perjantai 13. helmikuuta 2015

Ystävänpäivän lukumaratonkooste

Nyt se alkaa klo 17:15, kautta aikain kolmas lukumaratonini. Hieman kehnosti olen fyysisesti valmistautunut, sillä univelkaa on työviikolta takana, mutta porskuttelen sen minkä jaksan. Lukumaratonia emännöi tällä kertaa Lukutoukan ruokalista. Aikaa maratonille on 24 tuntia eli lauantaina, sinä varsinaisena Ystävänpäivänä, lopettelen näihin aikoihin.

Ensimmäisiksi kirjoiksi olen valinnut Lewis Carrollia. Liisan seikkailuja on tullut luettua kauan, kauan sitten, mutta nyt päätin katsastaa Alice Martinin suomennokset. Päivityksiä maratonin varrelta kokoan tähän alle.


17:15 Alicen seikkailut ihmemaassa alkaa.

19:43 Ihana ensimmäinen kirja luettu. Sivuja kertynyt 133. Matka jatkuu Peilintakamaahan. Pikainen pihalla käynti ja jäniksen jäljet lumihangessa jotenkin osuivat kohdalleen Ihmemaan jälkeen.

21:01 Alicesta Peilintakamaassa luettu 70 sivua, noin väliaikatietona. Tämä teksti varsin hurmaa minua.

22:36 Alice Peilintakamaassa luettu. Sivuja on kertynyt yhteensä 301. Unten maat houkuttelevat tällä hetkellä enemmän kuin uuden kirjan aloittaminen, joten lukeminen jatkuu huomenna.23:55 Uni karkasi, joten aloitin seuraavan teoksen, joka sekin on Carrollia, nyt kokonaan runomuodossa eli Fantasmagoria ja muita runoja. Ja kuten kuvasta näkyy, Väinämöinen kärkkyy kannoilla.

09:10 Hyvin nukutun yön jälkeen lukeminen jatkuu yllä mainituilla kirjoilla. Hyvää ystävänpäivää kaikille!

09:52 Huh. Fantasmagoria + muut runot selätetty. Olen iloinen suomentajan, Ville-Juhani Sutisen selvennyksistä. Sivuja kertynyt  437. Väinämöisen vuoro.

11:55 Väinämöisen terävät ja hauskat sattumukset luettu. Sivuja luettuna yhteensä 725. Kirjapinossa seuraavana on hulluja tiedemiehiä, kuten kuvasta näkyy. Niiden kera mennään niin pitkälle kun aika antaa periksi. Maratonia jäljellä viitisen tuntia.


14:00 Hidas parituntinen lounastaukoineen. Tohtori Moreaun saarta luettuna 40 sivua. Taattua Wellsiä tähän mennessä. Pitää kaivaa leffa kätköistä ja katsoa jossain vaiheessa uudestaan kirjan lukemisen jälkeen.

16:15 Tohtori Moreaun saari luettu. Sivuja kertynyt 857. Maratonista tunti jäljellä. Aloitan Tohtori Jekyllin ja herra Hyden.

17:15 Lukumaraton päättyy. Ehdin lukea Tohtori Jekylliä ja herra Hydeä 52 sivun verran. Ystävänpäivän lukumaratonini lopullinen luettu sivumäärä on siis 909 sivua. Kaikki valitut kirjat olivat erinomaisia tähän tarkoitukseen, jos myös hyviä tarinoitakin.

Lukumaratonkokemus oli jälleen positiivinen, joten eiköhän siihen tule osallistuttua jossain vaiheessa myöhemmin yhä uudelleen.

14 kommenttia:

 1. Hyvää maratonia! Minäkin aion osallistua tähän ystävänpäivämaratoniin. Tosin aloitan vasta huomenna iltapäivällä.

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä lukemiseen! Hieno aloituskirja. Siitä on jo vuosia, kun viimeksi luin Liisasta... Tove Janssonin kuvittama painos on kyllä houkutellut. Pitäisi koettaa lainata se kirjastosta, jos en aivan omaksi hanki.

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä maratoonille, itse aloitan vasta huomenna iltapäivällä jos tämä flunssa ei kaada vuoteeseen.

  VastaaPoista
 4. Antoisaa maratonia! Viimeksi oma maratonini lässähti niin pahasti, etten ole vielä kehdannut kokeilla uudelleen. Ehkä itsekin vielä joku kerta ryhdistäydyn :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos tsempeistä! Hiukan alkoi väsyttää ensimmäisen lukutunnin jälkeen, mutta pikainen happihyppely virkisti.

  VastaaPoista
 6. Ai Väinämöisesta on Hiltuselta useampiakin sarjakuvia... minulla on Hollywood-kirja omassa pinossa. Onpa kiva kuulla mitä siitä pidät. Minulle tämä on aivan uusi tuttavuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat Väinämöinen-kokoelmat ilmestyi viime vuonna, mutta tämä taisi olla se ykkösosa. Hollywoodia en ole vielä hankkinut. Pian pääsen aloittamaan, niin näkee miltä juttu vaikuttaa.

   Poista
 7. Kiinnostavia kirjoja sinulla, ekan Liisan luin joskus aikaa sitten mutta pitäisi ehkä lukea uudestaan (ja Peilintakamaa tietysti myös).
  Väinämöisiä olen lukenut niitä aikaisempia albumeja mutten tuota kirjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidin Carrolleista ja Väinämöisestä. Olivat hyviä maratonvalintoja. Nyt tieteiskirjallisuuden klassikkojen pariin.

   Poista
 8. Hieno saavutus! En millään usko että itse pääsen vastaavaan sivumäärään, mutta katsotaan mitä seuraavat 24 h tuo tulleessaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se määrä vaan laatu... Tsemppiä lukemiseen!

   Poista
 9. Vau, hieno sivumäärä ja luitpa upeita kirjoja! Luin itsekin aikoinani Tohtori Moreaun saaren lukumaratonilla ja se sopi hyvin siihen (tulipa mieleeni, että olen vähän ajatellut pitää parin viikon päästä lomalla maratonin ja siihen sopisi Wellsin Näkymätön mies, joka on vielä lukematta...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkymätön mies on hyvä valinta. Sopivan pituinen ja kiinnostava tarina.

   Poista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...