tiistai 19. toukokuuta 2015

Nyt voi äänestää Helsinkiä Worldcon-paikaksi!


Useimmat varmaankin jo tietävät suomalaisten hakevan vuoden 2017 Worldconia pidettäväksi Helsingissä. Kyseessä on suomalais-kansainvälinen hanke, jossa puheenjohtajana on Eemeli Aro ja projektipäällikkönä Karoliina Leikomaa lukuisten aktiivisten henkilöiden tukemana. Helsinki haki edellisen kerran Worldconia vuodelle 2015, jolloin se jäi harmittavasti tavoitteestaan 35 äänen päähän Spokanen Sasquanista. Nyt on uusi mahdollisuus.

Sasquanin Worldcon on avannut vuoden 2017 Worldcon-paikan äänestyksen. Worldconia hakevat Helsingin lisäksi USAsta Washington DC, Japanista Nippon ja Kanadasta Montreal. Helsingillä on sivujensa mukaan lähes 900 kannattajaa, ja jokainen ääni varmasti tarvitaan, niin ulkomailla kuin Suomessakin, jotta näin suuri science fiction ja fantasia -kirjallisuuden tapahtuma saataisiin maahamme. Worldcon toisi mukanaan uskomattoman määrän tunnettuja ja tuntemattomia genren kirjailijoita ja fandomporukkaa, ja se nostaisi Suomen kirjallisuudenkin statusta.

Helsinki in 2017 on tehnyt hienoa työtä maailmalla mainostaessaan bidiä ja olen joistakin tapahtumista blogannut ja twiitannutkin (Eastercon 2015, Loncon 2014, Swecon 2014, Åcon 2014, Eastercon 2014) . Nyt vetoan kaikkiin kirjallisuuden ystäviin, jotka edes harkitsevat voivansa osallistua Worldconiin, jos sellainen Suomeen saataisiin tai joista yleensäkin ajatus kuulostaa mahtavalta idealta. Äänestäkää Helsinkiä.

Äänestäminen maksaa ja sen eteen on hieman nähtävä vaivaa, mutta se kannattaa.

Lyhyesti äänestäminen tapahtuu seuraavasti:
 1. Osta jäsenyys vuoden 2015 Worldconiin Sasquaniin. Jos et ole lähdössä Spokaneen, niin tukijäsenyys (Supporting) riittää. Tukijäsenyyden hinta on tällä hetkellä 40$ (35€) ja rekisteröitymisen ja maksamisen voi tehdä netin kautta. Saat tästä itsellesi jäsennumeron.
 2. Maksa paikanvalintamaksu (site selection payment) Sasquanin sivulla. Maksun suuruus on 40$. Sen maksettuasi saat äänestäjänumeron (voting token).
 3. Lataa äänestyslomake (myös toinen linkki lomakkeeseen Sasquanin sivulla) ja täytä ohjeiden mukaan. Helsingin kohdalle on suotavaa laitaa tietenkin se nro 1. Muista täydentää nimi- ja osoitetiedot, saamasi Sasquanin jäsennumero ja paikanvalinnan äänestäjänumeron. Manuaalinen allekirjoitus on ehdoton!
 4. Lähetä äänestyslomake joko postitse annettuun osoitteeseen tai sähköpostitse ballot2017siteselection@sasquan.org –osoitteeseen (jälkimmäisessä skannaa allekirjoitettu lomake pdf:ksi ensin). Voit antaa lomakkeen myös vietäväksi paikan päälle jollekin, joka on menossa Sasquaniin.
 5. Helsinki in 2017 kehottaa ohjeessaan lähettämään sähköpostia myös heille osoitteeseen info@helsinkiin2017.org -osoitteeseen, jotta he voivat varmistaa äänen menneen perille.
Laajemmat ohjeet löytyvät suomeksi Helsinki in 2017 -sivustolta ja englanninkieliset viralliset ohjeet Sasquanin sivulta. Kannattaa lukea myös Saija Aron kirjoitus Worldcon Suomeen - Helsinki in 2017 -kirjoitus Nörttitytöissä.

HUOM! Postitse tai sähköpostitse lähetettävän äänestyslomakkeen on oltava perillä 10.8.2015 mennessä, joten toimi ajoissa. Äänestyksen tulos julkaistaan Sasquanissa lauantaina 22.8.2015 WSFS Business -kokouksessa.

Sasquanin tukijäsenyys oikeuttaa lisäksi saamaan mahdollisesti 2015 Hugo-ehdokkaana olevia teoksia sähköisinä (Hugo Voters Packet), äänestämään Hugo-äänestyksessä 2015, sekä nimeämään seuravana vuonna Hugo-ehdokkaita. Paikanvalintamaksun maksaminen siirtyy automaattisesti tukijäsenyydeksi vuoden 2017 Worldconiin, missä se sitten äänestyksen tuloksen perusteella pidetäänkin.

2 kommenttia:

 1. Maksaako tuo äänestäminen siis 70€, ensin 35€ tukijäsenyydestä ja sitten paikanvalintamaksu 35€ siihen päälle?

  VastaaPoista
 2. Kyllä, kokonaisuutena summa on tuo (dollareina 40+40). Niitä ei toki tarvi maksaa yhtäaikaa. Tukijäsenyydellä saat toki äänestää myös Hugo-palkintoja (fan artist -kategoriassa suomalainen ehdokas!) ja ladata itsellesi joukon ekirjoja (Hugo voters packet). Tänä vuonna romaanikategoriasta oli jaossa paketissa kaikki muut kirjat, paitsi Leckin ja Butcherin kirjoista vain näytteet.

  VastaaPoista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...