suomeksi :) Odotan Howeyn haastattelua haastattelijankin vuoksi (J. Pekka Mäkelä).

   Poista
  2. Juu, nimi on harhauttava :) Kirjailijan oma suom. kustantajakin sekoilee sen kanssa.

   Poista
 2. Minä sorruin jo ostamaan Siilon Elisa Kirjan messualesta, ehtisinköhän vähän aloittamaan sitä ennen huomista?!

  VastaaPoista
 3. Mulla on tilaus vetämässä Ennen hirttämisestä, koska en mene messuille – odotan kirjan saapuvan ensi viikolla. Ennen sitä pitää lukea kylläkin eka osa, kun en kaikkea siitä enää muista. (Hipsullisen een saa pitämällä e-kirjainta pohjassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillista kun osién julkaisujén välit on niin pitkiä, éttä tahtoo unohtua mitä aièmmin on tapahtunut. Ainakin yksityiskohdat. Kiitos pädin käyttöohjéèsta, se tuli tarpéèséèn :) Pitäis vissiin lukéa manuaalia joskuš.

   Poista
 4. Mukavaa, että olit. Itsekin olin siellä - toista kertaa elämässäni. Huomenna vielä paikalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan kiva nähdä millaista messuilla on. Mielestäni ainakaan loppuiltapäivästä ei ollut kamalaa ruuhkaa. Huomenna tosiaan vielä muutamiksi tunneiksi paikalle. Pitää jo ennen kolmea kuitenkin kiirehtiä lentokentälle.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Ehtii sitä hankkia vieläkin, tosin nimmaria on vaikeampi saada. Ekirjana tällä hetkellä muuten tarjouksessa Elisa Kirjassa 7,90.

   Poista
 6. Ennen hirttämistä oli minullekin messujen paras uusi julkaisu, on sitä tässä jo odotettukin. Muutenkin oli turhan paljon herkkuja tarjolla niin kirja- kuin ruokamessuillakin. Piti puolessa välissä messukäyntiä viedä kirjahankinnoilla täyteen lastattu reppu narikkaan, että jaksoi jatkaa ruokamessujen suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä lähdin lentokoneella messuille yhden laukun politiikalla, joten sain pidettyä itseni hyvin kurissa, kun oli palatessa vain reppu ja muovikassi. Muutenkin olen vähentämässä paperikirjojani ja korvaamassa niitä sähköisillä versioilla, jos mahdollista.

   Poista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...