maanantai 29. syyskuuta 2014

Vive la France! -lukuhaasteen koonti

Anna minun lukea enemmän -blogissa Annami pisti haasteeksi lukea ranskalaista kirjallisuutta ja päätin osallistua, kun lukulistalla oli useitakin ranskalaisten kirjailijoiden teoksia. Aikaa haasteelle oli runsaasti, mutta lähdin tavoittelemaan pelkästään minimisuoritusta eli Trikolorin sinistä raitaa. Ja sen sain kokoon. Vive la France! -haasteeseen osallistuvat teokseni ovat:

Pierre Boulle: Apinoiden planeetta
Antoine de Saint-Exupéry: Pikku Prinssi

Molemmat vallan erinomaisia lukukokemuksia.
 

Luin haasteen aikana myös Sillage -science fiction sarjakuvan yhdeksän osaa, jotka ovat ranskalaisten Jean-David Morvanin ja Philippe Buchet’n käsialaa, mutta en ole ehtinyt bloggaamaan niistä, joten ne jäävät haasteen ulkopuolelle.

Kiva haaste, eiköhän ranskalaista genrekirjallisuutta tule jatkossakin luettua.

2 kommenttia:

  1. Jotenkin Ranska ei tunnu genrekirjallisuuden ykkösmaalta proosapuolelta, vaikka onhan sieltä tosiaan joitain näitä klassikoita...mutta sarjakuvissa sitten löytyy, ja Sillagesta olen itse pitänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla oli mielessä useita kirjoja luettavaksi, mutta aikeiksi jäivät tällä kertaa. Verneä olisi voinut kerrata ja Jean-Christophe Valtat'n teokset on ollut jo pitkään harkinnassa, samoin kuin Aliette de Bodardin fantasiasarja. Pierre Pevelin Kardinaalin miekkojen viimeinen osa on varmaan kuitenkin se mihin seuraavaksi tartun ranskalaisista. Enemmän näitä nykygenrekirjailijoita voisi tosiaan olla saatavilla, joko englanniksi tai suomeksi.

      Poista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...