sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Kevään 2019 tulevia kirjoja

Tein viime heinäkuussa katsauksen syksyn 2018 tuleviin genrekirjoihin, joista osan olen ehtinyt jo lukea, osa on kesken ja muutama vasta ilmestynyt tai ilmestymässä hieman myöhässä alkuperäisestä aikataulusta. Kaikki lukemattomat ovat yhä lukulistalla, johon nyt lisään tämän kevään tulevia kiinnostavia spefiteoksia.

Suomenkielinen kirjallisuus


Gummerus julkaisee tammikuun lopulla käännöksen Naomi Aldermanin vuonna 2016 julkaistusta The Power -kirjasta nimellä Voima.

Vaikka teoksen kansi muistuttaa jotenkin itänaapurimme vanhaa kommunistista julistetta, itse tarina sukupuolien voimien tasapainon järkkymisestä tuntuu kiehtovalta, joten eiköhän tule luettua.



Helmikuussa ilmestyy Otavalta Robin Hobbin Narri ja Näkijä -sarjan toinen osa, Narrin vaellus, suomeksi. Tiedän, etten vieläkään pysty lukemaan sarjaa uusiksi englanninkielisten jälkeen, mutta kirja on kuitenkin ostoslistalla ehdottomasti.

Niin ikään Otavalta on tulossa Conn Igguldenin Suolan valtakunta -sarjan toinen osa, Shiang. Kuuluu lukulistalle.



Vaskikirjoilta ilmestyy kevään ja alkukesän aikana pari kiinnostavaa teosta: August Derlethin Cthulhun jäljet -novellikokoelma helmi-maaliskuussa ja touko-kesäkuussa Harry Harrisonin Eedenistä länteen. Vaskikirjojen tarjonta on aina huomion arvoista ja nämä molemmat ovat hankintalistalla.
Derlethiä en ole aiemmin lukenut, joten ehkä tästä on hyvä aloittaa. Harrisonin vaihtoehtohistoriallinen dinosaurustarina on sarjan ensimmäinen osa ja yhden Harrisonin luetun kirjan jälkeen suhtaudun siihen varovaisen odottavasti.



V.E. Schwabin Lontooseen keskittyvä Magian syvempi sävy on Kariston julkaisulistalla maaliskuussa. Kyseessä on Shades of Magic -sarjan ensimmäinen osa.

Tämä teos vaikuttaa todella kiehtovalta, koska tapahtumapaikka on Lontoo, mutta mitään superteosta en kuitenkaan odota. Toivottavasti yllättää positiivisesti, olen kuullut kirjasta hyviä arvosteluja




Maaliskuu on muutenkin kiihkeä julkaisukuukausi, sillä silloin ilmestyy Karistolta vielä myös Josh Malermanin Lintuhäkki. Menin ja katsoin Bird Box -elokuvan Netflixistä ennen kuin tajusin kirjan olevan tulossa myös suomeksi.

Elokuva oli kiehtovalla tavalla pelottavan outo, joten ehkäpä luen myös kirjan, vaikka yleensä mielummin luen ja katson toisessa järjestyksessä.



Englanninkielinen kirjallisuus


The Bear and the Nightingale -kirjan kirjoittajalta Katherine Ardenilta on tulossa sarjaan jo kolmas kirja, The Winter of the Witch ihan muutamien päivien kuluttua. Toinen osa on lukulistan kärjessä, joten kunhan saan sen ensin luettua, on uutuuskin vuorossa.

Toivottavasti sarja jatkuu yhtä kiehtovana kuin ensimmäinen osakin.




Huhtikuulla on tiedossa Lauren Beukesin Motherland, dystopinen ja psykologinen trilleri, jonka todennäköisesti otan lukulistalle.

En pidä kuitenkaan kiirettä sen kanssa, jos vaikka Beukes olisi mahdollisesti vielä suomennettavien listalla.




Aloitin Loppiaisen lukumaratonissa Claire Northin The Gameshouse -sarjan pienoisromaanien luvun. Kaikki kolme, The Serpent, The Thief ja The Master ilmestyvät kokoelmana toukokuun lopulla sarjan nimellä. Ensimmäisen osan jälkeen olin kohtalaisen omituisissa fiiliksissä, ja aion jatkaa jatko-osien lukemista. Kokoelma on lähinnä muistutukseksi, että tsekkaan onko siinä jotain lisä-arvoa. Niille jotka eivät lue yksittäisiä pienoisromaaneja, kokoelma on varmastikin parempi vaihtoehto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...