Aloitetaan ajankohtaisesta PHILIP K. DICKista. Hänen We Can Remember It For You Wholesale -novelliinsa pohjautuva Total Recall -elokuvan uusintaversio sai maailman ensi-iltansa tänä viikonloppuna ja Suomeen se kiirii elokuun viimeisenä päivänä. Traileri on vauhdikas mutta saa ainakin minut miettimään, oliko uudelleenlämmitys sittenkään tarpeellinen. Luin juuri We Can Remember It For You Wholesalen ja yllättävän paljon aiempi filmiversio oli siitä ammentanut. Meinaan käydä katsomassa tämän uuden versionkin, mutta odotukset eivät ole korkealla. Dickiltä on kiinnitetty myös Now Wait for Last Year -kirja sitten viime näkemän ja siihen pohjautuva elokuva on käsikirjoitusvaiheessa (2013), yhtenä tuottajana edesmenneen kirjailijan tytär.
DAVID MITCHELLin Pilvikartastoon perustuva samanniminen elokuva on tulossa ensi-iltaan lokakuussa, tosin en löytänyt Suomen päivämäärää. Päätin jo vuosi sitten nostaa kirjaa lukulistallani, mutta niinpä siinä kävi, että hain sen kirjastosta vasta pari viikkoa sitten ja aloitin lukemisen tällä viikolla. Traileri on näyttävä joskin ensikatselulla hieman sekava. Pääosissa Tom Hanks, Hugo Weaving, Halle Berry jne. Wachowskin sisaruksilta ja Tykweriltä voi ohjaajina odottaa paljon. Ehdottomasti nähtävä elokuva (kunhan kirja on ensin luettuna).
Piin elämä (Life of Pi) on YANN MARTELin kirja, josta tehty elokuva saa ensi-iltansa marraskuussa. Suomen ensi-ilta on Ruotsin tavoin juuri ennen joulua eli 21.12. Luin kirjan seitsemän vuotta sitten äitini sairasvuoteen ääressä ja pian kirjan päättymisen jälkeen myös äitini elämä päättyi. En pysty lukemaan kirjaa uudestaan, mutta elokuvan aion mennä katsomaan. Traileri on visuaalisesti hieno ja ohjaajana on Ang Lee.
MICHEL FABERin Lihaa ja verta eli Under the Skin on saatu kuvatuksi pääosassa Scarlett Johansson, vaan eipä leffasta ole paljoa kuulunut sen jälkeen. Ensi-illaksi on ilmoitettu joulukuu 2012, mutta Euroopan levityksestä ei ole tietoa. Meneeköhän suoraan dvd:lle? Kirja odottaa lukemista sohvankulmalla. STANISLAW LEMin Futurologiseen kongressiin perustuva The Congress-animaatio on yhä jälkituotantovaiheessa, tosin sen tietoja on tarkennettu nyt kesällä, joten projekti on käynnissä ja ensi vuoden julkaisu todennäköistä. Tämänkin elokuvan taitaa nähdä vasta dvd:ltä.
SUZANNE COLLINSin Nälkäpeli-trilogian ensimmäinen leffa oli positiivinen kokemus, joten Vihan liekkejä on hyvä odottaa. Catching Fire ilmestyy tosin vasta ensi vuoden lopulla, joten odottamista riittää.
NEIL GAIMANilla menee lujaa. Uusi viiden kirjan julkaisusopimus on taskussa ja puheet Unohdetut jumalat -tv-sarjan työstämisestä HBO:lle on yhä pinnalla. Sarjaa voi kuitenkin joutua odottelemaan vähintään 2013 loppupuolelle. Kirja on lukulistallani tänä vuonna. Myös Hautausmaan poika on etenemässä Disneyllä. Ohjaajaksi on valittu Henry Selick. Pidin kirjasta, toivottavasti mahdollinen leffakin onnistuu.
WILLIAM GIBSONin Neurovelho (Neuromancer) on sekin ottanut askeleen kohti edistystä. Näyttelijöiksi on kosiskeltu Mark Wahlbergia Caseksi ja Liam Neesonia Armitageksi. Lähtevätkö nämä rooleihin on vielä arvoitus, mutta joka tapauksessa leffa on työn alla kun kerran näyttelijöitäkin jo valitaan. Toivottavasti tuotanto jatkuu, sillä Neurovelho on yksi niistä kirjoista, jonka olen kiinnostunut näkemään leffasovituksena.
J.R.R. TOLKIENin Hobitti on nyt uudelleen luettuna, joten joulukuun 12. ilmestyvä Hobitti: Odottamaton matka on erittäin odotettu. Kellekään ei liene enää uutinen, että kahden elokuvan sijaan Hobitista onkin tulossa trilogia. Peter Jackson on päättänyt kuvata lisämateriaalia ja laajentaa tarinaa. Suhtaudun asiaan myönteisesti. Olen varautunut, että leffat poikkeavat kirjoista jonkin verran, niin teki Taru sormusten herrastakin, mutta silti leffat olivat hienoa katseltavaa.
DANIEL H. WILSONin Robopocalypse on sekin edennyt tuotannossa vuoden aikana ja nyt siitä puhutaan jo Spielbergin tulevana kassamagneettina. Kuvaukset eivät ole alkaneet aiempien tietojen mukaisesti alkuvuodesta, mutta Spielberg ilmeisesti kosiskelee tämän päivän yhtä suosikkiactionnäyttelijää Chris Hemsworthia (Thor, Lumikki ja metsästäjä) pääosaan. Kirja on lukujonossa, ehkäpä ehdin siihen jo tänä vuonna. Jos kirja on ok, niin eiköhän leffakin tule aikanaan sitten katsottua.
ISAAC ASIMOVin Säätiö-trilogiaan pohjautuva Foundation on käsikirjoitettavana (2013) ja Roland Emmerich kiinnitettynä ohjaaja/tuottajaksi. Saa nähdä eteneekö tämä projekti seuraavan vuoden aikana, samoin kuin RANSOM RIGGSin Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille -kirjaan pohjautuva projekti.
H.G. WELLSin Näkymätön mies on saamassa tieskuinkamonennenko sovituksen valkokankaalle, tällä kertaa on tarkoituksena tehdä siitä uuden Sherlock Holmesin tyylinen modernisoitu versio ohjaaja David S. Goyerin johdolla. Pääosissa olisi alkuperäisen Griffinin sijaan tämän veljenpoika tai jotain. Odotettavissa 2013. Onneksi on alkuperäinen kirja luettuna.
MARK HELPRINin Winter’s Tale -kirjaan pohjautuva elokuva on saanut pääosanäyttelijäksi Russell Crowen. Kuvauksien pitäisi alkaa tänä syksynä.
MAX BROOKSin World War Z eli Sukupolvi Z: Zombisodan aikakirjat on sen sijaan saanut elokuvana jo kertaalleen lykätyn julkaisupäivänkin, eli ensi vuoden kesäkuussa pitäisi näiden elävien kuolleiden vaeltaa Brad Pittin tähdittämänä. Kirja on sekin vaeltanut lukulistallani ylöspäin. Pinon top 50:ssä alkaa olla ruuhkaa.
CASSANDRA CLAREn Varjojen kaupungit: Luukaupunki (The Mortal Instruments: City of Bones) on tulossa elokuvaksi elokuussa 2013. Pääosissa ovat mm. Game of Thronesista tuttu Lena Headey sekä Lily Collins ja Jamie Campbell Bower. Yksi niistä kirjoista jota en ole suunnitellut lukevani, mutta leffan saatan käydä katsomassa, jos sille tuulelle satun.
Näillä eväin mennään toistaiseksi eteenpäin. Luettavaa ja katsottavaa siis riittää. Eiköhän ensi vuonna tule taas palattua katsastamaan tilannetta.
Pilvikartasto on ollut minulla hakusessa jo pidemmän aikaa – se kovakantinen järkäle. Ei paljon liiku, mutta pitkällisen harkinnan jälkeen ostin uuden pokkariversion divarista jokunen aika sitten. Syy harkitsemiseen ei ollut hinta vaan se, että aika pientä pränttiä on teksti tuossa pienessä pokkarissa (e-kirja olisi tässä kohtaa ollut hyvä). No lukulistalla se on aika kärjessä nyt kumminkin. Saat varmaan luettua ennen kuin pääsen aloittamaankaan ja tavaan kirjaa varmaan muutenkin puoli vuotta, kun on niin paksukin…
VastaaPoistaEi etene minullakaan lukeminen kovin nopeasti. Ekirja olisi ollut kiva, kun edessä on matkaamista, enkä halua raahata järkälettä mukana. Englanninkielinen versio ei vain jostain syystä houkutellut tällä hetkellä.
PoistaKiva katsaus tuleviin tuotantoihin! Elokuvafriikkinä ja kirjaholistina luen paljon ns. leffakirjoja. Monesti innostun kirjasta lopullisesti vasta kun elokuva on tekeillä (tai joskus jo ilmestynyt). Kiva nähdä asiat visuaalisina, vaikkei kokemus ole joka kerta onnistunut tai yhteensopiva oman mielikuvituksen kanssa. Piin elämä ja Unohdetut jumalat kiinnostaa näistä eniten!
VastaaPoistaJoskus kyllä toivoisi, ettei olisi nähnyt leffaa. Esim. Ishiguron Ole luonani aina oli hienon lukukokemuksen jälkeen elokuvana suuri pettymys! Hobitti on minun ykkösodotukseni. Menen kyllä keskiyön näytökseen jos sellainen tulee.
PoistaYritin vuosi sitten lukea Sukupolvi Z:taa, mutta se jäi kesken, vaikka jätän hyvin harvoja kirjoja kesken. Mietin, mitenhän elokuvaversio toimii, sillä kirjassa ei tunnu olevan esimerkiksi kunnollista päähenkilöä. Luukaupungin elokuvaa odotan kauhunsekaisin tuntein, onko tässä uusi teinisensaatio?
VastaaPoistaLöysin tämän blogin tänä iltana ja nyt lähtee kyllä seurantaan. Scifi ja fantasia ovat minulle läheisimpiä lajeja, joten on mukava löytää sitä käsittelevä blogi. Kommentoin nyt tähän satunnaiseen, elokuussa julkaistuun postaukseen koska kommentoin jo uusimpaan. :)
Mukavaa, että löysit tänne. Minäkin pistin sinun blogisi seurantalistalle.
PoistaHmmm... meinaan yhä kokeilla miltä Sukupolvi Z vaikuttaa, mutta odotukset eivät ole turhan korkealla.