- Matt Haig: Kuinka aika pysäytetään (Aula & Co, suom. Sarianna Silvonen) – Eri aikatasoilla leikittelevä romaani pohtii ikuisen elämän ongelmaa viisaasti mutta viihdyttävästi.
- Robin Hobb: Narrin salamurhaaja (Otava, suom. Ilkka Rekiaro) – Vahvalla kerronnalla ja henkilökuvauksella varustettu seikkailutarina, jolla on sanottavaa myös ihmisten kyvyttömyydestä ymmärtää toisiaan. (arvostelu)
- Shirley Jackson: Linna on aina ollut kotimme (Fabriikki Kustannus, suom. Laura Vesanto) – Goottilainen mysteeri, jonka outous kumpuaa romaanin päähenkilön mielenmaailmasta. Vaikuttava kuvaus peloista ja ennakkoluuloista. (arvostelu)
- Samanta Schweblin: Houreuni (Like, suom. Einari Aaltonen) – Intensiivinen pienoisromaani käsittelee persoonallisella tavalla läheisen menettämisen pelkoa. (arvostelu)
- T. H. White: Muinainen ja tuleva kuningas (Vaskikirjat, suom. Pekka Tuomisto) – Fantasian perusjärkäleisiin lukeutuva uudelleentulkinta kuningas Arthurin tarinoista tutkii inhimillisyyttä sekä vallan ja vastuun olemusta. (arvostelut)
Asiantuntijaraati valitsee näistä voittajan, joka palkitaan Jyväskylän Finnconissa heinäkuun alussa. Tällä kertaa olen lukenut teoksista 4/5, tosin kaksi alkuperäiskielisinä ennen kuin ilmestyivät suomeksi. Hienoa, että ilmestyivät.
Olen lukenut Miten aika pysäytetään ja se oli mielikuvitusrikasta aikamatkailu.
VastaaPoistaJuurikin se on minulla lukematta, mutta ehkä jonain päivänä. Jacksonin ja Whiten teoksethan ovat jo klassikoita, joten kovaa kamaa. Hobbin teos vaatii taustalle koko sarjan aiemmat trilogiat mielestäni, ennen kuin siihen pääsee sisälle.
Poista