lauantai 20. maaliskuuta 2010

Peter V. Brett: The Great Bazaar and Other Stories

Peter V. Brettin The Painted Man (US-nimi: The Warded Man) oli yksi viime vuoden positiivisista lukukokemuksista ja sen jälkeen olenkin odotellut kohtalaisella innolla sarjan seuraavaa kirjaa The Desert Spearia, joka ilmestyy huhtikuussa 2010. The Great Bazaar and Other Stories on välipala, joka sisältää The Painted Manista pois jätettyjä osioita. Ehkäpä ainoa seikka, joka ensimmäisessä kirjassa häiritsi oli aikahypyt, joilla tarina saattiin kyllä etenemään, mutta lukijana jäin miettimään mitä noina pois jätettyinä vuosina tapahtui. Etenkin Arlenille.

The Great Bazaarin tarina sijoittuu aikaan, jolloin Arlen työskentelee lähettinä. Osa tarinasta tapahtuu itämaisessa Krasiassa. Toinen leikattu tarina, Arlen, kertoo Arlenin lapsuudesta ja valottaa hänen luonnettaan. Kolmas tarina, Brianne Beaten, on Leeshasta ja kertoo hänen kehittymisestään ja itseluottamuksesta. Kirjan lopussa on krasiankielen sanastoa sekä merkkien ja demonien kuvauksia. Muutamat demonit ovat tulossa vastaan vasta The Desert Spearissa. Kirjailijalle on varmaan ollut mukavaa saada tuoda esille leikattuja kohtauksia, varsinkin jos niistä on joutunut luopumaan editoijan kehoituksesta. Jokaista leikattua tekstiä edeltää kirjailijan selitys miksi se poistettiin. Erityisesti pidin Arlenin lapsuuden kuvauksesta, mutta myös muut olivat mielenkiintoisia.

The Great Bazaar and Other Stories oli ihan kiva 100-sivuinen lisä kahden ensimmäisen kirjan välissä, mutta mitään suuren suurta tarjottavaa sillä ei sarjan tapahtumien kannalta ollut. Tosin muistuttipa siitä miksi pidin The Painted Manista ja sai odottamaan seuraavaa kirjaa enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...