lauantai 30. toukokuuta 2020

Locus-palkintoehdokkaat 2020

Locus Science Fiction -yhdistys on julkaissut vuoden 2020 Locus-palkintojen ehdokkaat. Tässä osa ehdokkaista, loput voi katsoa linkin takaa. Voittajat ilmoitetaan virtuaaliseremoniassa 27.6.2020.

Science fiction -romaani
  • The City in the Middle of the Night, Charlie Jane Anders
  • The Testaments, Margaret Atwood
  • Ancestral Night, Elizabeth Bear
  • Empress of Forever, Max Gladstone
  • The Light Brigade, Kameron Hurley
  • Luna: Moon Rising, Ian McDonald
  • The Future of Another Timeline, Annalee Newitz
  • Fleet of Knives, Gareth L. Powell
  • The Rosewater Insurrection/The Rosewater Redemption, Tade Thompson
  • Wanderers, Chuck Wendig
  • Ninth House, Leigh Bardugo
  • A Brightness Long Ago, Guy Gavriel Kay
  • The Raven Tower, Ann Leckie
  • Jade War, Fonda Lee
  • Middlegame, Seanan McGuire
  • Gods of Jade and Shadow, Silvia Moreno-Garcia
  • The Starless Sea, Erin Morgenstern
  • Storm of Locusts, Rebecca Roanhorse
  • The Iron Dragon’s Mother, Michael Swanwick
  • Dead Astronauts, Jeff VanderMeer
  • Imaginary Friend, Stephen Chbosky
  • Prisoner of Midnight, Barbara Hambly
  • Curious Toys, Elizabeth Hand
  • Black Leopard, Red Wolf, Marlon James
  • The Grand Dark, Richard Kadrey
  • The Institute, Stephen King
  • The Twisted Ones, T. Kingfisher
  • Anno Dracula 1999: Daikaiju, Kim Newman
  • The Pursuit of William Abbey, Claire North
  • The Toll, Cherie Priest
  • King of Scars, Leigh Bardugo
  • The Wicked King, Holly Black
  • Pet, Akwaeke Emezi
  • Catfishing on CatNet, Naomi Kritzer
  • Dragon Pearl, Yoon Ha Lee
  • Destroy All Monsters, Sam J. Miller
  • Angel Mage, Garth Nix
  • War Girls, Tochi Onyebuchi
  • The Book of Dust: The Secret Commonwealth, Philip Pullman
  • Shadow Captain, Alastair Reynolds
  • The Water Dancer, Ta-Nehisi Coates
  • Magic for Liars, Sarah Gailey
  • The Ten Thousand Doors of January, Alix E. Harrow
  • A Memory Called Empire, Arkady Martine
  • Infinite Detail, Tim Maughan
  • Gideon the Ninth, Tamsyn Muir
  • Finder, Suzanne Palmer
  • A Song for a New Day, Sarah Pinsker
  • Waste Tide, Chen Qiufan
  • The Luminous Dead, Caitlin Starling
  • “A Time to Reap“, Elizabeth Bear
  • To Be Taught, If Fortunate, Becky Chambers
  • “Anxiety Is the Dizziness of Freedom”, Ted Chiang
  • The Haunting of Tram Car 015, P. Djèlí Clark
  • Desdemona and the Deep, C.S.E. Cooney
  • This Is How You Lose the Time War, Amal El-Mohtar & Max Gladstone
  • The Gurkha and the Lord of Tuesday, Saad Z. Hossain
  • Permafrost, Alastair Reynolds
  • The Deep, Rivers Solomon, with Daveed Diggs, William Hutson & Jonathan Snipes
  • The Ascent to Godhood, JY Yang
  • “Erase, Erase, Erase”, Elizabeth Bear
  • “For He Can Creep“, Siobhan Carroll
  • “Omphalos”, Ted Chiang
  • “A Country Called Winter”, Theodora Goss
  • “Late Returns”, Joe Hill
  • “Emergency Skin”, N.K. Jemisin
  • “The Justified”, Ann Leckie
  • “Phantoms of the Midway”, Seanan McGuire
  • “Binti: Sacred Fire”, Nnedi Okorafor
  • “The Blur in the Corner of Your Eye“, Sarah Pinsker
  • “The Bookstore at the End of America”, Charlie Jane Anders
  • “Lest We Forget“, Elizabeth Bear
  • “The Galactic Tourist Industrial Complex”, Tobias S. Buckell
  • “It’s 2059, and the Rich Kids Are Still Winning“, Ted Chiang
  • “Fisher-Bird”, T. Kingfisher
  • “I (28M) created a deepfake girlfriend and now my parents think we’re getting married“, Fonda Lee
  • “The Girl Who Did Not Know Fear“, Kelly Link
  • “Thoughts and Prayers“, Ken Liu
  • “A Brief Lesson in Native American Astronomy”, Rebecca Roanhorse
  • “A Catalog of Storms“, Fran Wilde
  • Echoes: The Saga Anthology of Ghost Stories, Ellen Datlow, ed.
  • The Very Best of the Best: 35 Years of The Year’s Best Science Fiction, Gardner Dozois, ed.
  • A People’s Future of the United States, Victor LaValle & John Joseph Adams, eds.
  • Broken Stars: Contemporary Chinese Science Fiction in Translation, Ken Liu, ed.
  • The Mythic Dream, Dominik Parisien & Navah Wolfe, eds.
  • New Suns: Original Speculative Fiction by People of Color, Nisi Shawl, ed.
  • The Best Science Fiction & Fantasy of the Year, Volume Thirteen, Jonathan Strahan, ed.
  • Mission Critical, Jonathan Strahan, ed.
  • The Best of Uncanny, Lynne M. Thomas & Michael Damian Thomas, eds.
  • The Big Book of Classic Fantasy, Ann VanderMeer & Jeff VanderMeer, eds.
  • Exhalation, Ted Chiang
  • Of Wars, and Memories, and Starlight, Aliette de Bodard
  • The Best of Greg Egan, Greg Egan
  • Snow White Learns Witchcraft, Theodora Goss
  • Full Throttle, Joe Hill
  • Meet Me in the Future, Kameron Hurley
  • The Very Best of Caitlín R. Kiernan, Caitlín R. Kiernan
  • The Best of R.A. Lafferty, R.A. Lafferty
  • Hexarchate Stories, Yoon Ha Lee
  • Sooner or Later Everything Falls into the Sea, Sarah Pinsker
  • Lost Transmissions: The Secret History of Science Fiction and Fantasy, Desirina Boskovich, ed.
  • The Time Machine Hypothesis: Extreme Science Meets Science Fiction, Damien Broderick
  • Reading Backwards: Essays and Reviews, 2005-2018, John Crowley
  • Joanna Russ, Gwyneth Jones
  • Monster, She Wrote: The Women Who Pioneered Horror and Speculative Fiction, Lisa Kröger & Melanie R. Anderson
  • Kim Stanley Robinson, Robert Markley
  • The Pleasant Profession of Robert A. Heinlein, Farah Mendlesohn
  • Broken Places & Outer Spaces: Finding Creativity in the Unexpected, Nnedi Okorafor
  • The Lady from the Black Lagoon: Hollywood Monsters and the Lost Legacy of Milicent Patrick, Mallory O’Meara
  • HG Wells: A Literary Life, Adam Roberts
  • The Illustrated World of Tolkien, David Day
  • Julie Dillon, Daydreamer’s Journey
  • Ed Emshwiller, Dream Dance: The Art of Ed Emshwiller, Jesse Pires, ed.
  • Spectrum 26: The Best in Contemporary Fantastic Art, John Fleskes, ed.
  • Donato Giancola, Middle-earth: Journeys in Myth and Legend
  • Raya Golden, Starport, George R.R. Martin
  • Fantasy World-Building: A Guide to Developing Mythic Worlds and Legendary Creatures, Mark A. Nelson
  • Tran Nguyen, Ambedo: Tran Nguyen
  • Yuko Shimizu, The Fairy Tales of Oscar Wilde, Oscar Wilde
  • Bill Sienkiewicz, The Island of Doctor Moreau, H.G. Wells

keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Tähtivaeltaja-palkinto 2020 Margaret Atwoodille

Helsingin Science Fiction Seura ry:n Tähtivaeltaja-palkinto on vuonna 2020 myönnetty Margaret Atwoodin Testamentit -romaanille. 2019 parhaan suomeksi julkaistun tieteiskirjan on kääntänyt alkuperäiskielestä Hilkka Pekkanen.

Asiantuntijaraadin perustelun mukaan
”Kirja on tärkeä muistutus siitä, että ääriaatteisiin perustuva sorto ei ole pelkästään menneisyyden haamu, vaan läsnä myös nykyhetkessämme. Samalla teos kertoo siitä, että kaikki alistamisen järjestelmät koostuvat pohjimmiltaan pienistä ihmisistä kaikkine ristiriitaisuuksineen – ja että vastarinta on mahdollista, tarpeellista ja välttämätöntä.”
Margaret Atwood voitti Tähtivaeltaja-palkinnon myös 2016 Uusi maa -teoksellaan. Hän on Philip K. Dickin ohella toinen kirjailija, joka on voittanut palkinnon kahdesti.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...