tiistai 1. marraskuuta 2011

Lukulistalla 11/2011


Marraskuu. Pimeä kuukausi, varsinkin jos lunta ei ole tulossa. Ja pimeydessä vaanivat saalistajat...
iStockPhoto - maksettu kuva, ethän kopioi
Taikakirjaimet ujuttautuu vampyyrien maailmaan, ja ihmissusienkin, ja zombien.  

Taikakirjaimet goes kauhu!
Siinäpä marraskuun teemaa kerrakseen. Pelottelen itseni kuoliaaksi. Tai sitten en. Joka tapauksessa ajattelin lukea useamman vampyyrikirjan tässä kuussa, koskapa sillä(kin) saralla minulla on vajetta lukukokemuksissa. Kuulun vanhaan koulukuntaan, jonka mukaan vampyyrien kuuluu olla _enemmän_ pelottavia ja mystisiä (ks. yllä oleva kuva) kuin trendikkäitä ja seksikkäitä (lukuunottamatta Spikea ;)). Yleensä kai tämä kauhu-teema kuuluu lokakuulle, mutta lokakuussa ei ollut siihen inspiraatiota, ja kaikkein olennaisinta lukemisessahan on, ettei se ole pakkopullaa, jotta siitä voi nauttia.

Olen aiemmin blogissani kirjoittanut arviot Jasper Kentin Twelvestä, Eugie Fosterin vampyyrinovelleista, Richard Mathesonin Olen legendasta ja George R.R. Martinin Fevre Dreamista, joita kaikkia voin suositella vampyyritarinoista kiinnostuneille. Pyrin kulkemaan näiden teosten viitoittamalla linjalla, joten en edelleenkään halua lukea muodikasta tusinatuutista ulos puserrettua urbaanivelliä, jota voi imeskellä pillillä, vaan etsin jotain mistä voi puraista kunnon lämpimästä verestä höyryäviä paloja tai jotka haastavat poikkeuksellisella näkemyksellään ja tyylillään. Huumorikin käy. Suosituksia saa tehdä, jonossa ei ole montaa kirjaa.

Lukulistalla:
 • Suzy McKee Charnas: Vampire Tapestry
 • Barbara Hambly: Those Who Hunt the Night
 • M.D. Lachlan: Wolfsangel
 • Mervyn Peake: Titus Groan
 • George R.R. Martin: Nightflyers
 • Jasper Kent: Thirteen Years Later
Sivupalkin lukulaskurikin muuttui viikko sitten ensin halloween ja nyt kauhuteemaan sopivaksi, ja kuten luvuista näkyy, olen ylittänyt tämän vuoden tavoitteeni eli 80 luettua kirjaa. Ehkä pääsen sataan...

1 kommentti:

 1. Vuodatuksesta kopioidut kommentit:

  Jenni kirjoitti 01.11.2011 - 08:00
  Kuulostaa mielenkiintoiselta marraskuulta, vaikka täytyykin myöntää, että itse olen tykästynyt noihin urbaanivellivampyyreihin. ;)

  Raija kirjoitti 01.11.2011 - 08:57
  Heeh,nämä onkin makukysymyksiä :) Toinen tykkää vellistä, toinen puurosta. Jotkut välttää hiilareita kokonaan.

  Jeps, odotan marraskuusta mielenkiintoista lukukuukautta. Tosin, niin odotan aina kun mietin mitä lukisin.

  VastaaPoista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...