keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Nälkäpeli ja Game of Thrones


Lukeminen tökkii tällä hetkellä, mutta onpahan tullut katsottua kymmenkunta elokuvaa sen sijaan ja päivitettyä tilannetta silläkin rintamalla. Erityisesti mieleen jäi katsotuista Terrence Malickin The Tree of Life, joka on hypnoottisen upeasti tehty. Taiteellinen, mutta ei liian yliampuva. Ei varmasti sovi kuitenkaan kaikille katsottavaksi. Jotkut ovat pitäneet täytenä roskanakin koko leffaa, mutta minuun se puri. Toinen elokuva, joka onnistui viihdyttämään on Steven Soderberghin Contagion eli Tartunta. Leffa on amerikkalaisen kosiskeleva, mutta sen verran dynaaminen, että piti otteessaan. Sopivaa pelotteluviihdettä, kun ei halua liikaa käyttää aivojaan.

The Hunger Games eli Nälkäpeli on saanut ensimmäisen trailerin. Elokuva julkaistaan maaliskuun 23. päivä Suomessa (IMDB:n mukaan), joten tässä ehtii tulla vielä muutama trailer ennen sitäkin. Ensimmäinen pikakatsaus ei ollut ihan sitä tunnelmaltaan mitä kirjan pohjalta odotin, mutta ei se kovin pahaltakaan vaikuttanut. Ehkä luotan vielä siihen, että kirjan tarinaa ei ole pilattu ja leffan voi mennä hyvillä mielin katsomaan.

YLE uutisoi tänään, että Game of Thrones saapuu valtion tv-kanavalle 12. tammikuuta! Nyt sitten nekin, jotka eivät ole halunneet maksaa sarjan katsomisesta pääsevät arvioimaan miltä ne Westeros ja Essos näyttävät kuvaruudulla. Minä odotan kiinnostuneena, miten YLEllä on tekstit käännetty. Eli 12.1-15.3.2012, torstaisin kello 22:05-23:00 YLE2. Pistäkää kalentereihin ylös, jos sarja on vielä katsomatta! Lainaus YLEltä:
"Game of Thrones perustuu palkitun George R. R. Martinin romaaniin. Sarjan maailma muistuttaa Tolkienin Keskimaata ja visuaalinen ilme on kuin Sormusten Herra -elokuvista. Game of Thrones keräsi viime Emmy-gaalassa peräti 13 ehdokkuutta mukaan lukien parhaasta draamasarjasta, parhaasta ohjauksesta ja parhaasta käsikirjoituksesta. Sarjaa on kuvattu Skotlannissa, Pohjois-Irlannissa, Maltalla ja Marokossa. Ensimmäinen tuotantokausi sisältää kymmenen jaksoa."
YLEn lähetysten johdosta on taas varmaankin odotettavissa kirjasarjankin myynnin lisääntyminen. A Dance with Dragonsin suomennos on tekeillä, mutta jää nähtäväksi julkaistaanko sitä vielä kokonaan tai edes puolikkaana ensi vuonna. Brittipokkari pistetään odotetusti kahteen osaan.

1 kommentti:

 1. Vuodatuksesta kopioidut kommentit:

  Booksy kirjoitti 17.11.2011 - 06:06
  Päivän hyvä uutinen tuo YLE-tieto! Mahtavaa :-)

  Raija kirjoitti 17.11.2011 - 19:22
  Enää vajaa pari kuukautta odotusta :) YLE pisti parastaan aikataulun suhteen, mitä sopimus vain antoi myöten.

  Ahmu kirjoitti 17.11.2011 - 20:26
  Luultavasti minulla menee tuo Game of Thrones ostoslistalle, koska tv:tä ei ole kotona, enkä usko, että noita jaksoja ilmestyy katsottavaksi Arenaan tai muuhun vastaavaan foorumiin. Vaan eipä tuo haittaa, kirja vakuutti minut aika lailla siitä, ettei aiheesta tehty sarjakaan voi olla kovin surkea.

  Mistä tuli muuten mieleeni: oletko sattumalta lukenut Ken Follettin Taivaan pilarit tai nähnyt siitä tehdyn sarjan? En tiedä miksi, mutta jotenkin kuvittelisin, että saattaisit tykätä, vaikka kyseessä ei ole fantasia vaan pikemminkin vaihtoehtohistoria tmv.

  Raija kirjoitti 17.11.2011 - 23:19
  DVD:ssä on varmasti jotain kivaa ekstraa, jonka takia se kannattaa hankkia, mutta uutisen mukaan Game of Thrones kuten muutkin mainitut sarjat näkyvät Areenassa 14 päivää tv-esityksen jälkeen. Joten voit halutessa katsoa kompuutterilla :)

  En ole lukenut Taivaan pilareita, mutta tv-sarjan katsoin. Oli ok, kirjana varmaankin parempi.

  VastaaPoista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...