tiistai 4. joulukuuta 2018

Taikakirjaimet täyttää 10 vuotta


Kirjoitin ensimmäisen kirja-arvioni Taikakirjaimet-blogiin 10 vuotta sitten. Silloin meitä kirjabloggaajia oli huomattavasti vähemmän kuin nykyään ja koin, että maailmalla julkaistaan paljon spefikirjallisuutta, joka ansaitsee näkyvyyttä Suomessakin. Alusta asti oli selvää, että halusin kirjoittaa myös genrekirjallisuuteen liittyvistä tapahtumista eli coneista ja kirjailijatapaamisista, joissa käyn ja kirjallisuuspalkinnoista, joita jaetaan. Monen moisia ilmiöitä on tullut peilattua vuosien varrelta, mm. ekirjojen murrosvaihetta kaiken ohessa. Lähes 700 spefikirjasta olen mietteitäni raapustellut ja reilu 250 kirjaa on jäänyt arviota vaille tänä aikana. Sivu- ja alapalkeista löytyy erilaisia arkistoja, luokitteluja ja julkaisuvuosia, joiden kautta voi selailla mitä olen tullut lukeneeksi.

Lukeminen on ollut lähes 50 vuotta tärkein harrastukseni, joten 10 vuotta kirjabloggaamista ei liene yllätys. Tai ehkä vähän. Blogi on päivittynyt epätasaisesti sen mukaan mitä harrastukseen on jäänyt aikaa muulta elämältä. Kirjablogiyhteisö on laajentunut Suomessa edustaen kaikenlaista kirjallisuutta laajalla aikaskaalalla. Taikakirjaimet jatkaa porskuttelua muiden joukossa omalla spefisistisellä linjallaan - rakkaudesta kirjoihin.

18 kommenttia:

 1. Onnittelut! Ahkera olet ollut - keskiarvo 70 kirjaa/vuosi on jo saavutus. Hyviä tuulia ja lukuhetkiä jatkoonkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lähes 70. Tarkka keskiarvo on itseasiassa 68,3 kirjaa. Vähän annoin itselleni luvan pyöristää, kun on noita luettuja, mutta vielä bloggaamattomia jonossa :) Odotan joululomaa, niin pääsee taas nauttimaan lukuhetkistä tosissaan.

   Poista
 2. Onnea Taikakirjaimille ja emännälle! <3 Täällä on aina ilo vierailla!

  VastaaPoista
 3. Onnittelut persoonalliselle blogillesi! Kirjoittelu- ja lukuintoa tuleville vuosillekin. :)

  VastaaPoista
 4. Onnea. On ollut nautinto lukea tätä blogia.

  VastaaPoista
 5. Suuret onnittelut mainiolle blogillesi ja innokkaita luku- ja kirjoitushetkiä tuleviinkin vuosiin!

  VastaaPoista
 6. Hienoa! Tätä kautta minä olen pysynyt auttavasti kiinni spekulatiivisessa kirjallisuudessa. Onnittelut ja antoisia lukuhetkiä myös seuraavalle kymmenvuotistaipaleelle!

  VastaaPoista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...