lauantai 11. kesäkuuta 2016

Blogger Recognition Award -palkintohaaste


Sain Kirsiltä Kaikkea kirjasta -blogista Blogger Recognition Award -palkintohaasteen. Kiitos oikein paljon! Kiireen keskeltä tässä lyhyehkö vastaus siihen.

Haastesäännöt:
1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnonsaajiksi

2. Kuinka aloitin bloggaamisen

Syksyllä 2008 koin, etten tiennyt genrekirjallisuudesta kovinkaan paljoa, mutta halusin ilmaista mielipiteitäni lukemistani kirjoista vapaasti tuntemuksieni pohjalta ja suomenkielellä. Suomalaisia genrekirjablogeja ei tuolloin juurikaan ollut, joten esikuvinani olivat ulkomaiset vastaavat, jotka olivat suosittuja ja sisällöllisesti erittäin kiinnostavia. Luin kymmeniä englanninkielisiä blogeja vakituisesti. Vuodatukseen oli helppo perustaa blogi, joten sellaisen lopulta tein. Varsinaisesti vauhtiin bloggaamisen kanssa pääsin puoli vuotta myöhemmin, enkä sen jälkeen ole pitänyt juurikaan taukoja.

3. Ohjeita aloitteleville bloggaajille

Minulle paljon apua oli jo olemassa olevien blogien esimerkistä, mutta toisaalta halusin kirjoittaa omalla kielelläni ja tyylilläni. Päätin jo heti alussa, etten järjestä kyselyjä/äänestyksiä/arvontoja yms, enkä myöskään kirjoita muusta kuin kirjallisuuteen ja kirjoihin linkittyvistä aiheista. Jokusen myönnytyksen olen tehnyt bloggaamisesta kirjoittamisen suhteen, kuten nyt. On hyvä miettiä kohderyhmiä, haluatko kirjoittaa esim. henkilökohtaista päiväkirjaa vai kirja/leivonta/muotiblogia. Itse en ole innostunut sekablogeista, mutta jotkut ovat. Blogin idea kannattaa tuoda hyvin esille. On hyvä tuoda myös henkilökohtainen persoona ja kokemus mukaan bloggaamisiin.

Mielestäni tärkein neuvo on kuitenkin: tee blogisi omilla ehdoillasi ja aidolla innostuksella. Minusta ei ole tärkeää kuinka somenäkyvä olet ja kuinka monta lukijaa/seuraajaa sinulla on, minä olen kiinnostunut mitä sanottavaa sinulla on blogissasi.


5. Pistän tämän palkintopokaalin eteenpäin seuraaville kirjabloggaajille:

Kirjakaapin avain
Yöpöydän kirjat
Cats, books and me
Dysphoria
Hemulin kirjahylly
Kansientakaiset maailmat
Todella vaiheessa

3 kommenttia:

  1. Kiitoksia haasteesta. Vastasin siihen: http://todellavaiheessa.blogspot.fi/2016/06/blogger-recognition-award.html

    Minustakin on tärkeintä, että sisältö on kohdallaan. En jaksa lukea pitkään blogia, jonka pitäjän oma persoona ei näy teksteissä, tai jonka sisältö ei ole mielenkiintoista.

    VastaaPoista
  2. Kiitos palkinnosta :-D Vastaukseni on tässä http://kansientakaisetmaailmat.blogspot.fi/2016/06/blogger-recognition-award-palkintohaaste.html
    Kirjavaa kesää!

    VastaaPoista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...